题目内容

【题目】People all over the world celebrate the new year in different ways. And in some countries , the new year doesn’t begin on the _____date every year. In many countries, the new year begins ____ January 1st, but people start celebrating on December 31st, New Year’s Eve. In New York, many people go to Times Square. They sing and dance _____they are waiting for the New Year. Just before 12 o’clock, everyone shouts very ____ , “ Happy New Year !”

Chinese like the Spring Festival _____than New Year----We call it “元旦”. Families______to their hometown to get together for the Spring Festival. Families usually make _____and watch TV on Lunar New Year’s Eve. Children______in beautiful clothes and carry all kinds of lanterns to visit their friends in the same village. They have fun______firecrackers. During the Spring Festival, children often get lucky money from their grandparents, parents and other ______. Some children in the countryside only stay with their parents during the Spring Festival in a year. They feel love and care from their parents during the festival. So children love the Spring Festival best.

1A. same B. normal C. important D. easy

2A. in B. at C. on D. from

3A. while B. because C. even though D. if

4A. quietly B. slowly C. sadly D. loudly

5A. well B. good C. better D. best

6A. get B. return C. send D. come

7A. zongzi B. mooncakes C. riceballs (汤圆) D. dumplings

8A. put on B. wear C. dress D. dress up

9A. light B. to light C. lighting D. lit

10A. relatives B. owner C. friends D. customers

【答案】

1A

2C

3A

4D

5C

6B

7D

8D

9C

10A

【解析】

全世界的人们都庆祝新年,但在我们中国人的心里,春节要比元旦更重要,因为春节是中国的传统节日,春节的时候有很多的风俗,短文中做了具体的介绍。

1句意:在一些国家每年的新年并不是在同一个日期开始的。same相同的;normal正常的;important重要的;easy容易的。根据下文In many countries, the new year begins ___2___ January 1st, but people start celebrating on December 31st, New Year’s Eve可知,很多国家在11日庆祝新年,意思就是说也有的国家不是在这一天,所以日期是不同的,故应选A。

2句意:在许多国家,新年在11日开始,但人们在1231日就开始庆祝。in泛指在上午、下午或晚上;在年代、月份前;at在具体地点或时间;on 在具体的一天;from,来自。空后是具体的一天,故应选C。

3句意:当他们在等待新年的时候,他们唱歌、跳舞。while时候;because因为;even though即使,尽管;if如果。根据句意可知,这里表示“当的时候”,是一个时间状语从句,故应选A。

4句意:就在12点之前,每个人都大声地喊“新年快乐!”quietly安静地;slowly慢地;sadly伤心地;loudly大声地。根据句中的shout可知,应该是“大声地喊”,故应选D。

5句意:比起新年来说中国人更喜欢春节。well好;good 好的,形容词;better更好的,是比较级形式;best最好,是最高级形式。根据空后的than“比”可知,这里应用比较级形式,故选C。

6句意:家人们都回到家乡一起过春节。get到达;return回来,归还;send发送;come来。根据常识可知,在春节的时候,在外工作、学习的家人们都会回来一起过春节。故应选B。

7句意:在除夕夜家人们通常看电视、包饺子。zongzi粽子;mooncakes月饼;riceballs汤圆;dumplings水饺。根据文意可知,这里介绍的是中国的春节,在春节的时候人们会吃饺子,故应选D。

8句意:孩子们穿着美丽的衣服,拿着各种各样的灯笼去拜访一个村子里的朋友。put on 穿上,表示动作;wear穿着,表示状态;dress穿着,不跟衣服作宾语,应跟人作宾语;dress up打扮,穿上盛装。这里考查固定短语dress up in穿着的衣服,故应选D。

9句意:他们放鞭炮玩得非常开心。light点燃;to light 动词不定式;lighting动名词;litlight 的过去式形式。这句话中使用了句型have fun doing sth.做某事很开心,故这里应用动名词形式,选C。

10句意:在春节期间,孩子们经常从题目的祖父母、父母以及其他亲戚那里得到压岁钱。relatives亲戚;owner主人;friends朋友;customers顾客。空前的grandparents, parents指的都是“亲戚”,故应选A。

这篇短文给我们介绍了全世界的人们庆祝新年的到来,而中国人更注重春节,文章中讲述了春节的一些风俗。短文内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题型是完型填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解大意,尤其注意短文开头的句子,第一句话常不设空,从这句话中我们可以获取文章内容的信息。然后根据上下文的语境做题,注意空前后的固定搭配,并仔细辨析选项中各个单词的意思和用法,选择最符合上下文意思的选项。最后应将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。例如第2小题,考查介词辨析,in泛指在上午、下午或晚上;在年代、月份前;at在具体地点或时间;on 在具体的一天;from,来自。空后January 1st是指具体的一天,故应选C。再如第9小题,考查动词形式辨析,这句话中使用了句型have fun doing sth.做某事很开心,故这里应用动名词形式,选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Group exercise is one of the most effective ways to improve physical fitness and sustain a healthy lifestyle. Group exercise is challenging, yet fun and empowering! Of course everyone knows that exercise is good for the body. However, studies have shown that when exercise is performed in groups, it's not only great for improving physical health but for psychological health. It's an opportunity to be social, release endorphins, and improve your strength. Additionally, group exercise creates a community feel and the shared common goal motivates participants to work hard. The instrumental support of taking on a fitness journey with others proves more effective than going to the gym alone.

Another beneficial aspect of group exercise is the informational support participants receive from the instructor. Many people fear the gym because they feel lost and don't want to embarrass themselves. If you feel you can relate, then group training is an even better option for you. It's a great opportunity to learn more about fitness through the clear instruction and supervision of a fitness instructor. If you're tired of wandering around the gym wasting time and becoming bored, you can attend an upbeat group fitness class that'll keep your workout on track. Don't let fitness frighten you!

If you're serious about wanting to live a healthy lifestyle, it's extremely important to surround yourself with people who'll provide you with the proper emotional support. I wouldn't scold anyone for deciding to party on weekends and in turn I wouldn't expect anyone to give offence to me for focusing on my health. Surround yourself with people who uplift, encourage and understand you! Make fitness even more fun by trying something new or any group fitness class, with a friend. Plan to go for a jog together. Then try a fun healthy restaurant or fresh juice bar! Fitness can be both fun and social!

Surrounding yourself with people who'll provide you with respect support can be very beneficial while working towards reaching health and fitness goals. First, decide to do it for yourself and work towards staying positive. Then make sure the people you surround yourself with are supportive. Don't let negativity ruin your motivation.

1The first paragraph focuses on __________.

A. the greatest challenge of group exercise

B. the most effective way to improve physical fitness

C. the contribution of group exercise to psychological health

D. the shared common goal in performing exercise in groups

2The underlined word "upbeat" in the second paragraph probably means __________.

A. cheerful B. average C. serious D. stressful

3When it comes to emotional support, the author thinks it necessary __________.

A. to sustain a colorful lifestyle

B. to party on weekends with positive people

C. to try a fun healthy restaurant regularly

D. to surround yourself with supportive people

4What would be the best title for the passage?

A. Seeking Support in Group Exercise

B. Supporting Health in Group Exercise

C. Improving Your Strength in Group Exercise

D. Building Up Fitness in Group Exercise

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网