题目内容

【题目】阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。

What do you dream of doing in the future? We did a survey about jobs that students are going to do when they grow up. 100 students at Hill School gave their answers. Here are the results.

35% of the students hope to be famous stars. Some of them like music so they want to be musicians. Some like sports, so they would like to be basketball or football players.

30% of the students are going to be IT engineers. They think the job must become more and more popular, because the computer and the Internet are changing our life and making our life easier. People can do lots of things on the computer with the Internet, such as shopping and communicating with others.

15% of them hope to be scientists. They decide to try their best to study and they want to make our country stronger and better.

Ten of the students plan to start their own businesses (商业机构). Then they can have more time to do what they want to do and maybe they will make much money one day.

There are other jobs for the students to choose, such as doctors, teachers and drivers. The last ten students decide to choose these jobs. .

It’s great and important to have a dream. Remember not to give up your dream. One day it may come true.

1How many students hope to be famous stars?

______________________________________.

2What can people do on the computer with the Internet according to the passage?

______________________________________.

3Why do some students plan to start their own businesses?

______________________________________.

4Do more students want to be doctors or famous stars?

______________________________________.

5Where are those students from?

______________________________________.

【答案】

1There are thirty-five students. / Thirty-five.

2People can shop and communicate with others.

3Because they can have more time to do something they like.

4More students want to be famous stars.

5They are from Hill School.

【解析】

本文主要讲述的是100名希尔学校的学生接受调查,他们谈了自己梦想的工作。

1根据“35% of the students hope to be famous stars.35%的学生希望成为明星。以及“100 students at Hill School gave their answers.”有100名学生接受了调查。因此有35名学生希望成为明星。 故答案为:There are thirty-five students. / Thirty-five.

2根据“People can do lots of things on the computer with the Internet, such as shopping and communicating with others.”人们可以通过互联网在电脑上做很多事情,比如购物和与他人交流。可知,人们可以购物和与他人交流。故答案为:People can shop and communicate with others.

3根据“Then they can have more time to do what they want to do and maybe they will make much money one day. 然后他们可以有更多的时间做他们想做的事,也许有一天他们会赚很多钱。 可知,有些学生打算自己创业,是因为他们可以有更多的时间做他们喜欢的事情。故答案为:Because they can have more time to do something they like.

4根据“There are other jobs for the students to choose, such as doctors, teachers and drivers. The last ten students decide to choose these jobs.”学生还可以选择其他工作,如医生、教师和司机。最后十个学生决定选择这些工作。以及句子“35% of the students hope to be famous stars.35%的学生希望成为明星。可知,希望成为明星的学生有35名。而想成为医生的不到十人。因此更多的学生想成为明星。故答案为:More students want to be famous stars.

5根据“100 students at Hill School gave their answers.100名希尔学校的学生给出了答案。可知,接受调查的学生是希尔学校的。故答案为:They are from Hill School.

本题是根据短文回答问题的题型。我们应该先浏览一下问题,心中对所给任务有一个初步的了解,然后带着问题回到阅读材料中,采用跳读的方式来寻找细节所在的段落,然后锁定目标段落,寻找总结自己所要的答案。例如4小题。根据“There are other jobs for the students to choose, such as doctors, teachers and drivers. The last ten students decide to choose these jobs.”学生还可以选择其他工作,如医生、教师和司机。最后十个学生决定选择这些工作。以及句子“35% of the students hope to be famous stars.35%的学生希望成为明星。可知,希望成为明星的学生有35名。而想成为医生的不到十人。因此更多的学生想成为明星。故答案为:More students want to be famous stars.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 At the age of 35, Johnson Barnes injured(损伤) himself when skating during a winter vacation. His doctors said he could never walk again. But a new technology(科技), the robotic exoskeleton(外骨骼机械装置), brought Johnson and other people like him a surprise —— it can work like our arms, legs or hands out side our body. Now Johnson can ask the machine to take him to the places he wants to go to and help him reach the things he wants to get.

Although the disable(残疾的) people still can’t do everything like a healthy man, the exoskeleton makes them believe they can do things by themselves and they will be better and better in the future. So they won’t see themselves as useless people and they don’t give up themselves. Most importantly, they will see the world with a loving heart and still play a part in making a difference to the world.

There are still some problems with exoskeleton, though. For example, they are not easy to use, and sometimes people with them fall down easily. What’s more, they are very expensive, costing about $100,000. It’s too much to a common family. But computers were also seemed impossible for a common family to use 40 years ago. We never know what will happen in the future.

1When Johnson was 35, he injured his ________.

