题目内容
【题目】 I used to consider being a line leader as something embarrassing.I felt_________when I thought of having my classmates stare at the back of my head.
Finally, it came.Waking up that morning, I tried not to think about it.I never considered myself much of a_________or one to have such qualities, but little did I know I was wrong.As I was getting off the bus, I had that butterfly feeling in my stomach.
I quietly sat down at my desk.I was_________my teacher wouldn't notice me and maybe she would forget it was my day.When she announced that I was today's leader, I was terrified She asked everyone to line up behind me and announced that we would be going to the library.I_________exactly where the library was. “This will be easy,” I said to myself.
I turned off the lights, and headed to the library."Hey, this is kind of_________! I thought to myself.I felt surprisingly good to be in front and have control.I would never let myself forget that day.
After I left primary school, it was off to the middle school where many leadership_________waited for me.On the first day of the 7th grade, I organized a discussion about what class rules to follow.The next year,I was voted as head of the Birthday committee, where I showed my sense of leadership off to the other members.
My leadership qualities_________me outside of school.In the soccer field, I gave a speech about how I thought I would be a great captain I was voted captain, which gave me even more_________and made me feel that with my leadership, I could do anything.
【1】A.unhappyB.uneasyC.unluckyD.unsafe
【2】A.leaderB.captainC.monitorD.helper
【3】A.promisingB.worryingC.suggestingD.hoping
【4】A.doubtedB.forgotC.knewD.asked
【5】A.coolB.strangeC.helpfulD.boring
【6】A.testsB.rolesC.lessonsD.plans
【7】A.controlledB.impressedC.benefitedD.moved
【8】A.careB.luckC.warmthD.confidence
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】C
【5】A
【6】B
【7】C
【8】D
【解析】
本文讲述了作者小学当排头,后来上了中学,自己得到了历练,有了一定的领导才能。后来被选为足球队的队长。他认为用自己的领导才能可以做任何事。
【1】句意:当我想到让同学们盯着我的后脑勺时,我感到很不自在。
A. unhappy不高兴的,B. uneasy不安的,C. unlucky不幸的,D. unsafe不安全的。根据“when I thought of having my classmates stare at the back of my head”可知,想到有同学盯着我的后脑勺,因此感到不安。故选B。
【2】句意:我从不认为自己是一个有这种品质,但我不知道我错了。
A. leader领导者,B. captain队长,C. monitor班长,D. helper帮手。根据前文的“I used to consider being a line leader”可知,此处表示做排头,故选A。
【3】句意:我希望我的老师不会注意到我,也许她会忘记那天是我值日,当她宣布我是今天的排头时,我吓坏了。
A. promising答应,B. worrying 使担心,C. suggesting 建议,D. hoping希望。根据前文的“I used to consider being a line leader as something embarrassing.”可知,我认为作为排头是尴尬的,因此不喜欢老师注意到我,让我做排头,故选D。
【4】句意:我知道图书馆在哪里。
A. doubted怀疑,B. forgot忘记,C. knew 知道,D. asked询问。根据后文的“I turned off the lights, and headed to the library.”可知,我知道图书馆的位置,故选C。
【5】句意:嘿,这真是太酷了!
A. cool凉爽的,酷,B. strange 奇怪的,C. helpful 有帮助的,D. boring无聊的。根据后文的“I thought to myself.I felt surprisingly good to be in front and have control.”可知,我感觉在前面很好,因此认为这太酷了。故选A。
【6】句意:小学毕业后,我去了中学,那里有很多领导角色等着我。
A. tests考试,B. roles 角色,作用,C. lessons课,教训,D. plans计划。根据“I organized a discussion about what class rules to follow.The next year,I was voted as head of the Birthday committee,”可知,我担任很多领导的角色,故选B。
【7】句意:我的领导能力让我在校外生活受益很多。
A. controlled 控制,B. impressed给人印象,C. benefited受益,D. moved 移动。根据后文的“made me feel that with my leadership, I could do anything.”可知,我的领导才能让我受益很多,故选C。
【8】句意:在足球场上,我做了一个演讲,我认为我会是一个伟大的队长,我被选为队长,这给了我更多的信心,让我觉得有了我的领导,我可以做任何事情。
A. care照料,B. luck运气,C. warmth温暖,D. confidence信心。根据“with my leadership, I could do anything.”可知,用我的领导力,我可以做任何事,因此我有信心,故选D。
根据前后文的语境,认真辨析选项里的单词或短语的词义,结合词性,短语,句型,时态,语态和主谓一致,选出正确的选项。例如小题6,句意:小学毕业后,我去了中学,那里有很多领导力角色等着我。A. tests考试,B. roles 角色,作用,C. lessons课,教训,D. plans计划。根据“I organized a discussion about what class rules to follow.The next year,I was voted as head of the Birthday committee,”可知,我担任很多领导的角色,故选B。
【题目】左栏是有关学生英语学习中常见的问题,右栏是一些中华成语故事。请给学生的问题在右栏找到对应的成语故事。
【1】"Because" and “so" shouldn't be put together. But some students often add “so" to the sentence with “because”. 【2】Some students may be lucky to get the right answers. But if they depend only on luck, failure may come. 【3】Some students pretend that they know the grammar rules but in fact, they don't. 【4】Students need to learn a lesson from mistakes so that they won't make them next time. 【5】Some students seem to be able to recite(背诵)the English texts in groups. But if they are asked to do it alone, they can't. | A. The old emperor liked group music. A man knew this and joined the musical team. But the new emperor enjoyed the music played by every single musician. The man without any music ability was afraid and ran away. B. Several man were drawing snakes on the floor. One man was the first to finish a snake but he didn't win because he added feet to his snake. C. One day, a rabbit knocked itself into a tree and fell dead. A farmer nearby enjoyed the rabbit for dinner and waited for more at the same place every day. However, no rabbits came and his fields went worse. D.A man wanted to steal a big bell next door. However, he had to make a lot of noise so he covered his ears with pieces of clothes, thinking if he couldn't hear the noise, neither could others. E.A sheep keeper found a sheep was gone and he discovered there was a hole in the sheephold (羊圈).So he fixed it right away. As a result, the rest of the sheep were safe. F.A hard-working young man was so poor that he had to make a small hole in the wall to get light from next door at night. He read a lot of books and became an important officer for the emperor. G.Once there was a strong-minded man. He slept on the uncomfortable grass and tasted the bitter gall(苦胆)every day. The hardship reminded him to fight for his country. Finally, he beat his enemy and rebuilt his country. 面 |