题目内容

【题目】第一节 大意总结读下面关于鲨鱼的文章,请根据问题提示,尽可能用自己的话写出大意总结,词数不少于60,不多于80词.注意:在文章后标清你写的字数.

Many have heard of shark fin soupThis famous and expensive dish is especially popular in southern ChinaBut do you realize that you're killing a whole shark each time you enjoy a bowl of shark fin soup

When people catch sharksthey cut off their fins and throw the sharks back into the oceanThis is not only cruel but also harmful to the environmentWithout a fin a shark can no longer swim and slowly diesSharks are at the top of the food chain in the ocean's ecosystemIf their numbers drop too low it will bring danger to all ocean life Many believe that sharks can never be endangered because they are the strongest in their food chainBut in fact around 70 million sharks are caught and traded in this industry every yearThe numbers of some kinds of sharks have fallen by over 90 percent in the last 20 to 30 years

Environmental protection groups around the worldsuch as WildAid and the WWF are teaching the public about"finning" They have even asked governments to develop laws to stop the sale of shark finsSo farno scientific studies have shown that shark's fins are good for healthso why eat them Help save the sharks!

1Do southerners like to eat shark fin soup Why because___

2Is getting the shark fin very friendly but How do people get the shark fin and___

3Why do sharks without fins slowly die after they are thrown back into the ocean?(because___

4If there are fewer and fewer sharks what will happen to the environment___

5Does the author say no to eating shark fin soup Does the author want people to protect the sharks?(and___

【答案】

1Yes they do Because they think it is good for health

2No it isn't It's cruel People catch sharks and cut off their fins

3Because they can't swim

4It will bring danger to all ocean life

5Yes he does

【解析】

很多人都听说过鱼翅汤。这个著名的且昂贵的菜在中国南方尤其受欢迎。但是你知道吗?每次当你喝一碗鱼翅汤时,你会杀死整个鲨鱼。当人们捕捉鲨鱼,他们切断了它们的鳍,把鲨鱼扔回海里。这不仅是残酷的,但也对环境有害。没有鱼翅,鲨鱼不再能游,慢慢地死去。鲨鱼是海洋中食物链的顶端的生态系统。如果它们的数量下降过低,它将所有的海洋生命带来危险。许多人认为,鲨鱼永远不可能濒临灭绝,因为它们是最强的食物链。但事实上,每年大约有7000万条鲨鱼被抓和交易。在过去的2030年里,有些种类的鲨鱼的数量下降了超过90%。世界各地的环境保护组织,如:野生救援协会和世界自然基金会等。他们甚至要求政府制定法律来阻止出售鱼翅。到目前为止,还没有科学研究表明,鲨鱼鳍有益健康,那为什么还吃?帮助拯救鲨鱼!

1细节理解题。根据This famous and expensive dish is especially popular in southern China. 根据So far, no scientific studies have shown that shark's fins are good for health, so why eat them?可知,人们喜欢鱼翅羹是因为他们认为这个对健康有好处。故答案为:Yes, they do. Because they think it is good for health.

2细节理解题.根据This is not only cruel, but also harmful to the environment 可知得到鲨鱼翅的过程是很残忍的。根据When people catch sharksthey cut off their fins and throw the sharks back into the ocean. 可知,人们抓到鲨鱼后,把鱼翅切下来。故答案为:No, It isn't. It's cruel. People catch sharks and cut off their fins.

3细节理解题。根据Without a fin, a shark can no longer swim and slowly dies. 可知没有鱼翅的话,鲨鱼不会游了,所以会死掉。故答案为:Because they can't swim.

4细节理解题。根据If their numbers drop too low, it will bring danger to all ocean life. 可知,如果鲨鱼越来越少的话,会对所有海洋生命造成危险。故答案为:It will bring danger to all ocean life

5细节理解题。根据so why eat them? Help save the sharks! 以及全文可知,作者认为吃鱼翅羹是不好的,建议大家不要吃,要保护鲨鱼。故答案为:Yes, he does.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 My father died when I was five. It was hard on us all. My brother, who is eight years older than me, began to take care of my mother and me.

