题目内容
12.A man was looking for things of the old times.One day he came to a village and found a blue bowl.It looked very old.The bowl was on the ground and a cat was drinking milk from it.A farmer,the owner of the cat,was sitting beside the bowl.The man did not want the farmer to know that he was interested in the bowl.So he said to him in a soft voice,"What a nice cat you have!Will you sell it to me?""How much will you give me for the cat?"the farmer asked.
"Thirty dollars.Would that be enough?"Later,the farmer agreed.After he paid the farmer,the man said,"This cat is used to eating with his bowl.May I take this bowl with the cat?"But the farmer said,"I'm sorry I can't give you the bowl.Thanks to the bowl,I have sold thirty cats."
66.What does the sentence"A man was looking for things of the old times"mean?C
A.He lost things in the past and wanted to get them back.
B.He liked talking to old people.
C.He liked keeping old things.
67.Why did the man want to buy the cat?C
A.He liked it better than the bowl.
B.It was sold with the bowl.
C.He thought he could easily get the bowl after he bought the cat.
68.After he bought the cat,the man asked for the bowl,because he thoughtB.
A.the cat couldn't live without the bowl
B.the farmer didn't know the value of the bowl
C.the bowl should go with the cat
69.The farmer kept the bowl so that he couldB.
A.let another cat use it
B.sell more cats
C.sell more bowls
70.From the story we can see that the farmerC.
A.had only one bowl
B.didn't like cats
C.was cleverer.
分析 有个人一直在寻找古代的东西.一天,他来到一个村庄,发现了一个蓝色的碗.这个碗看起来很旧了.这个碗地上放着,一只猫正在喝碗里的牛奶.猫的主人是个农夫,他正坐在碗的旁边.那个人不想让农夫知道自己对这个碗感兴趣.所以他对农夫说:"这是一只多么可爱的猫啊!你能把它卖给我吗?"
农夫回答说:"你能支付多少钱呢?"
那个人说:"30美元,足够了吧?"
过了一会,这个农夫同意了.当那人把钱付给了农夫,他对农夫说,"这只猫习惯于用这碗吃东西了,我能把这碗和猫一起带走吗?"
但是农夫说:"抱歉,我不能把碗给你.多亏了这个碗,我已经用它卖了30只猫!"
解答 66.C.句意理解题.根据A man was looking for things of the old times,可知这里的意思是有个人一直在寻找古代的东西,从这里可以看出他喜欢收藏古代的东西.故选C.
67.C.细节理解题.根据The man did not want the farmer to know that he was interested in the bowl.可知那个人不想让农夫知道自己对这个碗感兴趣.所以他对农夫说想买猫,那样的话就会很简单的拿走那只碗.故选C.
68.答案:B.细节理解题.根据This cat is used to eating with his bowl.May I take this bowl with the cat可知这里那个人对农夫说我可以把这个碗也带走让猫用它吃饭吗,从那个人的话中可以推测出他认为农夫不知道碗的价值.故选B.
69.B.推理判断题.根据Thanks to the bowl,I have sold thirty cats可知这里的意思是多亏了这个碗,我已经用它卖30只猫了,从这里看出他留着那碗是为了卖更多只猫,故选B.
70.C.主旨大意题.根据文意可知这个人想用买下猫的方法间接地得到那只碗,但这个农民早已知道这碗的价值,看穿了这个男人的心机,他要留着这碗继续用它来卖猫赚钱,从这里可以看出农夫更聪明.故选C.
点评 本文的意思比较简单明确,在阅读时应注意商人的策略以及农民的睿智.解答时,掌握全文的大意之后,细细阅材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| A. | wake himself up | B. | pick himself up | ||
| C. | cheer himself up |
-I think they are John's.( )
| A. | key | B. | keies | C. | keys |
-- .The plants are in great need of water.( )
| A. | Good idea | B. | I hope so | ||
| C. | I don't think so |