题目内容
8.I ________ my mother at the bus stop when you called me.( )| A. | was waiting for | B. | am waiting for | C. | waited for | D. | waits for |
分析 当你给我打电话时,我正在车站等我妈妈.
解答 答案:A.根据题干可知,当你给我打电话时,我正在车站等我妈妈.根据when you called me可知,应是过去的动作;又根据when可知,应是正在做的动作;故本句应用过去进行时,结构为was/were+doing.根据主语I可知,应用was.故选A.
点评 对于时态辨析题,做题时应注意题干中暗示的动作发生的时间.
练习册系列答案
相关题目
19.阅读下面短文,选择方框里A-E五个句子填入文中空缺处,使内容完整、正确.
"I'm really thankful to our government,for it provides us with such a good training program.The training greatly helps us live well.(66)D.Then I can change my family difficulties and do good to other people."a learner on the job training program said,feeling excited.
The learner's grandfather is nearly 80years old,and his mother is ill in bed.(67)A.The family is poor.The job training program helps him learn the skills that he'll need in the work place.
The story makes me think of another story.It goes like this:Long ago,there was a man who liked fishing very much,and was lucky to catch lots of fish every day.(68)E,so he always shared his fish with his neighbors who did not know how to fish.One day,he thought that it would be great if he taught them how to fish.So he drove his neighbors together and showed them how to fish.(69)C.
At present,there are still a lot of poor people throughout the world.But it's not good if we give only food to them.Instead,we should give them a chance to learn new skills.(70)B,and they will learn the ability to make money.People can learn a lot of useful things in the training program and what they learn can help them on the way to find jobs.
"I'm really thankful to our government,for it provides us with such a good training program.The training greatly helps us live well.(66)D.Then I can change my family difficulties and do good to other people."a learner on the job training program said,feeling excited.
The learner's grandfather is nearly 80years old,and his mother is ill in bed.(67)A.The family is poor.The job training program helps him learn the skills that he'll need in the work place.
The story makes me think of another story.It goes like this:Long ago,there was a man who liked fishing very much,and was lucky to catch lots of fish every day.(68)E,so he always shared his fish with his neighbors who did not know how to fish.One day,he thought that it would be great if he taught them how to fish.So he drove his neighbors together and showed them how to fish.(69)C.
At present,there are still a lot of poor people throughout the world.But it's not good if we give only food to them.Instead,we should give them a chance to learn new skills.(70)B,and they will learn the ability to make money.People can learn a lot of useful things in the training program and what they learn can help them on the way to find jobs.
| A.So his father,who is a farmer,is the main support of the family B.A technical training is very important to people in need C.Everybody was very happy that they could catch the fish themselves D.I will certainly study hard and learn the skills E.The man was a kind-hearted person |
13.-Do you know _______ the iPad last week?
-Sorry,I have no idea.( )
-Sorry,I have no idea.( )
| A. | how much did she pay for | B. | how much she paid for | ||
| C. | how much will she pay for | D. | how much she will pay for |
20.I'm Wang Ling.(76)E From Monday to Friday I have to get up at six.After having breakfast at seven,I have to take the bus to go to school.(77)BAfter I get home,I have to do my homework first..(78)GWe have dinner at seven in the evening.(79)F
Then I have to play the piano in my room.At nine o'clock,I take a shower.Then I go to bed.On weekends,I can't go to meet my friends.(80)AI don't have any fun.
Then I have to play the piano in my room.At nine o'clock,I take a shower.Then I go to bed.On weekends,I can't go to meet my friends.(80)AI don't have any fun.
| A.I have to wash my clothes and help my mother do the housework. B.After school I have to go home,so I have no time to play with my friends at school. C.I can go to see my friends on weekends D.They are happy to see my grandparents. E.There are many rules at home. F.After dinner I can watch TV for an hour. G.I can't watch TV before finishing my homework. |
17.Study hard, you will fall behind others.( )
| A. | and | B. | or | C. | but |