题目内容

【题目】(1 ) Here is my family photo. I am a girl. (3)My name is Jane. This is my grandmother. She is old ( 年龄大的) . ( 4)These are my parents. My father is Hairy Smith. My mother is Kate Smith.These are my three sisters and my brother. ( 2) My brother is the only (唯一的)boy in my family. My grandmother and my parents love him().My sisters and I love him,too.He is a good boy. ( 5)Is my family a big one?

根据短文内容,完成下列任务

1英译汉__________________________________________

2英译汉___________________________________________

3同义句__________________________________________

4变成单数句__________________________________________

5回答问题__________________________________________

【答案】

1这是我的全家福。

2我弟弟是我家唯一的男孩。

3I’m Jane.

4This is my parent.

5Yes,it is.

【解析】短文大意: 本文介绍了简的一张家庭照片,照片里提到简的家庭成员,有奶奶、父母,还有简姊妹兄弟五人,是个大家庭

1本句是一个倒装句,弄清句子的结构;Here副词,在这里,通常引导倒装句,主语为名词时,采用全部倒装的语序; my family photo我的一张家庭照片。所以本句的汉语意思为:这是我的全家福

2my brother我弟弟; is 是,用于主语为单数第三人称时;the only (唯一的)boy ,唯一的男孩;in my family.在我的家庭里。所以本句的汉意为:我弟弟是我家唯一的男孩。

3原句意:我叫简。My name我的名字; is 是;Jane.简。I 我,am是;I am Jane我是简。故填写:I’m Jane。

4These are my parents.中,these的单数形式this,are的单数形式is; my物主代词,不变化;parents的单数形式parent。所以本句的单数句自为:This is my parent。

5总览全文,在简这个家庭里,有奶奶、父母,还有简姊妹兄弟五人,可推知简的家庭是个大家庭,应作肯定回答。故填写:Yes, it is。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Many rules govern drivers on American streets and highways. The most common ones are the speed limits(限制). The speed limits control how fast a car may go.

On streets in the city, the speed limitis usually 25 or 35 miles per hour.On the highways between cities, the speedlimit is usually 55 miles per hour. When people drive faster than the speedlimit, a policeman can stop them. The policemen give them pieces of paper which people call traffic tickets. Traffic tickets tell the drivers how much money they must pay. When drivers receive too many tickets, they probably cannot drive for a while.

The rush hour is when people are going to work or going home from work. At rush hour there are many cars on the streets and traffic moves very slowly. Nearly all American cities have rush hours. Drivers do not get tickets very often for speeding during the rush hours because they cannot drive fast.

【1】What does the underlined word “ones” in the first paragraph mean?

A. Rules B. Drivers.

C.Governments. D.Highways.

2On the highways, the police will stop you if your speed is over .

A. 25 miles per hour B. 35 miles per hour

C. 55 miles per hour D. 45 miles per hour

3According to the passage, traffic tickets tell the drivers .

A how much they have to pay B. where they have to pay

C. when they have to pay D.why they have to pay

4Drivers will not be allowed to drive for some time .

A. if they drive too fast

B. If they drive too slowly

C. if they break the rules too often

D. if the stop too often

5The passage is mainly about .

A. rush hours B.American drivers

C. traffic rules D.traffic policemen

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网