题目内容

【题目】阅读下面材料,从A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
D
______________
Brian was a funny student. He loved watching comedies(喜剧) best and hoped to become a comedy actor one day.
When he heard about the talent show to be held at this school, Brian decided to take part in. He had never acted on stage(舞台) before, and he was very excited. But some students laughed at him. “You are not funny but silly,” Ken, one of his classmates, said to his face. “No one will like what you do,” another boy also said to him, loudly.
Brian couldn't understand why they were so unkind to him. For a moment, he thought about giving up the show. But he remembered how much his friends liked his jokes, and also his teachers said he was very funny. So he decided to prepare for the show.
Brian did a great job at the talent show. Everyone loved his performance, and he won the first prize! His teachers and friends were proud of him. Even so, Ken told Brian that he was not funny, and that he would never be successful. Brian didn't understand why Ken said so, but he realized that it had nothing to do with him. He confidently continued to work towards his goal.
As the years went on, Brian met more people like Ken. “you'll do a terrible job,” they said to him. Luckily, most people encouraged him and some helped him to become even funnier. He got a lot of opportunities to perform in movies. He was even invited to appear on television. His fans thanked him because his comedies made them feel good when they were unhappy.
Now Brian is a big comedy star! He is doing what he loves best. He never feels stressed like those unkind people, and he laughs all day long!
(1)What did Brian love best when he was a student?
A.Going to school.
B.Helping classmates.
C.Watching comedies.
D.Meeting new friends.
(2)Brian decided to prepare for the show because _____.
A.his friends liked his jokes
B.he was invited by a TV station
C.he wasn't busy acting in movies
D.Ken was expecting his performance
(3)After winning the first prize, Brian ______.
A.began to understand Ken
B.became a teacher of acting
C.encouraged others to join him
D.continued to work towards his goal
(4)Brian's fans thanked him because his comedies brought them ______.
A.success
B.happiness
C.luck
D.pride
(5)Which of the following can be the best title of the passage?
A.From nobody to somebody
B.people like Ken
C.A funny student
D.the talent show

【答案】
(1)C
(2)A
(3)D
(4)B
(5)A
【解析】本文介绍喜剧明星Brian的成长历程。
⑴细节理解。根据第一段Brian was a funny student. He loved watching comedies(喜剧) best and hoped to become a comedy actor one day.可知他在学生时期最喜欢看喜剧,想当一个喜剧明星,故选C。
⑵细节理解。根据第三段But he remembered how much his friends liked his jokes, and also his teachers said he was very funny. So he decided to prepare for the show.可知他的朋友 们和老师们说他非常搞笑。所以他决定 为演出做准备。故选A。
⑶细节理解。根据第四段可知当 Brain 获得第一名后,He confidently continued to work towards his goal.译为他自信地继续朝着他的目标努力。故选D。
⑷细节理解。根据第五段最后一句His fans thanked him because his comedies made them feel good when they were unhappy.可知他的粉丝感谢他是因为当他们不高兴的时候, Brian 的喜剧让他们感到快乐。故选 B。
⑸主旨大意。本文介绍Brian的成长历程,从一个无名小卒到一个大明星的奋斗经历。故选A,从无名小辈到旷世英雄 。

练习册系列答案
相关题目

【题目】用所给单词的适当形式填空,未提供单词的限填一词。
Once upon a time, there stood a beautiful inn at the foot of a mountain. The innkeeper was a greedy old woman was always thinking about money. One day, a rich man stopped at the inn. The innkeeper looked at the guest's fat money belt and thought, “Oh, if only all that money could be (me)!”
The rich man asked for the (expensive) room at the inn and he went up to his room to dress for dinner. Now, all around the inn there grew beautiful Japanese ginger plants. Many people say that (eat) buds of ginger makes a person forgetful. This gave the innkeeper idea. “This evening for dinner I will serve ginger buds!” she thought.
“Then, when the rich man (leave) tomorrow morning, he'll be forgetful and leave his money belt behind!” She ran into the kitchen and started cooking up the most delicious ginger buds she had ever made. Soon, the rich man came down the stairs and requested dinner. The innkeeper could hardly control her (joyful) as she served him dish after dish of ginger buds.
“Delicious!” said the rich man. When dinner was finished, he went to bed (happy). In the morning, the innkeeper saw the rich man off at the front door. As soon as he was out of sight, she ran up to his room. She couldn't find the money belt she looked all over the room for it. Suddenly, she noticed a piece of paper on the floor. It was the rich man's bill. He had forgotten (pay) for it!
She ran down the stairs, out the front door, and up the road until she was out of breath, but the rich man was already far, far away.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网