题目内容

— Which hobby do you think _________ the most time?

-Practicing the piano.

A. takes up B. puts up C. gives up D. makes up

A 【解析】句意:-你认为哪种业余爱好占据的时间最多?-练习钢琴。takes up占据,第三人称单数形式;puts up张贴;搭建;gives up放弃;makes up组成,编造。根据句中the most time可知,这里表示占据时间,故应选A。
练习册系列答案
相关题目

Last summer I went to one of the world's most famous historical places, the Forbidden City in Beijng, China. It was the home of the emperors of the last two dynasties (朝代) in China, the Ming and Qing Dynasties.

The Forbidden City was built in 1420. The palace has over 10,000 rooms. It was where the emperors dealt with the official business with their ministers.

In Mandarin, The Forbidden City is called the Purple Forbidden City. However, the color of the palace itself is not purple. The color purple stands for power of the great emperors of China. It was so sacred(神圣的) that the commoners could not even dream of ever going in.

The emperors also had some of the largest festival celebrations at the Forbidden City. During Chinese New Year, the emperor would invite all the members of his family and his officials to a banquet. The banquet had a hundred and eight Chinese dishes. It was such an expensive banquet that it could feed a commoner's family for three generations(代).

Right now The Forbidden City is known as a historical site for tourists from all over the world. Everyone can go in there. It is a museum with priceless Chinese antiques (古董) and treasures in it.

I really learned a lot about the Chinese culture and its history from this trip to The Forbidden City. It was like a dream come true to go on the trip and see the things that I have always wanted to see.

1.How long is the history of the Forbidden City?

A. About 600 years. B. More than 600 years.

C. 1,420 years. D. Over 10,000 years.

2.We call the palace the Purple Forbidden City because the color purple is the symbol for ____ of the emperor.

A. power B. fame C. wealth D. health

3.What's the Chinese meaning of the underlined word “banquet” in Paragraph 4?

A. 表演 B. 比赛 C. 展览 D. 宴会

4.Which of the following is NOT true about the Forbidden City in the passage?

A. The Emperor lived there. B. The wall of the City.

C. It is a historical place for visiting. D. The emperor had festival celebrations there.

5.In the passage the writer wants to show us _____of the Forbidden City by comparing its past with present.

A. the beauty B. the treasures C. the changes in use D. the building process

1.A 2.A 3.D 4.B 5.C 【解析】文章介绍了北京紫禁城的过去和现在一些事情。 1.根据The Forbidden City was built in 1420.可知紫禁城大约600年的历史;故选A 2.根据The Forbidden City is called the Purple Forbidden City. However, the ...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网