题目内容

【题目】Bruno was a boy of eight. His father worked in a cinema and his mother worked in a shop. He lived not far from his school. He always walked there and walked home. On his way to school, he had to pass a playground. It was full of water after it rained. Many boys liked playing in the water, so they often got their clothes wet. One day, when Bruno got home, his clothes were all wet. His mother got angry and said, "Don't play in the water on your way home from school!"

The next day, Bruno came home with wet and dirty clothes. His mother got angrier. "I’ll tell your father if you come back wet again, " said his mother.

The third day the little boy was dry when he came home.

"You are a good boy today,” his mother said happily. "You didn’t play in the water.”

"No,” the boy said unhappily. "There were too many older boys in the water when I got there this afternoon. There wasn't any room for me at all. "

【1His mother was a ________.

A. movie maker B. teacher

C. shop assistant D. housewife

2Bruno went to school________

A. by bus B. by bike

C. in his father's car D. on foot

3Bruno got wet________

A. because of the rain

B. because he played in the water

C. because it was hot that day

D. because he passed the playground

4Bruno played in the water ________

A. once B. twice C. three times D. four times

5From the story we can know that________

A. Bruno’s father was not angry when he knew Bruno got wet,

B. Bruno didn’t play in the water because he didn’t want to make his mother angry,

C. Bruno was not a student.

D. Bruno liked playing in the water.

【答案】

1C

2D

3B

4B

5D

【解析】

试题分析:本文讲述一个小男儿玩水的故事,在他上学的路上有一个操场,下过雨后,操场上总是有水。前两次他玩湿一身回家妈妈告诉他不许再去了,都没有用。只有第三次他回家身上是干净的,但是却是因为这次他去玩水的时候,有其他大男孩儿在那玩儿,没有他的地方他才没有去。

1C细节理解题。根据his mother worked in a shop.可知他的妈妈是一名商场服务员。故选C

2D细节理解题。根据He always walked there and walked home.可知他总是步行去学校并且回家。故应该选D

3B细节理解题。根据根据原文It was very wet after it rained. One day, when he got home, his clothes were all wet.雨后操场是湿的,他回家的时候,他的衣服也都湿了。可知操场上有水的时候,小男儿喜欢去玩。故选B

4B细节理解题。根据The third day the little boy was dry when he came home. 可知他在水中玩了两次故选B

5D综合理解题通读全文,可知小男孩非常喜欢玩水。故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网