题目内容
【题目】
I'm going to the coast with my family. We’re staying at a hotel near a beach called Praia do Rosa. You can do lots of water sports like windsurfing (帆板运动) there. You can go whale watching too; it’s something I’m really looking forward to(盼望)! Bruno |
Most of the time I’m going to be at home, but I am going on a day trip with my family. We’re going to Jeddah, which is right on the Red Sea coast. My cousins live there, so I can play with them. I’m looking forward to hearing all their news. We might go to the Al-Shallal Theme Park. You can go ice skating there. Mariam |
We’re going camping. You can see Mount Fuji from the campsite(营地). We went there last year and it was great. There are tennis courts (球场),and there is a big swimming pool. We’re driving there, so we can take our tent with us. It isn’t a long journey. It only takes two hours. Ren |
I like going to other countries. You get a chance to see new things. We’re flying to Dubrovnik and we’re staying in an apartment. We’re going on a half-day sightseeing(观光) tour by bus when we are there. And there are islands to visit just off the coast; we’ll go on a boat trip to see them. I can’t wait! Anya |
【1】What is Bruno looking forward to?
A.Windsurfing.B.Staying at a hotel.
C.Swimming in the sea.D.Going whale watching.
【2】How long will Mariam stay in Jeddah?
A.One day.B.Two days.C.Three days.D.One week.
【3】How will Ren get to the campsite?
A.By bike.B.By car.C.On foot.D.By bus.
【4】Which of the following is TRUE about Anya’s trip to Dubrovnik?
A.She will stay in a hotel.B.She will go there by boat.
C.She will go to see some islands.D.She will spend half a day there.
【5】What are the four people mainly talking about?
A.Their school trips.B.Their holiday plans.
C.Their favorite sports.D.Their unforgettable experiences.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】C
【5】B
【解析】
本文中四个人分别介绍了自己的假期计划。
【1】细节理解题。表格第一栏中You can go whale watching too; it’s something I’m really looking forward to(盼望)!后一句中的it指代前一句中go whale watching这件事。可知Bruno期待去看鲸鱼。故选D。
【2】细节理解题。由表格第二栏but I am going on a day trip with my family. We’re going to Jeddah但我要和我的家人去一天的旅行。 我们要去吉达,可知Mariam打算在Jeddah呆一天。故选A。
【3】细节理解题。由表格第三栏We’re driving there…可知Ren打算开车去。故选B。
【4】细节理解题。根据We’re flying to Dubrovnik and we’re staying in an apartment.可知他们是坐飞机去且住在公寓里,不是住在宾馆,所以AB项错误;根据We’re going on a half-day sightseeing(观光) tour by bus when we are there. And there are islands to visit just off the coast可知乘公共汽车进行半天的观光旅游,完了还要去一些岛,所以不止半天,D项错误,C项正确。故选C。
【5】主旨大意题。通读全文,四个人主要介绍了各自的出游计划,因此可推测他们谈论的是假期计划。故选B。
【题目】
JOBS |
A Support worker Do you have the ability to care for others? Can you understand how older people feel? Are you a good communicator(交流者)?Do you have good listening skills? Can you work on weekends? If you have answered YES to the above. We would like to hear from you. —Starting rate of £ 8.56 per hour —Free Uniform(制服) —Excellent Training careers@golden.care.com |
B Trainee Hairdresser Full time—40 hours per week permanent (烫发) Brighton City Center Learn from some of the best hairdressers in the world. You will work 40 hours a week Monday to Saturday. Your responsibilities will include: Welcoming clients, washing hair, bringing coffee and tea to customers, and keeping the salon clean and tidy at all times. cathy@ cut-above. brighton. com |
C WOWEE MAGAZINE Writers Wanted Wowee Magazine is looking for writers for its website, pay is based on the number of people who read your articles.You may also receive free tickets to events and free products to test. This is a great opportunity to get valuble work experience. We want people who are: chatty(爱说话的)interesting passionate(热情的)skilled Contact us at info@wowee.com. |
【1】According to A, they want somebody who can________.
A.take good care of the old on weekendsB.understand how older people feel
C.communicate well with othersD.listen more carefully
【2】To be a trainee hairdresser you need not ________.
A.sweep the floorB.work on Sunday
C.bring drinks to customersD.wash hair for clients
【3】As a writer of Wowee Magazine, if you want to get more money, you'll have to ________.
A.be chatty and passionateB.have valuable work experience
C.write more articles for the magazineD.have your articles read by more people