题目内容

【题目】National Geographic

Need a good starter for a social studies project? From history to geography to world cultures, this site’s got it covered. Most articles are presented as interactive activities, making learning just a bit more fun. Recommended by Brooke Prouty.

PBS Kids

If you are doing research on the US government, take a look at this site. It presents unusual facts in an interesting way about voting, how government affects you and more. Recommended by Angelina Incorvaia.

Smithsonian Institute

If you need information about art, science or history, there is something for you on this huge website. The site has educational information about so many topics. You’ll learn about art from different parts and cultures around the world. There is also information about music, painting, photography, inventors and scientists, ancient cultures and much more. Recommended by Zack Dale.

Fact Monster

If you love social studies and are looking for a detailed site about geography, look here. You can click on a place and it gives you cities in that location. It also has state maps, geography games and other geography information.Recommended by Bryan Geter.

TIME FOR KIDS

Go to this site if you want to understand what’s happening in the news and read articles about kids. There are also articles written by kid reporters about different topics, games. Recommended by Martin Jacobs.

Library of Congress

The information on this site is very helpful if you need help with social studies homework on American history. The games are also great. I learned a lot while having fun.Recommended by Madie Kelterborn.

1If you like travelling, which of the following sites may be helpful to you?

A.PBS Kids.B.Smithsonian Institute.

C.Fact Monster.D.Library of Congress.

2If you are interested in the news about kids, you can visit the sites recommended by______.

A.Angelina IncorvaiaB.Zack DaleC.Bryan GeterD.Martin Jacobs

3What can we learn from the passage?

A.If you are interested in history, you can visit PBS Kids.

B.Most of the above sites can make learning more fun.

C.You can find the passage in Arts part of a newspaper.

D.The sites provide information about life in the future.

【答案】

1C

2D

3B

【解析】

文章主要介绍了六种适合不同人群的提供不同信息的网站。

1细节理解题。根据文中“If you love social studies and are looking for a detailed site about geography, look here. You can click on a place and it gives you cities in that location. It also has state maps, geography games and other geography information.”如果你喜欢社会研究,正在寻找一个详细的地理位置,看看这里。你可以点击一个地方,它会给你这个地方的城市。它也有国家地图,地理游戏和其他地理信息。可知如果喜欢旅游,可以访问Fact Monster网站,故选C

2细节理解题。根据文中“Go to this site if you want to understand what’s happening in the news and read articles about kids. There are also articles written by kid reporters about different topics, games. Recommended by Martin Jacobs. ”如果你想了解新闻中发生的事情,并阅读有关儿童的文章,请访问此网站。也有儿童记者写的关于不同话题、游戏的文章。马丁·雅各布斯推荐。可知你可以访问Martin Jacobs推荐的,故选D

3主旨大意题。根据文中“If you are doing research on the US government, take a look at this site. ”如果你正在研究美国政府,看看这个网站。可知A选项不正确;根据文章的理解可知,文章主要都是与历史,地理和艺术等社会知识有关,且第一、四及最后一个网站都提到了“social studies”,所以这些内容不是在报纸的艺术板块,且整个文章中只有Smithsonian Institute中提到了Art,所以C选项错误;而整个文章中没有提到有关未来生活的信息,所以D选项错误,而整个文章多次提到这些网站中有游戏或以一种有趣的方式让你了解这些信息,所以B选项是正确的,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It’s March, 2050. Frank and Mary Smith wake up in their comfortable house in the morning and switch on the bedroom computer to get the latest news. They used to read the Times, but changed to electronic newspapers many years ago.

There is the usual news about space: another space flight has returned from Mars and scientists have discovered a new planet. Then they turn to business news: the US dollar has risen greatly in Shanghai, one of the world’s leading business centers. Mary tells the computer to buy 5,000 dollars, and there is a quick response that it has been done.

As they watch the screen, Mary orders one of the household robots to make coffee for them. Frank disappears into the study to join a video conference with his partners around the world. He is a computer engineer, working for several companies. This is his third job: he used to be in marketing and then television.

