题目内容

【题目】 Archery is a sport that makes use of a bow(弓)and arrow(箭)Archers(弓箭手)hit a target (耙子)with the arrows. The target is round and has a series of rings around a center. The center is known as the bull’s eye. The closer an archer can get to the bull’s eye with his arrowthe more skillful he is.

Archery didn’t begin as a sport. It was used for fighting and hunting. The ancient Egyptians were the first people who recorded the use of bows and arrows. Other races such as Hebrews and the Chinese were also famous for archery.

The Romans were very good archers. This is how they were able to conquer many countries. Soonthe bow and arrow became one of the most common weapons (武 器)in Europe.

AJI this changed with the invention of gunpowder(火药). In the 16th century, theSpanish navy (西班牙海军)was beaten by the English. The Spanish depended a lot on bows and arrows while the English had a powerful new weapon—guns. This is a turning point in history. Soon, countries began using guns instead of narrows. But not all countries have given up the bow and arrow. They are still being used as weapons in certain parts of the world such as Africa and South America.

The earliest record of archery as a sport came from China. In ancient China, the rich enjoyed archery contests. Skillful archers competed to see who the best was. Archery has also been a popular sport in England since the Middle Ages.

Todayarchery is a popular sport in some parts of the world. One needs to train a lot to become a good archer. It takes practice as well as skills. An archer needs to have a s arm and good eyesight. Good posture is also necessary.

1How can you tell how good an archer is?

______________________________________________

2The ancient Egyptians were the people who invented archery in historyweren’t they?

_______________________________________________________

3What made people stop using archery in wars?

______________________________________________________

4Why did the Spanish navy lose to the English?

_______________________________________________________

5Someone says "Today, the bow and arrow is only used in sports." Find a sentence in the passage to refute (反驳)his idea.

_____________________________________________________________

6Do you think it is necessary for an archer to have a strong arm and good eyesight? Why or why not?

______________________________________________________

【答案】

1by how close an archer can get to the bull’s eye with his arrow./The closer an archer can get to the bull's eye with his arrow, the more skillful he is.

2根据文本第二段第三句,古埃及人是第一个记录弓箭删方法的人,文本第二段第三句,古埃及人是第一个记录弓箭使用方法的人,但并没有说他们发明了(invented)弓箭。

3The invention of gunpowder.

4Because the Spanish bows and arrows are not as powerful as/less powerful than the English guns

5They are still being used as weapons in certain parts of the world such as Africa and South America.

6YesI think so. Because good eyesight makes an archer aim at the target accurately and a strong arm helps him keep his balance /Because good eyesight decides how close an arrow can get to the bull’s eye and a strong arm decides how far the arrow reaches. (Any reasonable answer is acceptable.)

【解析】

本篇讲述弓箭由作为武器到作为一种运动的历史——弓箭先是用来打战和狩猎,到16世纪,由于火药和枪的的发明,弓箭慢慢地变成一种运动。

1根据第一段“The closer an archer can get to the bull’s eye with his arrowthe more skillful he is.” 可知弓箭手的箭能离靶心越近,技巧就越强,故答. by how close an archer can get to the bull’s eye with his arrow./The closer an archer can get to the bull's eye with his arrow, the more skillful he is.

2根据第二段“The ancient Egyptians were the first people who recorded the use of bows and arrows.” 古埃及人是被记录首先用弓箭的人,不是首先发明弓箭的人,故答Nothey weren’t

3根据第四段AJI this changed with the invention of gunpowder(火药).” 可知所有一切的改变是由于火药的发明,故答. The invention of gunpowder.