He took on more responsibilities than expected. I remember he made sure the rubbish was taken out, and the yard was cleaned. He did on his own, without being told to do so.

Because of my father's death, mom had to get a full time job. Brother would get me up for school and make me breakfast. While I was eating, he would lay out my clothes, ,make my bed, and gather my school books up.

Hand in hand we would walk to the bus stop. As we waited, he would play games my father used to play with me. When we returned from school, we were alone for about half an hour, until mom was home from work. Before I did my homework, he would sit me down with three cookies and a glass of milk. Then he would prepare something for mom to cook dinner.

Mom would greet us with a hug and kiss. This was our time to have some fun outside. This was my brother's time to be a kid.

One Saturday in June several years later, my mother and I were at a store where the Father's Day cards were sold. I stared at the cards. Mom said, "Cindy, I know this is hard time for you."

"No, mom. That's not it. Why don't they have Brother's Day cards?"

She smiled, "You're right, your brother has exactly been a father to you. Go ahead to choose

a card."

I did so, and on Father's Day, my mother and I sat my brother down and gave him the card.

As he read it, I saw the tears in his eyes. Mom said, "Son, your father is proud of you, seeing that he raised a good man, and that you do your best to fill his shoes. We love you and thank you."

1Who asked the brother to take on more responsibilities?

A. The father.B. The mother.C. He himself.D. Cindy.

2What did the brother do for the whole family?

He got Cindy up for school. He prepared for dinner.

He did the dishes every day. He gathered up Cindy’s books.

He played games with Cindy. He helped Cindy with the homework.

A. ①②③④B. ①②④⑤C. ①③④⑤D. ②③⑤⑥

3Cindy’s brother returned to be a kid when ______________.

A. he played games with her at the bus stop.

B. they stayed home alone waiting for mom.

C. he offered delicious cookies and milk.

D. they had fun outside after mom came back.

4While reading the card, Cindy's brother felt ________________.

A. downB. embarrassedC. movedD. angry

5What's the best title for the passage?.

A. My ChildhoodB. My Second FatherC. A Valuable CardD. A Careful Brother

【题目】阅读短文及文后选项,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

The spread of Western eating habits around the world is bad for human health and for the environment.

As nations developed, population increased and earning rose, more people began to adopt what has been called the Western diet1. By eating these foods, people began to get fatter and sicker.

In the Western diet, about 400 or 500 calories more than people need are eaten a day2. Overweight people have more chances for the diseases like heart disease and some cancers. Heart disease is a main cause of death in the Western countries.

Unfortunately, when people become rich, if they adopt this Western diet, they are going to have these same health problems. Now in Asia, people have them more likely than in the West.3. And that is happening all across the world, in Mexico, in Nigeria and so on, just nation after nation.

4. As the world’s population grows, more forests will become farmland or grasslands.5. Because of the change in diet, in the future the greenhouse gases from these areas will be more than all that which right now comes out of all kinds of transportation, such as cars, airplanes, boats and ships. So our change in diet is likely to be worse for the world, and for the weather warming than all the transportation we use now.

A. China is an example where the number of heart disease has jumped.

B. These areas will be needed to produce more food.

C. And that leads people to put on weight.

D. The Western diet is high in sugar, fat, oil and meat.

E. The diet is also bad for the environment.

【题目】 Cindy and Anna were best friends. Some days they could spend hours happily together without any argument, but other days they just could not ______ on what to do.

One day they decided to play in the garden near their school. “Come on, let's play chess,”Anna said.

“I don't want to play chess,”Cindy replied.

“We always do what you want to do, Cindy. It's my turn to make a ______,” Anna said. She was getting a little unhappy and ______, leaving Cindy alone.

Cindy was very angry. ______ she got home, she found she still had Anna’s notebook in her schoolbag. “Well, I’m not giving it back to her today. I’m too mad at her, " Cindy thought.

The next day at school, their teacher Mr.s Stone ______ their notebooks. But Anna didn’t have hers, and she looked ______. Cindy knew she should tell Mrs. Stone that she had the notebook, but she was ______ mad at Anna.

