题目内容

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
D
Do you like camels? Perhaps, they are not so beautiful. But if you are walking in the hot land of North Africa, and the Middle East camels can be very useful. They are called the ship of the desert.
Camels can live for about 40 years old, but they usually stop working at the age of 25.
Camels don't like running, because it is too hot. But if you want them to run, they can run 20 kilometers an hour. The dromedary(单峰骆驼) or the Arabian camel, has longer hair and one hump(驼峰). There are about l4 million camels in the world, and most of them are dromedaries.
An adult(成年的) camel is about 2.1 meters tall, and it can walk for more than 600 kilometers without drinking. They only need to drink water every six or eight hours. But if there is water, they can drink up to 90 liters.
(1)Camels can be very for people in the hot lands of North Africa.
A.useful
B.harmful
C.difficult
D.tired
(2)Camels can live for about .
A.25 years old
B.40 years old
C.65 years old
D.15 years old
(3)Camels can run an hour according to the passage.
A.20 kilometers
B.40 kilometers
C.2 5 kilometers
D.2. 1 kilometers
(4)Camels can walk for more than 600 kilometers without .
A.stopping
B.eating
C.drinking
D.resting
(5)Which is NOT true according to the passage?
A.Camels are called the ship of the desert.
B.Camels usually stop working at the age of 25.
C.The Arabian camel has only one hump.
D.Camels only need to drink water every three hours.

【答案】
(1)A
(2)B
(3)A
(4)C
(5)D
【解析】这是一篇描写骆驼的说明文。主要介绍了骆驼对干旱的忍耐力,六到八小时喝一次水,没水时也能不喝水走很远。骆驼平时不喜欢跑,但跑起来也很快,且能跑很久。
(1)细节理解题。根据第一段“ But if you are walking in the hot land of North Africa, and the Middle East camels can be very useful. “可知,如果你走在北非或非洲中西部炎热的陆地,骆驼是很有用的。故选A。
(2)细节理解题。根据第二段“ Camels can live for about 40 years old“可知,骆驼可以活到大约40岁。故选B。
(3)细节理解题。根据第三段“they can run 20 kilometers an hour.“可知,他们可以每小时跑20千米。故选A。
(4)细节理解题。根据最后一段“ it can walk for more than 600 kilometers without drinking.“可知,它可以不喝水走600千米以上。故选C。
(5)理解判断题。根据最后一段“They only need to drink water every six or eight hours. “可知,他们仅仅需要每六或八小时喝一次水。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容, 完成下列表格(每格只能填一个词)。
C
Autumn is a good time for children to go outside and see the changing colors of nature. The wind is cool, the days are short and the leaves are changing colors. Autumn is a great season for kids to play outside. What outdoor activities do children like?
In China, students often have an autumn picnic held by their school. Usually, they will go to an amusement(娱乐) park or to places that are close to nature.
What kinds of autumn activities are there for children in other countries?
Japanese students often go hiking. It is a perfect way to get exercise while enjoying the scenes(景色). Mountain climbing in such nice weather is also a good choice(选择).
Children in the USA like to go for bike rides in autumn. Take a mountain bike ride and you can explore new trails (探索新路). Playing in a leaf pile is popular, too. Kids jump into the leaf pile to see the colorful leaves fly all around. They also make leaf rain and leaf beds — all a lot of fun.
In the UK, school kids like to camp outside with their parents. They make snacks over the fire and tell ghost stories.
Students' Favourite Autumn Activities in D Countries

Countries

Activities

China

Schools often organize students to have an autumn in an amusement park, or in places that are close to .

Japan

Students like to go hiking because it is a good way to get to enjoy the.
Students also like climbing the in such nice weather.

the USA

Children like to go to the mountains to a bike.
It is also popular to play in a pile of .

the UK

Kids like to go with their parents.
They make snacks over the fire and tell stories.

【题目】 It was a winter morning, just a couple of weeks before Christmas.While most people were warming up their cars, Trevor, my husband,had to get up early to ride his bike four kilometers away from home to work.On arrival, he parked his bike outside the back door as he usually does.After putting in 10 hours of work, he returned to find his bike gone.

The bike,a black 18-speed Kona, was our only transport.Trevor used it to get to work, putting in 60-hour weeks to support his young family. And the bike was also used to get everyday things,saving us from having to walk long distances from where we live.

I was so sad that someone would steal our bike that I wrote to the newspaper and told them our story.Shortly after that, several people in our area offered to help.One stranger even bought a bike,then called my husband to pick it up.Once again my husband had a way to get to and from his job. It really is an honor that a stranger would help someone they have never met before.

People say that a smile can be passed from one person to another,but acts of kindness from strangers are even more so.This experience has had a spreading influence in our lives because it strengthened our faith in humanity(人性的信念) as a whole. And it has influenced us to be more mindful of ways we,too,can share with others. No matter how big or how small, an act of kindness shows that someone cares. And the results can last forever.

【1】When their bike was stolen?

A. On Christmas Day.

B. On the way to work.

C. When Trevor was ready to return home after work.

2Why was the bike so important to the couple?

A. It was a nice Kona 18 speed.

B. They used it for work and daily life.

C. The man’s job was bike racing.

3 Who did the couple write their story to after the bike was stolen?

A. The newspaper.

B. A complete stranger.

C. Several people in their area.

4 We can infer(推断) from the article that ____________.

A. people were busy with their work before Christmas.

B. life was difficult for the young family.

C. the writer worked 60 hours a week.

5What do we learn from their experience?

A. An act of kindness can mean a lot.

B. One should take care of their bike.

C. News reports make people famous.

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(A)
Never a dull moment
by Tony Bradman
1) If you like to keep lively,
If you hate being bored,
Just come down to our house
And knock on the door.
2) It's the noisiest house
In the whole of our town,
There're doors always slamming(砰地关上)
And things falling down.
3) My dad keeps shouting,
And my mum, who breaks things.
The baby will bite you,
And our dog runs rings.
4) My sister cries
And my brother roars(咆哮).
And a grandpa is stone deaf,
(He always slams doors.)
5) So come down to our house,
You don't need the address,
You will hear it ten miles away
And the outside's a mess.
6) You won't mind the racket(嘻杂声).
You'll just love the din(吵闹声)一
For there is never a dull moment
In the house we live in!
(1)Who is the writer of the poem?
A.Tony Bradman.
B.Tony's brother.
C.Tony's mum.
D.Tony's grandpa.
(2)How many characters(角色) are there in the poem?
A.Four.
B.Eight.
C.Five.
D.Seven.
(3)How can you know which house speaker's?
A.You can hear the noise from ten miles away and the outside's a mess.
B.You can go there by train and find the house by yourself.
C.You can ask someone to tell you the address.
D.You can ask the speaker to have the address.
(4)Which is NOT the reason why it is the noisiest house in the whole of our town?
A.Doors are always slamming.
B.My dad keeps shouting.
C.My grandpa always slams the door.
D.I hate being bored.
(5)What do you think of the family?
A.Boring and unhappy.
B.Lively and funny·
C.Slow and sad.
D.Beautiful and strange-

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网