题目内容
【题目】 Can we run away from real life? Is there a world where we can do anything we want? Ready Player One (《头号玩家》),directed by Steven Spielberg, shows us a world where these things can happen.
The movie is set in 2045. Most people in the movie arc enjoying themselves in a virtual (虚拟的)world called Oasis for a simple reason—with n pair of goggles (眼镜)they can go anywhere and do anything in this world.
But when Oasis inventor James Halliday dies, he leaves behind a challenge, asking players to find a hidden Easter egg inside his virtual world. The winner will be able to control Oasis. Wade Watts, a young man, and his friends set out to win. The story becomes more and more exciting.
What attracts(吸引)people to watch the film? The 3D sci-fi film’s cool visual effects (视觉特效)are probably the first thing that people will notice. People who go to the cinema can have a 360-degree view of the film’s virtual world and watch exciting fight scenes(场景). For example, in one scene, Watts drives crazily on a virtual racetrack, with many cars crashing along the way.
However, it’s not all about visual effects. The movie also encourages people to think about the reality (现实)that is another thing that attracts people. At the end of the film, Watts meets Hajiiday in the virtual world. Halliday tells the young man that he created Oasis because he couldn't get along with people in real life, and he feels sorry for that. After finally realizing “Reality is the only thing that is real”,Watts makes a choice that allows Oasis players to enjoy real life. What does he do? You may want to watch the film and find out by yourself.
【1】If we put the passage into three parts, which of the following is the best?
(①=Para. l ②=Para. 2 ③= Para. 3 ④= Para. 4 ⑤= Para. 5 )
A.①;②③;④⑤B.①②;③;④⑤
C.①②;③④;⑤D.①;②③;④⑤
【2】The passage tells us that________.
A.we can't imagine the life in the future
B.we should find some ways to celebrate Easter.
C.Watts is an inventor in the virtual world.
D.there are cool visual effects in Ready Player One
【3】James Halliday created Oasis because________.
A.he was a talented programmer
B.he liked playing computer games.
C.he couldn’t communicate with people in real life.
D.he died in the virtual world
【4】The best title for this passage might be________.
A.A Great Movie DirectorB.Finding the Easter Egg.
C.Ready Player OneD.Difference between Two Persons
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】C
【解析】
本文是一篇议论文。文章主要介绍了电影《头号玩家》故事情节梗概以及有何卖点。
【1】主旨大意题。本文一共五段。第一段主要是引入叙述内容;第二、三段主要讲述电影的情节;第四五段主要讲述这部电影有何引人入胜的地方,所以第一段是第一部分,第二三段是第二部分,四五段是第三部分。故选A。
【2】细节理解题。根据上文“The 3D sci-fi film’s cool visual effects …people will notice.”可知,炫酷的视觉特效是《头号玩家》的一个卖点,所以电影里有这个特效的。故选D。
【3】细节理解题。根据“he created Oasis because he couldn't get along with people in real life,”可知,他创造这个游戏是因为他在现实生活中不能和他人正常相处。故选C。
【4】选最佳标题。本文通篇下来都在介绍《头号玩家》的故事情节以及有何卖点。故选C。
【题目】 All animals are interesting and some are truly amazing! For example, did you know that sharks teeth are as hard as steel, or that kangaroo rats can survive longer without water than camels? Study the reading material below and learn more about several amazing animals.
Animals | Where It Lives | Vertebrate or Invertebrate | Fascinating Fact |
albatross | near most oceans | vertebrate | can sleep while flying |
caterpillar | all over the world | invertebrate | has three times as many muscles as humans |
chameleon | forests in Africa and Madagascar | vertebrate | can move its eyes in two different directions at the same time |
cockroach | all over the world | invertebrate | can live for up to a week without a head |
crocodile | hottest pars of the world | vertebrate | eats only about 50 meals a year |
giant squid | oceans throughout the world | invertebrate | has eyes bigger than a human head |
giraffe | grassland in Africa | vertebrate | tallest of animals; has only seven neck bones |
penguin | In the southern halfof the world with cold ocean waters | vertebrate | eggs kept warm by male until their babies come out of the eggs |
octopus | Oceans throughout the world | invertebrate | has three hearts |
shark | Oceans throughout the world | vertebrate | never runs out of teeth |
snail | Almost everywhere forests, deserts, rivers | invertebrate | can sleep for almost three years without waking up |
sperm whale | Oceans throughout the world | vertebrate | can hold its breath for up to 60 minutes |
【1】Where may the reading material come from?
A.A review bookB.A science book.
C.An advertisementD.A travelling guide
【2】Which of the following animals does NOT live in the ocean?
A.The sperm whaleB.The shark
C.The cockroachD.The octopus
【3】From the material we know that ________.
A.penguins can sleep while flyingB.snails can still live without their heads
C.crocodiles never run out of teethD.sperm whales can hold their breath(呼吸)for an hour