题目内容
【题目】根据材料内容,选择正确答案。
D
Do you like camels? Perhaps, they are not so beautiful. But if you are walking in the hot land of North Africa, and the Middle East camels can be very useful. They are called the ship of the desert.
Camels can live for about 40 years old, but they usually stop working at the age of 25.
Camels don't like running, because it is too hot. But if you want them to run, they can run 20 kilometers an hour. The dromedary(单峰骆驼) or the Arabian camel, has longer hair and one hump(驼峰). There are about l4 million camels in the world, and most of them are dromedaries.
An adult(成年的) camel is about 2.1 meters tall, and it can walk for more than 600 kilometers without drinking. They only need to drink water every six or eight hours. But if there is water, they can drink up to 90 liters.
(1)Camels can be very for people in the hot lands of North Africa.
A.useful
B.harmful
C.difficult
D.tired
(2)Camels can live for about .
A.25 years old
B.40 years old
C.65 years old
D.15 years old
(3)Camels can run an hour according to the passage.
A.20 kilometers
B.40 kilometers
C.2 5 kilometers
D.2. 1 kilometers
(4)Camels can walk for more than 600 kilometers without .
A.stopping
B.eating
C.drinking
D.resting
(5)Which is NOT true according to the passage?
A.Camels are called the ship of the desert.
B.Camels usually stop working at the age of 25.
C.The Arabian camel has only one hump.
D.Camels only need to drink water every three hours.
【答案】
(1)A
(2)B
(3)A
(4)C
(5)D
【解析】这是一篇描写骆驼的说明文。主要介绍了骆驼对干旱的忍耐力,六到八小时喝一次水,没水时也能不喝水走很远。骆驼平时不喜欢跑,但跑起来也很快,且能跑很久。
(1)细节理解题。根据第一段“ But if you are walking in the hot land of North Africa, and the Middle East camels can be very useful. “可知,如果你走在北非或非洲中西部炎热的陆地,骆驼是很有用的。故选A。
(2)细节理解题。根据第二段“ Camels can live for about 40 years old“可知,骆驼可以活到大约40岁。故选B。
(3)细节理解题。根据第三段“they can run 20 kilometers an hour.“可知,他们可以每小时跑20千米。故选A。
(4)细节理解题。根据最后一段“ it can walk for more than 600 kilometers without drinking.“可知,它可以不喝水走600千米以上。故选C。
(5)理解判断题。根据最后一段“They only need to drink water every six or eight hours. “可知,他们仅仅需要每六或八小时喝一次水。故选D。
【题目】根据短文内容, 完成下列表格(每格只能填一个词)。
C
Autumn is a good time for children to go outside and see the changing colors of nature. The wind is cool, the days are short and the leaves are changing colors. Autumn is a great season for kids to play outside. What outdoor activities do children like?
In China, students often have an autumn picnic held by their school. Usually, they will go to an amusement(娱乐) park or to places that are close to nature.
What kinds of autumn activities are there for children in other countries?
Japanese students often go hiking. It is a perfect way to get exercise while enjoying the scenes(景色). Mountain climbing in such nice weather is also a good choice(选择).
Children in the USA like to go for bike rides in autumn. Take a mountain bike ride and you can explore new trails (探索新路). Playing in a leaf pile is popular, too. Kids jump into the leaf pile to see the colorful leaves fly all around. They also make leaf rain and leaf beds — all a lot of fun.
In the UK, school kids like to camp outside with their parents. They make snacks over the fire and tell ghost stories.
Students' Favourite Autumn Activities in D Countries
Countries | Activities |
China | Schools often organize students to have an autumn in an amusement park, or in places that are close to . |
Japan | Students like to go hiking because it is a good way to get to enjoy the. |
the USA | Children like to go to the mountains to a bike. |
the UK | Kids like to go with their parents. |