题目内容
【题目】 Some people think riding bicycles isn’t popular. They aren’t interested in it. So less and less people ride bicycles in the city. Nowadays some office workers usually go to work by car. Most students take the bus or the subway to go to school.
But I don’t think so. I think riding bicycles is good for my health. It has many benefits(益处). Firstly, when I am riding a bicycle, my whole body is exercising all the time. It is a good way to keep fit. Usually most office workers are busy with their things and most students are busy with their lessons, so they have no time to do sports. So riding bicycles is a good way to keep healthy for them.
Secondly, riding bicycles does good to our environment(环境). As we know, driving cars can pollute(污染) air. It makes the temperature high day by day. If we go to work by bike, the air will become cleaner than before. We can also save money at the same time. Why not enjoy doing it?
Riding bicycles is good for our health and the environment. We should all ride bicycles.
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】How do some office workers go to work?
A.By subway.B.By bus.C.By car.D.On foot.
【2】The writer thinks riding bicycles ________.
A.is popularB.does good to our health
C.makes the ground cleanerD.save time
【3】Riding bicycles is ________ to keep fit for students and office workers.
A.the best wayB.a good wayC.the only wayD.a sport
【4】What does the writer want us to do in the third paragraph(段)?
A.To ride bicycles.B.To drive cars.C.To save money.D.To save time.
【5】The best title for the passage is ________.
A.How to Ride BicyclesB.Do Exercise
C.How to Keep FitD.Benefits of Cycling
【答案】
【1】C
【2】B
【3】B
【4】A
【5】D
【解析】
短文中作者主要介绍了骑自行车的好处。
【1】细节理解题。根据“Nowadays some office workers usually go to work by car.”可知现在上班族通常开车上班,故选C。
【2】细节理解题。根据“I think riding bicycles is good for my health.”可知作者认为骑自行车对健康有好处,故选B。
【3】细节理解题。根据“It is a good way to keep fit. Usually most office workers are busy with their things and most students are busy with their lessons, so they have no time to do sports. So riding bicycles is a good way to keep healthy for them.”可知骑自行车对学生和上班族来说都是一种保持健康的好方式,故选B。
【4】推理判断题。根据第三段的主题句“Secondly, riding bicycles does good to our environment(环境).”可知作者想要建议我们骑自行车保护环境,故选A。
【5】标题归纳题。根据短文中作者主要介绍了骑自行车的好处,故选D。
【题目】用方框中所给短语的适当形式填空.
by coach, as long as, worry about, look forward to, at the end of, go for a walk |
(1)Don't your job. Take things easy.
(2)In his letter he said he was seeing us soon.
(3)We took a tour to Hangzhou and had a great time.
(4)You can get good grades you work hard.
(5)--It's a lovely day. Why not ?
--Good idea!
(6)We'll have an English exam this month.
【题目】从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、完整。每空限填一词,每词限用一次。方框中有两个词是多余的
angry, invite, however, with, please, from, visitor, celebrate, taste, soup, fine, he |
One day a visitor came to Nasreddin's house. “I am your cousin Konya," he said, "and I have brought you a duck to the visit." Nasreddin was . He asked his wife to cook the duck, and served the visitor a dinner.
The next day another visitor arrived. "I am the friend of the man who brought you the duck," he said. Nasreddin invited him in and gave a good meal. The next day another visitor arrived, and said he was the friend of the friend of the man who had brought the duck. Again Nasreddin invited him in for a meal. , he was getting a bit angry. seemed to be using his house as a restaurant.
Then another visitor came, and said he was the friend of the friend of the friend of the man who had brought the duck. He was in. Nasreddin's wife brought some to the table and the visitor tasted it." What kind of soup is this? It just like warm water. " "Ah!" said Nasreddin. "That is the soup of the soup of the soup of the duck."