题目内容

【题目】 Mt Qomolangma is the 1 (world) highest mountain. How hard 2 (be) it to climb this mountain around 60 years ago? You can find out by 3 (watch) the film Climbers. The film tells the real stories of Chinese climbers, who climbed the mountain in 1960 and 1975.

On the northern slope of Mt Qomolangma, there is a 30-meter-high cliff (峭壁). It is 4 (possible) for climbers to get to the top without going over this cliff. In 1960, a Chinese climbing team tried to reach the top. The four members 5 (them) stood on each other's shoulders to climb the cliff. Although they didn't have enough oxygen and food, they still 6 (make) it to the top. They became the first people 7 (reach) the top of Mt Qomolangma from there.

Fifteen years 8 (late), another Chinese climbing team reached the top. They spent a whole day 9 (build) a metal ladder on the cliff. The ladder helped more than 1,300 10(climb) from all over the world realize their dream of climbing the mountain. The ladder was retired in 2008. It is now in a museum in Lhasa, Tibet.

【答案】

1world's

2was

3watching

4impossible

5themselves

6made

7to reach

8later

9building

10climbers

【解析】

本文介绍了珠穆朗玛峰的险峻,但攀登者们克服种种困难最终成功登上山峰。

1

句意:珠穆朗玛峰是世界上最高的山峰。

根据highest mountain,可知是世界上最高的,所以用world的名词所属格world’s,故答案为world’s

2

句意:60年前爬这座山有多难?

根据60 years ago,可知本句时态用一般过去时,it为形式主语,所以用be动词的过去式was,故答案为was

3

句意:你通过看电影《攀登者》就可以知道了。

by为介词,意为通过,介词短语by doing“通过做某事,所以用动词watch的动名词watching,故答案为watching

4

句意:登山者不可能不经过这个峭壁就到达山顶。

根据下文The four members ____ (them) stood on each other's shoulders to climb the cliff. 四个成员____(他们)站在对方的肩膀上爬上峭壁。可推断这个峭壁是到达山顶的必经之路,所以登山者不可能不经过这个峭壁就到达山顶。所以用possible的反义词impossible“不可能的,故答案为impossible

5

句意:四个成员自己站在对方的肩膀上爬峭壁。

根据each other's shoulders“相互的肩膀,可知四个成员自己站在对方的肩膀上爬峭壁,所以用them的反身代词themselves“他们自己,故答案为themselves

6

句意:虽然他们没有足够的氧气和食物,但他们还是攀登到了山顶。

根据从句部分Although they didn't have enough oxygen and food的时态为一般过去时,所以主句也用一般过去时,所以用make“成功做到的过去式made,故答案为made

7

句意:他们成为第一批从那里到达珠穆朗玛峰山顶的人。

be the first ... to do意为第一个(批)做某事的人,所以空处用reach的动词不定式形式 to reach,故答案为to reach

8

句意:十五年后,另一支中国登山队登顶。

late“迟的,形容词。根据Fifteen years,可知句意为十五年后,所以用later,表达一段时间之后,故答案为later

9

句意:他们花了一整天的时间在悬崖上竖起一架金属梯子。

动词短语spend timeindoing sth.“花费时间做某事,所以空处用build的动名词形式building,故答案为building

10

句意:这架梯子帮助来自世界各地的1300多名登山者实现了他们爬山的梦想。

根据数词1,300,可知空处用名词复数形式,根据句意,可知此处指登山者,所以用动词climb“爬山的名词形式为 climber“登山者,其复数为climbers,故答案为climbers

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网