题目内容

【题目】首字母填空。

When teenagers grow older, they try to understand who they are. Children start c1 their clothing styles, hobbies, interests and friends when they begin to find out who they are. They think they are no longer children.

Teenagers begin to understand the world a2 them. They no longer just listen to their parents. They start to have the desire(欲望) to f3 answers themselves. And they won’t obey the rules set by parents or teachers.

Sometimes , they are a 4 confused(困惑的) about themselves. They can’t make their own c5 and decisions in life like adults, but they are not really the children who fully depend on o6 .

At this time, teenagers still need h7.They need to have a good relationship with their parents, but not just be told w8 to do or not to do. They need encouragement to go for their own dreams. They should be g9 more freedom to deal with something themselves. However, the freedom needs boundaries(界限). They need s10 in their lives that can help them when meeting difficulties.

【答案】

1changing

2around

3find

4also

5choices

6others

7help

8what

9given

10Someone/somebody

【解析】

本文讲述了孩子们只有了解自己是什么人的时候,才会改变,只有意识到自己不再是小孩子的时候,才会开始更好的了解这个世界,有了自己的愿望,自己的原则,在有困惑时,也需要老师和家长的帮助。家长需要给孩子们鼓励,让他们去追求自己的梦想,自己学会处理事情。

1句意:当孩子们知道自己是谁的时候,孩子们开始改变他们的服装款式,爱好,兴趣和朋友。由语境和首字母提示可知,填changestart doing sth. 开始做某事。故答案填:changing

2句意:孩子们开始理解他们周围的这个世界。由语境和首字母提示可知,填aroundthem是宾格代词,又因为前面有了谓语动词understand,所以该空应该填一个介词around。故答案为:around

3句意:他们开始拥有自己找到答案的欲望。由语境和首字母提示可知,填findfind answers“找到答案的意思。前面是to,因此后面跟动词原形。故答案填:find

4句意:他们有时候自己也有困惑。由语境和首字母提示可知,填alsoalso做副词讲是也;同样的意思。本题的语境是:他们有时候自己也有困惑。故答案填:also

5句意:他们不能像成年人那样做出选择和决定。由语境和首字母提示可知,填choiceand为并列连词,前后的并列结构要相同。后面的decisions为名词复数,所以这儿也需要填名词的复数,choice的名词复数是choices。从make their own_____ 也可以看出来,choice也该用复数形式。故答案填:choices

6句意:他们不能像成年人那样做出选择和决定,但是他们不是真的完全依赖他人的孩子。由语境和首字母提示可知,填othersothersother的复数形式,泛指另外几个其余的。在该句中做宾语。语境是:他们不能像成年人那样做出选择和决定,但是他们不是真的完全依赖他人的孩子。故答案填:others

7句意:这个时候,青少年们依旧需要帮助。由语境和首字母提示可知,填helpneed是情态动词,后接动词原形。故答案填:help

8句意:他们需要跟父母有个良好的关系,但不是仅仅被告诉什么要做什么不要做。由语境和首字母提示可知,填whatwhat to do “做什么的意思。这里的whatdo的宾语。故答案填:what

9句意:他们应该被给以更多的自由去自己处理事情。由语境和首字母提示可知,填give;由should be____,可知,本题是含有情态动词的被动语态,其结构是:情态动词+be+动词的过去分词构成。give的过去分词是given。故答案填:given

10句意:他们需要有个人在他们遇到困难的时候可以在他们的生活中帮助他们的人。由语境和首字母提示可知,填somebodysomeone;后面的句子that can help them when meeting difficulties. 是定语,修饰前面的某个人,在英语中某个人someonesomebody来翻译。故答案填:someonesomebody

英语首字母填空技巧

1. 通读短文知大意,看整体全面了解来源:

  与阅读理解题和其它类型的完形填空一样,首先要通读短文,了解文章的大意。每篇短文段落之间必然承上启下、前呼后应。因此通读全文时要一气呵成,只要能了解短文的大意即可,细节不理解可以跳过。因此,在解题之前通读一遍短文,目的是对文章有个全面的了解,弄清其中心思想和大意。