Mary has a quick look at the shopping channels—the usual selection of electric cars, household robots and cheap travel offers—before picking up the video phone to talk to her assistant. She also has a job and she is doing medical research. Both she and Frank used to have an office desk in London, but in 2014 they decided to move to the seaside and work from home.

Frank and Mary have one daughter, Louise, who also has her own workstation at home. She goes to school only one day a week, mainly to play with other students. Classrooms disappeared in 2030 because there was no longer any need for them: communications systems have made it much easier to learn at home.

Louise, now thirteen, is studying Chinese at present, which has become a world language as important as English. Louise has many Chinese friends. They communicate by computer.

According to the family doctor, Louise will live to at least 130. Her wish is to work for a few decades (十年) and then spend her time on music and painting.

1Why do Frank and Mary switch on the bedroom computer in the morning?

2Who makes coffee for Mary and Frank?

3How does Frank work with others from home?

4What are the two world languages in 2050?

5What do you think of Louise’s life in 2050?

【题目】 While he was playing with his toy car, Tom found his mother crying. He ran to her and wiped the tears on her face with his little dirty hands, saying, “I won’t play with the toy any more and I’ll be a good boy.”

After a while, he asked his mom, “Why are you crying?” “Because I am a mother, boy,” she told him.

“I don’t understand,” he said. His mom took him in her arms and said, “You will never.”

Later, the little boy asked his father about it. “All mothers cry for no reason,” answered his father.

The little boy grew up and became a man, still wondering why mothers cry. One day while he was reading a story, he happened to find the answer. In the story, a lovely girl asked a granny, “Granny, why do mothers cry so easily?”

Granny said, “You see, girl, mothers are born to be special. Mothers’ shoulders are strong enough to carry the weight of the world, yet soft enough to give comfort. Their hearts are kind enough to stand the misunderstanding which comes from their children. Mothers take care of their families without saying anything. They love their children, even when their children hurt them badly. This kind of great love makes a child who made mistakes feel better, and it helps mothers share a teenager’s worries and fears. Mothers have the ability to know others’ feelings. Only mothers can use tears whenever it is needed.”

1When did Tom find out the reason why his mother cried one day?

A.After he asked his father about this question.B.After he grew up as a father.

C.After his granny told him about the reason.D.After he read a story.

2Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Children sometimes hurt their mothers.B.Children have their own worries and fears.

C.Mothers have the ability to know others’ feelings.D.Mothers always cry because of their children’s playing.

3The best title for the passage is .

A.Fathers’ ReasonsB.Mothers’ Tears

C.A Granny’s AnswerD.A Child’s Question

【题目】 Most of us know that Ikea is the world's biggest furniture company. However, did you know that it's also a pioneer in environmental protection?

Ikea says it's working hard to improve the environment. The company has made huge efforts to cut the carbon emissions(碳排放)of its suppliers(供应商). Over the past five years, Ikea has helped its suppliers become 18 percent more energy-efficient. It managed to do so by bringing its suppliers together. The one that produces the least carbon emissions will be praised.

Ikea has also invested(投资)heavily in clean energy. The company now operates more than 300 wind turbines(叶轮机)around the world. It has also set up nearly 750,000 solar panels(太阳能嵌板)on the roof of its stores. As a result, Ikea can produce 71 percent of the energy it uses, which are all from clean sources. In some countries,such a Denmark and Finland,the company produces as much energy as it uses.

Ikea has been buying forests as well. It owns nearly 750 square kilometers of forest.

Last but not least, Ikea has tried changing customers' behavior(行为). It does so by improving product designs. In 2015,Ikea changed all of its lighting products into LED. This change alone,it says,has saved lots of electricity.

1According to the article, which of the following are examples of clean energy?

Fire wood. Oil. Solar energy. Wind power.

A.①②B.③④C.①③D.②④

2What is the main idea of the article?

A.Ikea is the world's biggest furniture company.

B.Ikea has been working hard to protect the environment.

C.Ikea has invested heavily in clean energy.

D.Ikea has helped customers save lots of electricity.

3Why did Ikea change all of its lighting products into LED?

A.To cut the carbon emissions of its suppliers.B.To make itself famous.

C.To save money and buy more forests.D.To make customers' behavior changed.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网