题目内容

【题目】 Some people think riding bicycles isn’t popular. They aren’t interested in it. So less and less people ride bicycles in the city. Nowadays some office workers usually go to work by car. Most students take the bus or the subway to go to school.

But I don’t think so. I think riding bicycles is good for my health. It has many benefits(益处). Firstly, when I am riding a bicycle, my whole body is exercising all the time. It is a good way to keep fit. Usually most office workers are busy with their things and most students are busy with their lessons, so they have no time to do sports. So riding bicycles is a good way to keep healthy for them.

Secondly, riding bicycles does good to our environment(环境). As we know, driving cars can pollute(污染) air. It makes the temperature high day by day. If we go to work by bike, the air will become cleaner than before. We can also save money at the same time. Why not enjoy doing it?

Riding bicycles is good for our health and the environment. We should all ride bicycles.

根据短文内容,选择最佳答案。

1How do some office workers go to work?

A.By subway.B.By bus.C.By car.D.On foot.

2The writer thinks riding bicycles ________.

A.is popularB.does good to our health

C.makes the ground cleanerD.save time

3Riding bicycles is ________ to keep fit for students and office workers.

A.the best wayB.a good wayC.the only wayD.a sport

4What does the writer want us to do in the third paragraph()?

A.To ride bicycles.B.To drive cars.C.To save money.D.To save time.

5The best title for the passage is ________.

A.How to Ride BicyclesB.Do Exercise

C.How to Keep FitD.Benefits of Cycling

【答案】

1C

2B

3B

4A

5D

【解析】

短文中作者主要介绍了骑自行车的好处。

1细节理解题。根据“Nowadays some office workers usually go to work by car.”可知现在上班族通常开车上班,故选C

2细节理解题。根据“I think riding bicycles is good for my health.”可知作者认为骑自行车对健康有好处,故选B

3细节理解题。根据“It is a good way to keep fit. Usually most office workers are busy with their things and most students are busy with their lessons, so they have no time to do sports. So riding bicycles is a good way to keep healthy for them.”可知骑自行车对学生和上班族来说都是一种保持健康的好方式,故选B

4推理判断题。根据第三段的主题句“Secondly, riding bicycles does good to our environment(环境).”可知作者想要建议我们骑自行车保护环境,故选A

5标题归纳题。根据短文中作者主要介绍了骑自行车的好处,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据汉语意思完成句子
I started my school life at the age of six.At first the school for me,a boy,meant play,play and more play instead of sitting in the classroom and learning something.However,I changed the way I used to behave(表现)at school with the help of my teachers.I tried my best to do well in my schoolwork and follow the school rules.
Growing and learning were great fun.Every year we had different kinds of school trips.Not only could we learn many things from them,but also we were given many projects(课题)as homework. It helped US know more. At the same time,we made many good friends.In Grade 8,I won prizes in drawing and English speech competitions.Ⅳhen I was in Grade 9,I realized that I should give all my attention to my studies because l was going to take the exams to get into senior(高级的)middle school.
Whenever I think of my school life,I feel very happy and I think in everybody’s school life there are many ups and downs(苦乐;盛衰)that influence his life.School is a place where all of US learn to care and share.“School’’is not just a place,but a large building made up of rules,knowledge and love.I think in everybody’s success,school plays a key role.I can describe my school in“Three Ss”.They are:Small,Sweet and Simple.My school was the best,is the best and will always be the best.
(1)When did the writer start to go to school?

(2)Who helped him change the way he used to behave at school?

(3)Does he think the school trips were useful?

(4)Why did he give all his attention to his studies in Grade 9 ?

(5)He describes his school in“Three Ss”.What are they?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网