2. 复读短文抓信息,前后照应巧猜词

  在了解文章大意的前提之下再次通读短文,目的是对短文有更进一步的了解。在阅读时要特别注意一篇文章的开头(一般不设空)和结尾,它们能提供主要的信息,帮助了解全文所描述的事件或文章的中心思想。在阅读过程中,要注意上、下文的关系,这对于把握文章的整体意义大有用处。另外,要学会跳读,即对不理解的地方采用暂时回避的方式,待真正理解全文之后再找解决的方法。有些短文填空题,有时出现约 3%~5% 的生词是很正常的,这就要求学生根据构词知识或上、下文的意思加以猜测,来确定它的词义。

3. 反复推敲多分析,慎重答题讲合理

  再次通读短文,对留空的句子进行全面的分析,看它在全文中所处的位置、作用和意义。这一遍阅读要求是精心阅读,要留心找出关键词、短语或句子,还要结合所给首字母的提示,进行填写,并注意单词的正确形式。例如:第7小题,句意:如果你没有时间制作它们,你可以从超市买到它们。结合上文,通常情况下,可以在家包饺子。那么没有时间包的话,可以从超市买。结合首字母提示可知用buycan后面跟动词原形。故答案为buy

4. 认真复查全文,把握整体和词形来源:

做完以后,再认真读一遍,检查所填写的单词是否与文章要求相符,文章是否通顺,前后是否呼应,有无句型结构及语法错误。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Have you ever heard of the story of the first Teddy bear? Do you know how the first Teddy Bear was created? The story starts with America’s twenty-sixth president Theodore “Teddy” Roosevelt.

President Roosevelt traveled to Mississippi because the state was having an disagreement with its neighbor, Louisiana. President Roosevelt was a great hunter, so some people took him to go hunting while he was in Mississippi. Things were not going well. Almost everyone had successfully shot an animal, but President Roosevelt hunted nothing. Nobody wanted to see the president look sad, so someone caught a bear and tied it to a tree. Then they asked President Roosevelt to shoot. The president was very surprised to see that. He felt it was unfair to shoot the bear, because it couldn’t run away. He refused to shoot the helpless and tired bear. The story of his decision went all over the country. Everyone was moved by the president’s belief.

The next day, a cartoon artist drew a picture about the scene and it was put into the Washington Post Newspaper on November 16th, 1902. Everyone saw the cartoon, including a couple named Morris and Rose Michtom who lived in New York. The Michtoms owned a toy store and decided to make a stuffed ( ) bear to remember the president’s actions in letting the helpless bear stay alive. They call it “Teddy bear”.

Other toy bears had been made in the past, but they all looked mean and threatening ( ). The Michtoms’ bear looked sweet and harmless. People fell in love with the Teddy Bear soon and they were willing to own it.

1What happened to the bear after someone caught it?

It ________________to a tree after someone caught it.

2How did President Roosevelt save the bear?

He saved the bear by_______________________.

3Who drew a picture and put it into the Washington Post Newspaper?

________________________________________.

4Before the first Teddy Bear was made, what were the toy bears like?

They looked_________________________________.

5What does the passage mainly want to tell us?

________________________________________.

【题目】A recent report from Dazhou Daily says about 18% of Dazhou teenagers can have problems with their minds(内心,精神). Some students become worried because they have to study very hard. Others have trouble getting on well with people like their parents and classmates.

Zhang Qiang, a Junior 2 student from Dazhou, could not understand his teachers in class and was doing badly in his lessons. He was afraid of exams. When he looked at the exam paper, he couldn’t think of anything to write. Another student, a 15-year-old girl called Wu Yan from Guang’an often argued with her classmates even her parents because of some different ideas. She became so annoyed about them that she started to cut her finger with a knife.

However, many students who have problems won’t go for advice or help. Some think they will look stupid(愚蠢的) if they go to see a doctor. Others don’t want to talk about their secrets. In order to solve the teenagers’ problems, here is some advice :

●Talk to your parents or teachers often.

●Take part in group activities and play sports.

●Go to see a doctor if you feel unhappy or unwell.

1It is reported that ______students in Dazhou can have problems with their minds.

A. mostB. manyC. someD. all the above

2From the passage we know teenagers have problems with their minds because of___.

A. Their studyB. getting on with other peopleC. their hobbiesD. A and B.

3Wu Yan started to cut her finger with a knife because _____________.

