题目内容
【题目】
| Crenshaw(2015), Katherine Applegate, US Jackson’s family is very poor. A silly cat named Crenshaw, tries to help Jackson deal with this problem. This book is about the importance of family and friends and will make you cheer for Jackson throughout the whole book. |
| This Side of Wild(2015), Gary Paulsen, US If you are interested in nature and animals, this book is for you!It tells the true stories of animals the writer loved and that changed his life for the better. You’ll be surprised to find out that one animal even saved his life. |
| A Tale of Highly Unusual Magic(2015), Lisa Papademetriou,US Kai and Leila live in different countries. One day, they both find copies of a book called The Exquisite Corpse. The book is blank, but when they write in it, it starts to write a whole story on its own. This is a great book and you should be prepared for a major plot twist(曲折的情节). |
| Diary of a Wimpy Kid: Old School(2015), Jeff Kinney, US Greg Heffley, a middle school student, is facing some new problems. Now things get even more interesting when his town decides everyone has to stop using all electronics(电子产品)!This book shows that while there are always going to be few bumps(崎岖)in the road, you can still laugh about them. |
根据材料内容选择最佳答案。
【1】According to the text, ______ family is poor.
A.Jackson’sB.Gary Paulsen’sC.Greg Heffley’sD.Leila’s
【2】What is This Side of Wild mainly about?
A.It’s about how to keep pets.
B.It’s about the writer’s experiences with animals.
C.It’s about how to use electronics.
D.It’s about a poor family.
【3】What will you choose if you prefer magical plots?
A.Crenshaw.B.This Side of Wild.
C.Diary of a Wimpy Kid: Old School.D.A Tale of Highly Unusual Magic.
【4】What do we know about the four books?
A.They were all published in the same year.B.They are suitable for readers of all ages.
C.They were all written by the same author.D.All of them are free online.
【5】The passage may be ________.
A.a storyB.an advertisementC.a novelD.a poem
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】A
【5】B
【解析】
本文介绍了四本书,分别给出了书的名称,出版时间,作者及内容。
【1】细节理解题。根据“Jackson’s family is very poor.” 杰克逊的家庭很穷。可知,答案为A,故选A。
【2】细节理解题。根据“It tells the true stories of animals the writer loved and that changed his life for the better.” 它讲述了作者喜爱的动物的真实故事,这使他的生活变得更好。可知,B选项“这是关于作者与动物的经历。”符合题意,故选B。
【3】细节理解题。根据“This is a great book and you should be prepared for a major plot twist(曲折的情节)”可知,如果喜欢情节曲折的书,则要选择“A Tale of Highly Unusual Magic(2015)”,故答案为D。
【4】细节理解题。根据四本书书名后面的出版时间“(2015)”,可知,这四本书都是在2015年出版的,也就是同一时间出版,故选A。
【5】推理判断题。本文主要介绍了四本书的出版时间,作者及内容,所以这篇短文可能是一个广告。故选B。
阅读理解中,细节理解题是最基础的题,也是比较简单的,首先先读题,找出关键词,然后定位到原文,最后确定答案。如第1小题,根据“family is poor.”可定位到第一本书的介绍的第一句“Jackson’s family is very poor.”,结合选项答案为A,故选A。
【题目】
Home > China Guide > Yantai > Yantai Attractions Kunyu Mountain is famous for its natural beauty: its high mountains, its ancient trees and its clear waterfalls. |
How to Get There? The tour bus to Kunyu Mountain departs (出发) from Yantai twice daily, at 9:15 a.m. and again at 3:15 p.m. Opening Hours: From 8 a.m. to 6:30 p.m., daily. Advice: A special sightseeing festival is held in Kunyu Mountain every year, from the middle to the end of April. Visitors can enjoy beautiful flowers and fruit trees. Don't miss it if you plan to visit the mountain during this period. April to October is the best time to visit Kunyu Mountain. Visitors are advised to wear warm clothes because of its changeable weather. It is also necessary to bring an umbrella or a rain jacket in summer.
|
【1】Kunyu Mountain is in ______.
A.Yan'anB.YantaiC.YinchuanD.Yingkou
【2】The second bus to Kunyu Mountain departs at ______ every day.
A.8:00 a.m.B.9:15 a.m.C.3:15 p.m.D.6:30 p.m.
【3】To take part in the festival, visitors should go to Kunyu Mountain in ______.
A.AprilB.JuneC.AugustD.October
【4】What can we learn from the passage?
A.Kunyu Mountain is famous for its modern beauty.
B.Visitors can enjoy flowers and fruit trees at the festival.
C.Kunyu Mountain is open to visitors for 24 hours a day.
D.The weather in summer is hot and dry on Kunyu Mountain.
【5】We can most probably find this passage ______.
A.on TVB.in a diaryC.in a magazineD.on the Internet