题目内容

【题目】 回答问题,阅读下面的短文,然后根据短文的内容回答问题。并在答题卡上将答案填写在对应题号的横线上。

An American named Crum invented potato chips in 1853, although that was not his intention(意图). He was a chef(厨师) at a beautiful restaurant in Saratoga Springs, New York. A regular(常规的) dish on the menu was fried potatoes, which was an idea that had started in France. At that time, French fried potatoes were cut into thick slices.

One day, a dinner guest at the restaurant sent back his fried potatoes to the chef because he did not like them so thick. So Mr. Crum cut the potatoes a little thinner and fired them. The guest did not like those either. That made Mr. Crum angry, so he thought he would just show the man. He sliced the potatoes paper-thin and fried them, thinking that the man would say nothing about it. However, to his surprise, the man loved the thin potatoes very much. Other guests tried them and liked them. So, Mr. Crum’s potato chips were added to the menu. They were called Saratoga chips .

【1】What did Crum do when he invented potato chips?

________________________________________________________.

【2】Why did the dinner guest sent back his fried potatoes to Crum?

________________________________________________________.

【3】How did Mr. Crum feel when he found the man loved the thin potatoes?

__________________________________________________________.

【4】What was the name of the potato chips in the menu?

________________________________________________________.

【5】What does the passage talk about?

________________________________________________________.

【答案】

【1】He was a chef.

【2】Because he did not like the potatoes so thick.

【3】He’s surprised.

【4】Saratoga chips .

【5】The invention of potato chips.

【解析】

试题分析:这篇文章讲的是在1853年一个叫Crum的美国人发明薯片的故事。

【1】根据文中信息He was a chef(厨师) at a beautiful restaurant in Saratoga Springs, New York.可知此题答案是He was a chef.

【2】根据文中信息One day, a dinner guest at the restaurant sent back his fried potatoes to the chef because he did not like them so thick. 可知此题答案是Because he did not like the potatoes so thick.

【3】根据文中信息However, to his surprise, the man loved the thin potatoes very much.可知此题答案是 He’s surprised.

【4】根据文中信息So, Mr. Crum’s potato chips were added to the menu. They were called Saratoga chips . 可知此题答案是Saratoga chips .

【5】这篇文章主要是讲薯片的发明过程,所以答案是The invention of potato chips.

练习册系列答案
相关题目

【题目】信息归纳, 请阅读下面短文,根据所提供的信息,完成信息卡。
Now mobile phones become more and more popular. Should the middle school students be allowed (被允许)to use mobile phones? Different people have different ideas.
John: My school is far away from my home. I only go home on weekends. So my parents bought me a mobile phone to keep in touch(联系) with me. It's convenient. I don't need to look for IC phones any more.
Mary: I think it's bad for us to use mobile phones in class. But after classes we can use them. We aren't kids any more, we know when and where to use it, so teachers and parents should believe us and let us use mobile phones.
Tony: I often send WeChat messages to my friends by mobile phone. It won't cost too much. It's a good way to talk with my friends when they are not with me.
Andy: I think mobile phone is not only a tool for communication, but also a symbol of fashion. If you have no mobile phone, it means you are out of fashion. In other words, it's cool to have a mobile phone.
Ted: We all know that it's convenient to have mobile phones. But many students often use them to play games or watch videos. It's bad for our study. I don't think it's necessary for students to have a mobile phone.
Information Card

The time John goes home

The thing Tony likes doing by using the mobile phone

The time Mary thinks that we can use mobile phones

Andy's feeling about having a mobile phone

The number of the students who think they can have a mobile phone

【题目】阅读理解。
There was a robbery at City Central Bank last yesterday afternoon. Two men entered the bank at about 4 p.m. and told the bank teller on duty to give them $ 1,000,000. The robbers were carrying guns(枪) and wearing black masks(面具) to cover their faces. The robbers told all the customers (顾客)in the bank to lie down on the floor. Witnesses (证人)said that everyone in the bank was very frightened and did what the robbers told them.
The teller agreed to give them the money but told them they'd have to wait a few minutes. She said the bank manager would have to get the money out of the safety. As the robbers were waiting for the money. the teller tried to press an alarm button(按警报按钮) that was hidden under the counter. It was a silent alarm, so the robbers didn't realize it had been set off. Just as the manager arrived with the money, ten police officers entered the bank. The robbers were very surprised that the officers caught them easily. The robbers are now in custody(拘留) , and will appear in court next week.
Police congratulated Miss Alston, the bank teller, on brave act. The bank manager said that he would give Miss Alston a week's vacation to thank her.
(1)Everyone in the bank did what the robbers told them because _________.
A.they were frightened
B.the robbers were very polite
C.the bank manager told them to
D.they knew the police were coming
(2)The bank teller said the money was __________.
A.under the counter
B.on the floor
C.in custody
D.in the safety
(3)What did the bank teller do ?
A.She telephoned the police
B.She didn't want to give the money to the robbers
C.She got the money out of the safety.
D.She pressed an alarm button.
(4)The police caught the robbers so easily because the robbers didn't ________.
A.know who the police officers were
B.get the money
C.expect the police arrived at the bank so quickly
D.expect the money to be in the safety
(5)The bank manager would give Miss Alston a week's vacation _________.
A.to punish her
B.to show their thanks to her
C.to thank the police
D.to congratulate her

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网