题目内容

【题目】 Mr. Brown and Mrs. Brown are our neighbors(邻居).They have two children, a boy and a girl.The boy is Jack and the girl is Alice. Jack is 11 years old, and he’s one year older than me. Alice and my sister Nancy are eight years old.

At weekends, Nancy and I like to play with Alice and Jack. Both Jack and I enjoy playing computer games. Sometimes the girls join us,but the games they enjoy are different from the ones we like.

There’s a big park near our houses. Sometimes,when the weather is fine, the four of us will go for bike rides there. We often stop in the big square(广场)to have some fun. Jack and I like to play basketball, but the girls like to sing and dance.

Our two families often have dinner together. Sometimes they come over to our homes and sometimes we go over to theirs. Mr. Brown and Mrs.Brown cook really well.

Nancy and I are very glad that the Browns are our neighbors. It's great to have friends living so near.

根据短文内容,回答下列问题。

1How old is the writer?

_______________________________________________________________________

2What do Alice and Nancy sometimes play at weekends?

_______________________________________________________________________

3How do they go to the park?

_______________________________________________________________________

4What do Jack and the writer like to do in the square?

_______________________________________________________________________

5Where do the two families often have dinner together?

_______________________________________________________________________

【答案】

1Ten years old.

2They play the games they enjoy.

3By bike.

4They like to play basketball.

5At their homes.

【解析】

作者是布朗一家的邻居,作者经常与布朗家兄妹一起玩耍,两家还经常一起聚餐。他们相处非常愉快。

1根据“Jack is 11 years old, and he’s one year older than me.”可知Jack11岁,他比作者大一岁,因此作者是10岁。故答案为Ten years old.

2根据“Sometimes the girls join us,but the games they enjoy are different from the ones we like. ”可知NancyAlice玩她们喜欢的游戏。故答案为They play the games they enjoy.

3根据“Sometimes,when the weather is fine, the four of us will go for bike rides there.”可知他们四个骑车去公园。故答案为By bike.

4根据“We often stop in the big square(广场)to have some fun. Jack and I like to play basketball…”可知在广场,Jack和作者喜欢打篮球。故答案为They like to play basketball.

5根据“Sometimes they come over to our homes and sometimes we go over to theirs.”可知两家有时去布朗家聚餐,有时候去作者家聚餐。故答案为At their homes.

回答问题型阅读是利用题干中的关键词,寻找文中的对应词,在对应词周围找答案或直接在文中搜索答案,进行作答。这类试题通常是针对图文中的细节而设置的,要求考生在正确理解图文的基础上快速锁定答案。这类试题一般都以特殊疑问句形式设题,偶尔涉及一般疑问句。不同类型的问题有不同形式的回答。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
C
Here is a story: A man sees a butterfly(蝴蝶). The butterfly tries to get out of its chrysalis(蛹). Feeling sorry for it, the man decides to help. He cuts the chrysalis and the butterfly comes out easily. Surprisingly enough, the butterfly is unable to fly. If the butterfly doesn't struggle(挣扎;奋斗) to leave the chrysalis, it can't fly! The struggle develops the energy in the butterfly which makes it fly. Similarly, the challenges of life bring out the best in young people and make the fly.
When people are young, meeting and overcoming challenges will make them strong and ready to face life. When we look at successful people, we see that the most successful of them are people who have had to struggle. One famous businessman, who now owns many big supermarkets, used to carry clothes on his back and sell them from door to door when he was young. Another successful man is Dennis. His father died when he was only twenty. His father's death forced him to mature fast. He had to bring up a family of nine people. He took up the challenges and overcame them. Today his brothers and sisters are leading successful lives.
Sometimes challenges do not appear to us because we keep away from them. So some parents and teachers actively encourage young people to face challenges. They might organize some activities for young people which provide them with challenges, like rock-climbing, camping, volunteer work and so on. However, just passing exams will not prepare a person for life. We must meet and overcome challenges. The young people of today will become the leaders of tomorrow. For countries to continue to become successful, it is important that the young people learn to meet challenges and overcome them.
(1)From the story we know that the butterfly can't fly because ________.
A.it gets out by itself
B.the man feels sorry for it
C.it tries to challenge itself
D.the man helps it come out
(2)Dennis's example shows that successful people should ________.
A.overcome the difficulties
B.take up business early
C.become the leaders of tomorrow
D.sell clothes from door to door
(3)The meaning of the underlined word "mature" in the passage is "________".
A.wake up
B.give up
C.grow up
D.bring up
(4)What is the writer trying to do in this passage?
A.Describe where a butterfly comes from.
B.Encourage young people to face challenges.
C.Suggest how to become a successful businessman.
D.Explain what will happen if a person fails the exam
(5)What is the best title for this passage?
A.Successful People Have a Sense of Achievement
B.Young People Must Develop Their Energy Actively
C.Countries Should Continue to Become Successful
D.Challenges of Life Bring Out the Best in Young People

【题目】阅读短文,回答问题。
March 24th
This morning, we had a school trip to the Dashan Collection House, a building of two floors. It is open from 9:00 am to 5:00 pm. We took the school bus and arrived at 9:00. When we entered the collection house, our eyes were caught by a collection of old photos of the town on the walls of the front hall. Those photos told us something about the history of the town. And then in the Art Room, we saw many pictures of the countryside. The colors of the flowers and trees are rich and bright. All at once, I lost myself in the beauty of nature.
Then we went upstairs. On the left, there were over one hundred different clocks. The oldest clock was already more than two hundred years old. To my surprise, the clocks all worked well and they could tell the right time. It was then ten o'clock, and some clocks produced different beautiful sounds. It seemed to be a concert. How amazing!
On the right there was also a stone collection. The stones were from all over the country. They were in different sizes, colors and shapes. Some looked like different kinds of animals. I really liked one stone that looked like a little monkey. It looked very nice.
The collections there were wonderful. So they stayed there until 11:30 in the morning. I had a great time and really liked the school trip.
(1)When did they go for the school trip?
(2)How did they go there?
(3)What did they see in the Art Room?
(4)What were the collections upstairs?
(5)How long did they stay there?

【题目】

March 22, 2014

Dear Aunt Emma,

I was so happy to get your letter yesterday.

I am heavier than you saw me last year, and I’m even the heaviest in my class now. So Mom wants me to go on a diet. Vegetables are good for my health, but meat isn’t. Now I eat more vegetables but less meat and do more exercise than before. For example, I jump rope for thirty minutes every day and go swimming every weekend. By the way, I am the best swimmer in my class. I won the first prize at the swimming race last week.

Dad often takes me to the beach in summer. Summer is the best season to swim. It’s also my favorite season. Summer is coming. It is getting hotter and hotter. Would you like to go swimming with us when you come back to Dalian this summer? It will be fun.

Of course, to me, getting taller is important, too. I am only 150 cm tall now. I’m the shortest of all the boy students in my class. Rope- jumping will help me to become taller than I am now.

Hope to see you soon.

Love,

Jack

1Jack is __________.

A.tall and thinB.short and heavy

C.tall and heavyD.medium build and height

2Jack won the first prize at __________ last week

A.the talent showB.the rope - jumping

C.the swimming raceD.the beach volleyball game

3Jack likes __________ best.

A.springB.summerC.autumnD.winter

4The underlined phrase “go on a diet” means __________

A.饮食控制B.加强营养C.调节胃口D.补充能量

5From the passage, we can’t infer (推断)__________.

A.Jack lives in Dalian with his familyB.Aunt Emma wrote a letter to Jack before

C.Jack wants to lose his weight and get tallerD.Jack goes swimming for thirty minutes every day

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网