题目内容

【题目】Rewrite the following sentences as required.

1Mr Smith has saved some money to buy a house in the countryside. (改为一般疑问句)

___Mr Smith saved ______money to buy a house in the countryside?

2It is half an hour’s ride from our school to Chenshan Botanical Garden. (划线部分提问)

____is it from your school to Chenshan Botanical Garden?

3The boys like having sports better than chatting with their friends on QQ. (保持句意不变)

The boys _______having sports _______chatting with their friends on QQ.

4The houses in the city are too expensive. Most people can’t afford one. (保持句意不变)

The houses in the city are ______expensive ______most people can’t afford one.

5A little boy invented a housework robot for his mother last month. (改为被动语态)

A housework robot __________by a little boy last month.

6“Will you take part in the sports meeting this year, Jimmy?” Susan asked. (改为宾语从句)

Susan asked Jimmy ______he_______take part in the sports meeting this year.

7can, you, the difference, seeing and hearing, between, tell (连词成句

_______________________________________

【答案】

1Has any

2How far

3prefer to

4so that

5was invented

6if/whether would

7Can you tell the difference between seeing and hearing

【解析】

1句意:——史密斯先生存了一些钱在乡下买了一所房子。——史密斯先生存了一些钱在乡下买了一所房子吗?由原句hassaved可知句子时态是现在完成时have/has+动词过去分词,改为一般疑问句需将have/has提到句首,some是用在肯定句中,改为疑问句用any,故答案填:(1). Has (2). any.

2句意:——从我们学校到辰山植物园骑车要半小时。——从我们学校到辰山植物园有多远?根据划线部分halfanhour'sride半小时车程,表示距离,所以提问用特殊疑问词how far多远,后加一般疑问句语序,故答案填How far.

3句意:——男孩子们喜欢运动胜过和他们的朋友在QQ上聊天。——男孩子们宁愿运动而不愿意和他们的朋友在QQ上聊天。考查同义句。"男孩子们喜欢运动胜过和他们的朋友在QQ上聊天"可以表达为"男孩子们宁愿运动而不愿意和他们的朋友在QQ上聊天"。prefer doing A to doing B,宁愿做A而不愿做B,固定搭配;由原句可知句子时态是一般现在时态,主语是boys,复数形式,所以谓语动词用原形prefer;故答案填:(1). prefer (2). to.

4句意:——城里的房子太贵了大多数人买不起。——城里的房子很贵以至于大多数人买不起。根据Thehousesinthecityaretooexpensive.Mostpeoplecan'taffordone.可知这里把两个句子合并成一个句子,expensive是一个形容词,这里可以用sothat合并,表示如此…以至于…,故答案填:(1). so (2). that.

5句意:——上个月,一个小男孩为他的母亲发明了一个家务机器人。——一个家务机器人是一个小男孩上个月发明的。根据lastmonth,判断句子使用一般过去时,变成被动语态,注意结构were/was+动词的过去分词,主语是robot,was,故答案填:was invented.

6句意:——Susan问:"吉米,今年你会参加运动会吗?"——Susan问吉米今年是否会参加运动会。本题主要是改为宾语从句:原句是一般疑问句在改为宾语从句时,用连词if/whether引导,主句asked是一般过去时,故从句一般将来时态变为过去将来时态;故will变为would;故答案填:(1). if/whether (2). would.

7句意:你能分辨出看和听的区别吗?结合所给的标点符号和所给的单词可知这里是一般疑问句,can是情态动词放句首,后加主语you,后加谓语动词tell,the difference作为tell的宾语,between…and…两者之间,故答案为:Can you tell the difference between seeing and hearing?

练习册系列答案
相关题目

【题目】B)请阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框中的七个选项中,选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。

Now there is a family problem. 1 In fact, we are probably 16 or 17 years old. In their eyes, we are always little ones and often do wrong things. For example, when I need to stay at home alone, they always worry about me and my life without them.

Most people always always think that they have offered the best things to make their children live in a comfortable world. They buy their children pretty clothes, cool shoes. expensive school things, and often a thousand-yuan-cost bike. They think that they have done everything that they can for their dear children. 2 3 Does it mean that we still want more material things? No. As a matter of fact, what we want is a true family. 4 I think it means a place where we can hide ourselves from the cold world outside. From here, we can get warmth, we can get consolation(安慰), and we can get happiness. And one important thing is that we will be stronger and more confident in the outside world because we know that we have a true family.

I think that parents should sit down to talk with their children to let them know that they have a happy family, so the children and their parents can understand each other better and better. 5

A. In return, they only want their children to get good results in the exams.

B. What does a true family mean?

C. Then, parents will not treat their children as little ones.

D. But why still can’t their children understand them?

E. Nearly every parent says that we never grow up.

F. The children are always against their parents' will.

G. In fact, we need parents’ love.

A. In return, they only want their children to get good results in the exams.

B. What does a true family mean?

C. Then, parents will not treat their children as little ones.

D. But why still can’t their children understand them?

E. Nearly every parent says that we never grow up.

F. The children are always against their parents' will.

G. In fact, we need parents’ love.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网