A.handB.legC.arm

2According to the passage, we know that________.

A.the robotic exoskeleton can work like our arms in our body

B.there are already robotic exoskeleton working for humans

C.users can ask the robotic exoskeleton questions and the machine can answer

3What’s Paragraph 2 mainly about?

A.The disabled can’t do everything like a healthy man.

B.Disabled people are always useful and full of hope.

C.The exoskeleton may help bring out the best of disabled people.

4What problem may the exoskeleton bring?

A.The exoskeleton may improve the life of disabled people.

B.Computers will be impossible for a common family to use.

C.Users may not use the machine easily and sometimes fall down.

5We may read this article in a________.

A.story bookB.sports showC.medicine magazine

【题目】 This happened to me at the age of twelve. It seems like a long time to remember the name of the old lady. Yet it keeps in my_______________ because she taught me a lesson in tolerance(宽容) which I shall never forget.

On a winter afternoon , after sending all the newspapers, a friend and I were_____________stones onto the wall of the old lady’s house. I found a perfectly smooth stone and threw_____________out. The stone was too smooth, however, so it got away from my hand and flew straight not to the wall but to the_______________of her house. At the sound of broken glass, we knew we were in trouble and_____________ away as quickly as possible.

I was so_____________when I thought of getting caught by the old lady that first night. But a few days later,_____________happened. When I was sure that I wasn’t caught, I started to feel guilty for_____________I had done. Every day she_____________wore a smile on her face when I gave her the newspaper, but I was no longer able to act comfortably. I made up my mind to______________her window glass with the money I saved by sending newspaper. I put the money in a letter ________________a note explaining I was sorry for breaking her window and hoped that the seven dollars ______________be enough to repair it.

I waited until it was dark. I went up to the old lady’s house ______________I put the letter in her door. Once again, I could have the courage of looking________________into the old lady’s kind eyes.

The next day, I handed the old lady her newspaper and was able to return the warm smile that I was receiving from her. She thanked me and gave me a bag of cookies. Reaching for the cookies, I______________a letter and pulled it out of the bag. When I opened it, I was surprised to see the seven dollars and a short note that said,“I’m proud of you!”

1A.mapB.memoryC.bookD.handbag

2A.choosingB.carryingC.throwingD.putting

3A.itB.themC.herD.him

4A.wallB.stairsC.floorD.window

5A.ranB.flewC.walkedD.took

6A.afraidB.excitedC.shyD.proud

7A.somethingB.everythingC.anythingD.nothing

8A.howB.whyC.whatD.where

9A.alwaysB.sometimesC.hardlyD.never

10A.ask forB.look forC.pay forD.stand for

11A.onB.withC.toD.in

12A.would.mustC.shouldn’tD.needn’t

13A.butB.andC.orD.so

14A.suddenlyB.quicklyC.carefullyD.bravely

15A.wroteB.filledC.foundD.sent

【题目】阅读理解
There are many TV programs on Chinese cuisines(烹饪)now. A Bite of China(舌尖上的中国)is a new program and it's very popular.The CCTV Channel One show began to play on May 14th,2012.It was held by the award-winning documentary maker Chen Xiaoqing.The program tries to bring something new by presenting more cultural elements related to dishes,such as eating habits and the ethics(道德)of eating.It also offers insights into the geographical,historical and cultural dimensions of what Chinese eat.It can teach us how to make the food.So the program is sure to attract both food buffs and ordinary audiences.
A Bite of China has seven episodes(片段).Each episode lasts 50 minutes.Themes range from ingredients to preserved food.
Food is always connected with people.To get enough good stories,the production team spent three months doing research and interviews in about 60 cities before they started shooting.Filming lasted about nine months.
A Bite of China captures social changes while presenting food cultures,such as,many families leave old people in their hometowns while other members work outside,the food of their hometown can remind them of happy times.
Chen says the seven episodes might not be enough to capture the glory of Chinese food culture.
(1)When is A Bite of China began to play?
A.On March 4th,2012.
B.On May 14th,2012.
C.On July 4th,2012.
D.On September 4th,2012.
(2)There areepisodes in the new program.
A.12
B.50
C.7
D.60
(3)The production team spent three months doing research to get enough good
A.stories
B.culture
C.eating habits
D.the ethics of eating
(4)What’s the Chinese meaning of the underlined word“presenting”?
A.礼物
B.呈现
C.面对
D.播映
(5)What is A Bite of China about?
A.It's a TV program.
B.It's about food culture.
C.It's about how to make food.
D.It's about social changes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网