题目内容
【题目】
Paula | Monday | Tuesday | Wednesday | Thursday | Friday |
gets up | 7:10 a.m. | 7:10 a.m. | 7:10 a.m. | 7:10 a.m. | 7:10 a.m. |
morning | school | school | school | school | school |
lunch | pizza | bread&egg | bread | bread | noodles |
afternoon | Yo-yo | table tennis | table tennis | table tennis | soccer |
evening | homework | homework | TV | homework | clothes |
goes to sleep | 10:15 p.m. | 10:15 p.m. | 10:15 p.m. | 10:15 p.m. | 10:15 p.m. |
【1】Paula’s favourite sport is ______.
A. Volleyball B. table tennis C. yo-yo D. soccer
【2】On Wednesday evenings Paula usually ______.
A. watches TV B. does her homework
C. washes her clothes D. goes to see her friends
【3】Which is NOT right?
A. Paula goes to school from Monday to Friday.
B. Paula goes to bed after ten o’clock in the evening.
C. Paula has sports in the afternoon.
D. Paula usually has pizza for lunch.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【解析】这张表介绍了Paula一周的具体活动。
【1】细节理解题。根据表中Paula一周的活动可看到,Paula有3个下午在打乒乓球,可知乒乓球是她最喜欢的运动。故选B。
【2】细节理解题。从表中可看出,Paula周三晚上的活动是看电视。故选A。
【3】理解判断题。根据Paula的午饭来看,他不经常吃披萨。故选D。
【题目】书面表达(满分15分)
孟子曰:“不以规矩,不成方圆”。家规体现着家人的价值追求和传承,也是社会风气、公民道德的源头。请根据下面表格内容的提示, 以“My family rules”为题,写一篇短文。
My family rules | |
The importance | behave properly be good for our growth (成长) |
What rules | be honest and polite do some housework … |
Influence on me | … |
注意:
1. 文中不得出现你的真实姓名和学校名称;
2. 语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范;
3. 词数80左右,文章的开头已经给出,不计入总词数。
My family rules
Most families have some rules for children to follow.
【题目】根据短文内容,从下面方框中选择适当的单词或短语填空,使短文内容完整正确,并将答案填写在答卷纸标号为1-5的相应位置上。
get along well with each other interests happily much more |
You may not realize it, but you are doing 【1】 than just studying when you are at school. School is also the place where you learn to 【2】 people. But this is not always easy. Sometimes you discover that you have problems getting along with your classmates or friends. The most important thing to learn is tolerance(宽容). Tolerance is the ability to realize and respect the differences in others. We cannot change the way that other people do, so it is important to learn to live 【3】 with them.
Tolerance will make everyone get on better with 【4】 . We should learn to accept people for their different abilities and 【5】 . The world is very different, and practicing tolerance can help make things better.
【题目】书面表达(满分15分)
电子书现在很流行,但是还有很多人喜欢阅读纸质书。电子书会取代纸质书吗?假如某中学生英语杂志社现在就这一话题向社会征稿,请你根据下面表格中的提示内容,以此为题写一篇英语短文向其投稿。
电子书 | 可以储存上千种书,不需要去书店买书…… |
纸质书 | 会占据家里很大空间,但依然很受欢迎…… |
你的观点 | …… |
要求:1.词数80左右。短文开头已给出,不计入总词数;
2.短文须包括所有要点内容,可以适当发挥,使短文连贯、通顺;
3.短文中不要出现具体的学校名称和人名。
提示:replace 取代
Are e-books better than traditional paper books? E-books are very popular these days, but many readers prefer paper books.