题目内容
【题目】阅读下面短文, 从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
C![]()
A ten-year-old girl raised over 30, 000 pounds for a children's hospice in just eight months. What she did was to play her violin to the people who passed by in the street.
Madison Glinski from the U. K. made a New Year's resolution to help poor children last year. She planned to try and raise 500 pounds for a local children's hospice before Christmas. Every day after school, Madison played the violin in front of a coffee shop. She played so well that many people stopped to enjoy her performance. People liked her idea of helping children in need so they were willing to give her money. Since she began playing the violin in the street at Easter, she had raised a surprising 32, 520 pounds by the end of the year. She also raised money by selling her own toys.
Madison's mother supported her daughter's idea. She said. “Madison has a musical talent. She has played the violin since the age of four. I am glad that she has used it to help others. She has a special interest for it.”
It is not the first time for Madison to help others. A few years ago, Madison asked her parents if they could all go to Africa at Christmas to help the children there. She collected toys, shoes, school things and clothes from her friends and neighbors to take to Africa. They had a special Christmas win the children in Africa. As soon as the family returned, Madison started to plan for the next trip.
“As long as there are homeless kids. I will never stop helping them,” Madison says.
(1)According to the passage, Madison Glinski had raised _______ pounds by the end of the year.
A.500
B.30, 000
C.32, 520
D.35. 520
(2)To raise money for poor children. Madison ________。
A.worked in a local children's hospice
B.played her violin to the people in the street
C.went to Africa at Christmas with her parents
D.collected toys, shoes, school things and clothes
(3)What does “supported" probably mean in the passage?
A.agreed with
B.worried about
C.heard from
D.played against
(4)What do you think of Madison Glinski?
【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)
She is kind/ friendly/ helpful/ caring/ ready to help others.(答案若表达出小女孩善良或者乐于助人可酌情给分)
【解析】本文讲述一个有爱心的女孩通过自己的能力为儿童福利院募捐的故事。
⑴细节理解。根据第二段Since she began playing the violin in the street at Easter, she had raised a surprisin9 32, 520 pounds by the end of the year. 可知到年底她一共募集了32520英镑。故选C。
⑵细节理解。根据第一段What she did was to play her violin to the people who passed by in the street. 可知她在街上拉小提琴的方式募捐。故选B。
⑶词义猜测。根据句意:Madison的妈妈支持她的女儿的观点。所以support意思是“支持”,agree with同意;worry about担心;hear from收到某人来信;play against与……比赛。故选A。
⑷推理判断。根据对Madison的事迹的描写可知,她是一个乐于助人的人。所以答案是:She is kind/ friendly/ helpful/ caring/ ready to help others.