A. she couldn’t get on well with her classmates and even her parents

B. she could not understand her teachers in class

C. she was afraid of exams

D. she had no money for a new shirt

4Why don’t the students who have problems want to go for help ?

A. Because they think no one will help them.

B. Because they don’t want to talk about their secrets and they think it’s stupid to see a doctor.

C. Because they think they can solve the problems by themselves.

D. Because they think the doctors could do nothing with their problems.

5How many pieces of advice are given to the teenagers who have problems in this passage?

A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.

【题目】 Do you ever find it annoying to look for the TV remote (遥控器)? Are you ____ of changing shoes when playing different sports? Don't worry, Student at Claytom Middle School in the US ____ be able to help you.

Dylan Glick, _____ 8-grade student, thought of the idea of a "retractable (可缩回的) remote." The remote has a cord to connect with its resting place. When people click a button on the remote, the cord will ____ the remote back to its resting place.

"It is definitely something that I would use, and I'm sure my parents would too," said Glick. He said that sometimes at night when he wants to go to bed, he needs at last ten minutes to find the remote. So he ____ with the idea.

Allison Bicking, also a student in Grade Eight, had a similar idea. Bicking is a track(田径) and soccer player. She wears spiked shoes (钉鞋)when she practices _____. If she plays soccer after she runs, she has to change her shoes.

To save the trouble, she invented "speedy spike" ___ after three months' hard work. The spikes are retractable with a small button on _____ shoe. If you push the button, the spikes will come out or ____ into the shoe, making the shoes suit different kinds of sports. It seems that inventing something is not that difficult. So keep your eyes open. Maybe the next great inventor ____will make a difference to our life is you!

1A. tiredB. afraidC. fullD. serious

2A. mustB. canC. mightD. need

3A. aB. anC. theD. /

4A. giveB. throwC. bringD. fly

5A. came inB. came outC. came upD. came to

6A. runningB. to runC. to jumpD. jumping

7A. successB. successfullyC. successfulD. succeed

8A. eitherB. eachC. bothD. neither

9A. gone backB. goes backC. go backD. went back

10A. whatB. whichC. whereD. who

【题目】阅读填空 先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。所填单词必须写在答题卡对应题号的横线上。每个空格只能填一个单词。

Mushrooms are small living things that look like umbrella. They are not plants because they do not have the green material that plants use to make food. Mushrooms get their food from the living or dead plants around them.

A mushroom has two parts: the mycelium(菌丝体) and the fruit Mycelium is underground and gets food for the mushroom. Sometimes it dies quickly, but if it gets enough food it may live for hundreds of years.

The fruit, umbrella-shaped body, only lives for a few days. Gil(菌褶), small plants under the mushroom's cap, have small spores(孢子) on them When these spores fall off the mushroom the wind blows them away. If they fall on a warm, wet area a new mycelium develops.

Some mushrooms can be eaten with plenty of vitamin B and also minerals like iron. They are sold at high price.The best-known and most widely eaten is the button mushroom(草菇). They are found in all kinds of food, from pizzas to salads.

Truffles(松露) are mushrooms that grow completely underground. Dogs and pigs can find the places where they grow by using their noses. The mushrooms cost a lot of money and can be eaten in very expensive restaurants around the world.

Some types of mushrooms are poisonous(有毒的). They lead to illness and a few mushrooms are even deadly. One is a beautiful white mushroom which grows in summer and autumn, Unless you get quick treatment death may come very fast.

It's hard for people to tell between safe and poisonous mushrooms. So,never eat a mushroom you find unless you know what it is.

Mushrooms help plants grow. They help dead material and minerals get back into the soil so that it can be used again.

The Chinese have used mushrooms in medicine for hundreds of years. Some types are turned into a medicine that gives strength or energy. Scientists have found out that some mushrooms prevent high blood pressure(高血压).

General information

·Shape of mushrooms

·1between mushrooms and plants

·Parts of mushrooms

Types of mushrooms

Mushrooms for food

·button mushrooms-- 2 on the table

·truffles—rare and expensive in restaurants

Mushrooms with poison: can 3 disease or death

4 of mushrooms

·Helpful for plants’ growth

·Useful for 5 protection

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网