题目内容

【题目】请用适当的词完成下面的短文,每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。

Is your schoolbag too heavy to carry?The eschoolbag will 1 a hand to you.

It's 2that eschoolbags are going to be brought into use in Chinese middle schools soon.It is 3 small computer for students.Heavy schoolbags have been a serious problem 4 them.But the eschoolbag will change everything.It is 5 lighter than a usual schoolbag.What's more,it is as small as a usual book,6it can hold all the things for study,including textbooks and exercise books.They can be made into chips ( 芯片) 7 are as small as a stamp.The students can read the text page by page and even send emails to teachers.All they have to do is 8the right chip into the eschoolbag and press a button.

Some say that etextbooks can be 9 broken.Others say they are not good for 10eyes because giving too much attention to them will be harmful to eyesight.But only time will tell.

【答案】

1give

2said

3a

4for

5much

6but

7that/which

8putting

9easily

10students'

【解析】

短文大意:本文是一篇说明文,介绍了新的科技发明e书包和e教材的特点、功能和潜在缺点。

1句意:e书包会帮你的。give a hand to帮助伸出援助之手根据句意结构和上下文提示,可知填give。

2句意:据说e书包会很快进入中国中学使用。It's said that…据说……,是惯用表达;根据句意结构和上下文提示,可知填said。

3句意:这是一个学生用的小电脑。computer是单数名词,需用不定冠词修饰;small以辅音因素开头,需用a;根据句意结构和上下文提示,可知填a。

4句意:沉重的书包对他们来说是一个严重的问题。be a problem for sb. 对某人来说是个问题根据句意结构和上下文提示,可知填for。

5句意:它比一般的书包轻得多。lighter更轻的,比较级可用much等修饰,根据句意结构和上下文提示,可知强调的是“更轻”,故填much。

6句意:更重要的是,它和一本普通的书一样小,但它可以容纳所有的学习用的东西,包括教科书和练习本。本句前后是转折关系,需用but连接;根据句意结构和上下文提示,可知填but。

7句意:它们可以被制成像邮票一样小的芯片。本句是定语从句,先行词chips是物,可用that/which引导;根据句意结构和上下文提示,可知填that/which。

8句意:他们所要做的就是把正确的芯片放进书包,然后按一个按钮。put into放进/植入,is后不可接动词,需用动名词形式;根据句意结构和上下文提示,可知填putting。

9句意:有人说电子教科书可能容易破碎。break破碎,动词需用副词修饰;根据句意结构和上下文提示,可知填easily。

10句意:另一些人说电子教科书对学生的眼睛不好。eyes眼睛,名词需用形容词或名词所有格修饰;根据句意结构和上下文提示,可知用所有格,故填students'。

短文填空题,根据句意语境用单词的正确形式填空,使句意通顺,文意连贯。主要考查单词形式,包括名词的单复数和所有格、动词的三单形式、非谓语动词、基数词或序数词,主格代词/宾格代词和物主代词(形容词性物主代词/名词性物主代词)等。这类题目难度不大,重点是掌握句意,在理解的基础上把握句子时态,从而判断所给单词的正确形式。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Speaking is different among the four skills in learning English.The other three you can do alone on your own,but you can't really speak alone.Speaking to yourself can be “dangerous” because men in white coats may come and take you away! Then how can you practice speaking?Where can you find people to speak English with?

At school—If you pay to go to a language school,you should use the chance to speak.If your teacher asks you to speak in pairs with other students,try to say as much as possible.Don't worry about your mistakes.Just speak!

Cafes and bars—There are American,British,Irish and Australian bars in many big cities.If you can find one,you will probably meet many people speaking English as their first or second language.

Songs and videos—Repeat the words of an English song,singing with the music until it becomes automatic (不假思索的).It's good practice for your memory and for the mouth muscles (肌肉) that you need for English.

Language is all around you—Everywhere you go,you will find language.Shop names,notices,and car numbers…When you walk down the street,practice reading the words and numbers that you see.Say them to yourself.It's not exactly a conversation,but it will help you to “think” in English.

1The purpose of this passage is to ________.

A. tell us that you can speak English alone

B. tell us that English is all around you

C. give us some advice on how to practice speaking

D. tell us speaking is the easiest of the four skills in learning English

2What does the writer mean by saying “Speaking to yourself can be dangerous”?

A. The writer is joking—perhaps a doctor will come and take you to the hospital.

B. It's dangerous to practice speaking with foreigners.

C. When you speak alone,you have to put on a white coat.

D. Men in white coats will cause an accident.

3The writer advises you to go to cafes and bars because ________.

A. you can enjoy yourself there

B. you can listen to English songs there

C. it will not be dangerous if you speak to yourself there

D. you will meet many English speakers there

4Why does the writer give the advice “Songs and videos”?

A. It's good practice for your memory.

B. It's good for the mouth muscles that you need for English.

C. It's good for you to sing well.

D. Both A and B.

【题目】阅读下面短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项。

Do you believe that we can have an important influence on anyone we meet?The right words at just the right time could change someone's life.

When I was 3 years old,my parents discovered I was deaf.After asking many doctors and parents of other deaf children,they decided not to put me in a special school.Although I seemed outgoing,my selfesteem(自尊心) was quite low. On my first day at school,the other kids made fun of me because of my hearing aid and the way I talked.I was hurt deeply and I saw myself as an ugly kid.

Mrs. Green,my teacher,changed all of that with a single threeword phrase.One morning,she asked the class a question. Sitting at my desk silently,I read her lips(嘴唇) and raised my hand right away. She called on me in front of the blackboard.I took a deep breath and answered Mrs.Green's question nervously(紧张地).

I will never forget what happened next.Mrs. Green pointed directly at me.With sparkling(闪光的)eyes and a big smile she cried, “That's right,Ben!”

For the first time in my young life,my confidence rose.At that moment,I decided that no matter how many difficulties I may face,I can overcome(克服) them.Thanks to those three simple words,my whole life changed from that moment.

1Ben's parents found he wasn't able to ________ when he was three.

A. see B. hear C. walk

2As a deaf boy, Ben wasn't ________about himself.

A. confident B. worried C. nervous

3Ben was ________badly when his classmates laughed at him.

A. moved B. hurt C. pleased

4Ben decided to ________bravely after Mrs. Green praised him.

A. face his disabilities

B. answer his teachers' questions

C. overcome any difficulties

5What's the best title of the passage?

A. Three words changed my life.

B. An special experience of an disable boy.

C. Be confident whatever you meet.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网