When it was time for lunch, Cindy finally told Mrs. Stone the ______. "Thank you for being ______, Cindy. I'm sure Anna will be thankful that you have given me her notebook," said Mrs. Stone.

Later, Mrs. Stone asked the two girls together and talked with them. Mrs. Stone helped them ______ that it was a good idea to take turns to decide the activity. They became best friends again.

1A. agreeB. liveC. dependD. try

2A. promiseB. projectC. decisionD. dialogue

3A. went overB. went onC. went byD. went away

4A. BecauseB. AfterC. UnlessD. If

5A. gave awayB. asked forC. handed inD. paid for

6A. worriedB. normalC. proudD. relaxed

7A. stillB. neverC. usuallyD. Almost

8A. chanceB. methodC. truthD. rule

9A. patientB. honestC. activeD. quiet

10A. describeB. explainC. guessD. realize

【题目】

bad British consider fun hope pleasure power they total understand we win

Is it true that we British people have a different sense of humor from people in other countries? Let’s have a look at what we laugh at in 1.

To us British people, 2 and important people often cause laughter. It’s not just politicians (政客) who make us laugh, but anyone whose job is to tell other people what to do and who takes 3 too seriously.

We laugh at the power, but also, pitifully, at anyone who is treated 4. We know they cannot win, but if they do win sometimes, it’s even 5. Our clowns (小丑) are often silly people doing silly things, while in America, they are often clever people doing clever things-and 6 at last.

The fact that we laugh when other people might feel 7 is one of the strangest things to learn about British humor. We do have a strong sense of irony (反讽). After some terrible experience, we might say, “Not very 8.” And we might say in the middle of a typhoon, “It’s a bit windy today.” Or “There is a tiny problem,” when something has gone 9 wrong. We don’t like to express strong feelings, but just “keep calm and carry on”.

Another things that can make it difficult 10 British humor is that we don’t always laugh or even smile when we say something funny. We often keep a straight face or use an unsmiling expression when we’re making a joke.

Do you think the British sense of humor is special?

【题目】 When I saw Ronny for the first time, he looked like other kids in the first-grade classroom where I volunteered as a Reading Mom. However, he usually arrived at school wearing old clothes.

On the day when it was Ronny’s turn to read. he sat very close to me. I watched his fingers move slowly under each letter as he tried to speak out “Bud the Sub”. It sounded more like “Baw Daw Saw” when he said it because of his difficulty with the alphabet (字母).

The year passed quickly and Ronny had made some progress but he was still below the level of grade. A few weeks before the school year ended, I held an award(颁奖) ceremony. I had gifts and certificates(证书) for everyone. It took me a while to think about which Ronny fit; I believed the gift could cheer him up. I finally decided on “The Most Progressive Reader”. I showed his certificate and a book.

A few days later, I saw Ronny reading the book when I went back to the school. His teacher said, “He hasn’t put that book down. That’s the first book he’s ever owned. ”

Fighting back tears(眼泪) I came near Ronny and asked, “Will you read me your book, Ronny?” He nodded. And then, for the next few minutes, he read to me more smoothly than I’d ever thought. When he finished reading, Ronny closed his book and said, “Good book. ”

At that moment, I knew I should do what an author(作家) had done-care children and make them excellent.

1The writer found that there was something wrong with Ronny’s .

A. eyesB. talentC. pronunciationD. fingers

2The writer praised Ronny at the end of the school year because in the class.

A. he tried to do betterB. he could read the alphabet best

C. he was above the level of gradeD. he did as well as the other students

3The underlined phrase “fighting back (tears)”in the fifth paragraph means .

A. beginning to cry silentlyB. turning back to cry loudly

C. being filled with sad tearsD. trying hold not to show the feeling

4The writer was moved so deeply that she wanted to .

A. help more children become successfulB. take care of Ronny all the time

C. teach children in the school as a teacherD. write more novels for children

5Choose the main idea of this article.

A. Many children aren’t cared in some schools.

B. Children should be encouraged in their study.

C. Most children like to read if they have good books.

D. All the authors can be good teachers in primary schools.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网