题目内容

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 A school bus is one that is used to take children to and from school.
In the USA, about 450,000 school buses take more than 25 million children to and from school. The yellow school bus is a US icon (象征). Yellow became the color of school buses in the USA in 1939. Dr. Frank got the good idea. He said it was easy for people to see yellow buses and the black letters on them in early morning or late afternoon. That would make children safer.
There are not many school buses in Britain, and they are not yellow. They have trackers (追踪器) on them, so kids are being tracked while they travel to and from school by bus. The trackers let parents know where the school bus is and whether their kids are on the bus.
Kindergarten (幼儿园) is a difficult time for some kids. It's the first time for them to go away from their parents. To make kids love their school, Japanese kindergartens and schools have colorful buses. The buses can easily make children want to take them--and then, go to school. Even some parents want to take them, too!
School buses are becoming more and more popular in China now. It saves a lot of time for students to take a school bus.
(1)According to Dr. Frank, school buses are safer for the students.
A.yellow
B.black
C.white
D.red
(2)According to the passage, in which country do the school buses have trackers?
A.France
B.Britain
C.German
D.Japan
(3)Children in Japan may easilyby taking the school bus.
A.save time
B.be tracked
C.play games
D.love their school
(4)Chinese students will save a lot of time toto school.
A.walk
B.ride a bike
C.take a school bus
D.Run
(5)This passage is mainly about.
A.school buses
B.school life
C.popular colors
D.children

【答案】
(1)A
(2)B
(3)D
(4)C
(5)A
【解析】文中作者主要介绍了几种典型校车。文章第一段谈校车的作用, 接着谈美国校车的颜色、英国校车的trackers, 日本校车的彩色, 中国校车的发展, 整篇文章都在围绕校车这一主题展开。
(1)细节理解题。根据短文第二段中Dr. Frank got the good idea. He said it was easy for people to see yellow buses and the black letters on them in early morning or late afternoon. That would make children safer, 所以答案是:A。
(2)细节理解题。根据短文第三段中There are not many school buses in Britain, and they are not yellow. They have trackers (追踪器) on them, 可知是英国, 所以答案是:B。
(3)细节理解题。根据短文第四段中To make kids love their school, Japanese kindergartens and schools have colorful buses .The buses can easily make children want to take them--and then, go to school可知日本的孩子们通过乘坐校车变得love their school, 所以答案是:D。
(4)细节理解题。根据短文最后一段可知"中国的孩子们乘坐校车去上学节省了大量的时间", 所以答案是:C。
(5)归纳主旨题。文章第一段谈校车的作用, 接着谈美国校车的颜色、英国校车的trackers, 日本校车的彩色, 中国校车的发展, 整篇文章都在围绕校车这一主题展开, 所以答案是:A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Note-taking is a skill that can help you do well in all your school work. It can make you confident(自信的) when you are studying. But unluckily, most students don't know how to take notes.
Write down key facts. If your teacher writes notes on the blackboard, that's great. You can copy them or write down the most important facts of all in class. Different teachers do things differently. For example, some teachers may focus on(关注) lots of dates and facts in class, but they only write the important ones on the blackboard. Other teachers may not write anything down, but they may say something important again and again.
Ask. Don't be afraid to ask your teacher to repeat what you miss. If your teacher speaks too fast and you can't follow what he is saying, you can ask him after class.
Compare. Comparing your notes with your classmates' can be good for your learning. It can also help you and your classmates correct(纠正) some mistakes.
Organize(组织). Note-taking also needs organization. Keep notes for each subject in one notebook, so that you can find everything easily when a test comes.
Good note-taking takes time. If you decide to recopy your notes every evening, you'll surely have less time to watch TV. But you'll save time in the coming test.
(1)There are ______ main points(要点) about note-taking in this passage.
A.4
B.5
C.6
D.7
(2)What should you write down in your notebook in class?
A.Every word.
B.Lots of dates.
C.The most important facts.
D.Your complaints(抱怨) about the teacher.
(3)If you can't follow your teachers in class, what should you do?
A.Ask them after class.
B.Ask them before class.
C.Stop listening in class.
D.Complain to them about the class.
(4)Which way can help you correct mistakes in your notes?
A.Organizing the notes.
B.Recopying your notes after class.
C.Asking your teachers for help.
D.Comparing your notes with others.
(5)Which can be the BEST title for this passage?
A.How to Take Notes
B.What to Do in Class
C.How to Study for a test
D.What to Do with Problems

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
A recent study found people's lives are made shorter in North China. It is showed the life expectancy(平均寿命) had been cut down by 5.5 years there. Researchers(研究者)think that the heavy air pollution in China should be to blame(承担责任). It's really the truth. Our government has already done something. However, it doesn't seem to work so well.
“Air pollution in China is doing harm to people's health. The harm is much more serious than we can imagine,” said Chen Yuyu of Beijing University, one of researchers of this study.
Dirty air brings serious problems in North China. In January this year, the air pollution was worse than that in other places. That was caused by rising temperature and waste gas(气体)from coal heating(燃煤).
Chinese government should strongly fight with air pollution. They should think of more proper ways to deal with the problem. People should be encouraged to take buses, ride bicycles or walk, instead of driving cars. The factories that pollute heavily should be closed.
“We need to improve our environment, although it might be expensive. Protecting our environment means protecting ourselves,” Li Hongbin, another researcher of the study said.
(1)The passage above may come from a(n) ____.
A.story
B.advertisement
C.report
D.diary
(2)Which of the following is Li Hongbin's idea?
A.The life expectancy had been cut by 5.5 years.
B.Chinese government should close some factories that pollute heavily.
C.People need to make pollution less, although it might cost a lot.
D.The air problem brings us serious problems.
(3)What should people do to protect the environment?
A.They should take buses.
B.They should ride bikes.
C.They should go on foot.
D.All of the above.
(4)What's the main idea of the passage?
A.Air pollution in North China is caused by waste gas.
B.To save the environment, our government should do something more.
C.The temperature becomes higher and higher in North China.
D.How air pollution in North China is caused.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网