4根据第四段The Spanish depended a lot on bows and arrows while the English had a powerful new weapon—guns.” 可知西班牙人依靠大量的弓箭而英国人有新型的强大的武器——枪,故答Because the Spanish bows and arrows are not as powerful as/less powerful than the English guns

5根据第四段But not all countries have given up the bow and arrow. They are still being used as weapons in certain parts of the world such as Africa and South America.” 可知不是所有的国家都放弃使用弓箭,在非洲和南美洲弓箭还在被使用,故答They are still being used as weapons in certain parts of the world such as Africa and South America

6根据最后一段One needs to train a lot to become a good archer. It takes practice as well as skills. An archer needs to have a s arm and good eyesight. Good posture is also necessary.” 可知要想成为优秀的弓箭手就要有强壮的手臂和好的视力;故答YesI think so. Because good eyesight makes an archer aim at the target accurately and a strong arm helps him keep his balance /Because good eyesight decides how close an arrow can get to the bull’s eye and a strong arm decides how far the arrow reaches.

本篇任务型阅读考查学生归纳概括能力和语篇能力;文章是关于“弓箭由作为武器到作为运动的历史”,内容易于理解;本篇设定的题型是回答问题,考查细节理解,解答时要在原文中找出题干包含的信息部分,这样可以正确地捉住有效信息,确保答题的准确性;题6作答时要联系上下文、全面了解全文的信息;解答完,要复读文章,核实信息。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 HELLO,school.Goodbye,smartphones. This new school year, kids in France have to l1their mobile phones behind during school hours.

Several months ago. The French government has adopted a nationwide ban on mobile phones for students aged from 3 to 15. The ban applies to phones, tablets and smart watches. Schools are f2 to decide if they will carry out the bank for students over 15.There are also some exceptions to the bands, such as for disabled children.

The new law bans phone used by children in school playgrounds, in corridors, or a3on school grounds. Students have already been banned from using phones in class in 2010.

French President Emmanuel Macron (埃马纽埃尔·马克龙)backed the law because he thought it would help students f4 more on lessons. the ban would also let kids take part in more physical activities and possibly even talk to classmates more often. One study by the London School of Economics found that after mobile phones were banned, students' performance in exams greatly i5. At the same time, limiting phone use could also be a low-cost policy to reduce inequality in school.But many school officials argued that the rules would be d6to follow. It would Leave t7 with another tough task. They were not sure whether students had brought their phones to school or not.

Still, people around the world will be watching the new rule to see if it helps parents and educators keep kids from being addicted to(沉溺于)phones.

【题目】

1 Sally often takes a banana to school for lunch. She often puts a banana in her bag in the morning, and when she opens the bag at noon, the banana looks as if someone drove a car over it.

2Rose wants to know whether her breath smells nice or not? But it's difficult to know, because it's very hard to smell the air that comes out of your own mouth.

3John used to have a watch that can tell him the time and temperature during the day. However, it doesn’t work these days and he wants to buy something that can be worn more easily.

4It is reported that many people die as a result of breathing smoke or from cooking over wood-powered or coal-powered stoves. Anna wants to buy a cooker to avoid this problem.

5Bruce often reads the news about food safety from newspaper, magazines or TV. It has great influences on people’s health. He wants to find something that can help him check whether the food is safe or not.

A. Apple Watch

It can not only tell you the right time and the temperature. It also has a set of technology that can collect a lot of health data. It can record your every movement and even tell you whether you sleep well or not.

B. Alarm Fork

Well, this special fork has two lights: one green and one red. When the green light is on, it's OK to take a bite of food. The fork "knows” when you take a bite, and soon the red light goes on. Wait for the green light before you take another bite.

C. Smell This

Smell This is useful for you to make sure your breath smell nice or not. Smell This covers your nose and your mouth, so it is easy to smell the air that comes out of your mouth.

D. Banana Suitcase

Are you worrying about the banana in your bag? If you put your banana in the Banana Suitcase, it can keep a banana safe, delicious, and looking like a banana!

E. "Sol-4” Cooker

The cooker is also much "friendlier” than other cookers because it produces less smoke and the user would be less likely to have breathing illnesses from harmful smoke.

F. Time Temp Glasses

These special glasses show the time above your right eye and the temperature above your left eye. It is surely easier than wearing a watch, and you never have to guess the temperature.

G. Kuaisou

The new chopsticks, called Kuaisou, are able to pick up a variety of readings on food freshness, acidity(酸碱度) and nutrients (营养). They allow people to take food safety into their own hands through an app on smart phones.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网