题目内容
【题目】Barry is having a very difficult time in his life. His wife recently died from illness. He is very sad. Barry’s neighbor, a very old woman named Gertrude, sees him from her yard one day. She has not seen him outside for days!
“Hello, Barry! Just look at this fence(篱笆). It is broken. You are a strong man, and you have some free time. I want you to fix this fence for me,” Gertrude says. Barry is angry. He thinks the old lady is very selfish(自私).Still, he knows she is a nice woman, and he respects (尊重)her. So he agrees to help her.
Barry works for days. Gertrude brings him orange juice while he works. When he finishes, he smiles for the first time in months. “You did such a wonderful job. Do you think you could paint it for me?” Gertrude smiles at him .Barry cannot believe his ears. Doesn’t she know how sad he is? But because he respects her so much, Barry agrees. He works hard in the hot sun, but Gertrude's orange juice and encouragement are wonderful. He feels proud of the beautiful fence he is making.
Over the next few weeks, Gertrude keeps giving Barry jobs. He even repairs her door. All the neighbors pass by and tell Barry what a beautiful job he has done. He finally realizes that she has never been impolite. She is really wise and kind. He knows that simply getting busy at something can take sorrow away. He helps her, but she truly saves him.
【1】Why does Barry agree to help Gertrude to fix the fence?
A. Because he thinks she is too old. B. Because he has nothing to do.
C. Because he is strong enough. D. Because he respects her.
【2】What does Gertrude bring Barry while he works?
A. Coffee. B. Orange juice. C. Coco Cola. D. Ice cream.
【3】Barry does a lot for Gertrude, but he doesn’t ________for her.
A. fix the fence B. paint the fence
C. buy orange juice D. repair the door
【4】The underlined word “sorrow” means________ in Chinese.
A. 愤怒 B. 遗憾 C. 悲伤 D. 喜悦
【5】From the text,we can learn that Gertrude is__________.
A. selfish B. impolite C. helpless D. wise
【答案】
【1】 D
【2】 B
【3】 C
【4】 C
【5】 D
【解析】
本文讲的是巴里的妻子不久前去世了他非常伤心。有一天一个邻居的老奶奶让他去帮忙干活,他慢慢从悲伤中走出来的故事。
【1】细节理解题。根据Still, he knows she is a nice woman, and he respects (尊重)her. So he agrees to help her..可知Barry同意帮助Gertrude修理围墙是因为他尊重她。故选D
【2】细节理解题。根据Gertrude brings him orange juice while he works.可知Gertrude带来的是橙汁。故选B
【3】细节理解题。根据I want you to fix this fence for me;Do you think you could paint it for me?以及He even helps repairing her door.可知答案ABD是做的事情。根据Gertrude brings him orange juice while he works.可知是Gertrude带来的柠檬水,不是巴里买的。故选C
【4】词义猜测题。根据He knows that simply getting busy at something can take sorrow away.可知sorrow意为“悲伤”。故选C
【5】推理判断题。由文章内容可知Gertrude请巴里帮助她修篱笆是为了帮助巴里走出悲伤,所以她是一个友善明智的人。故选D