题目内容

【题目】Many of us have had this annoying(令人烦恼的) experience: You are waiting at a bus station when someone nearby begins to smoke. You move away, but there isn't much you can do about it.

In Beijing, a new law is set to fight against smoking. It is regarded as China's toughest ever tobacco control rule(最严厉的控烟条例). Smoking is not allowed in all indoor or public places. If people break the rules, they will have to pay up to 200 yuan.

Smoking in schools is specially mentioned in this law. Teachers can not smoke in front of students in schools. Schools should also help students give up smoking and teach them about the danger of smoking.

To get everybody to take part in the activity, Beijing has set up a report hotline and WeChat account(微信号). The public is invited to vote on no-smoking signs on WeChat The most popular sign is a picture of a gir1. It has got more than 1 million votes unti1 now.

China is not the only country fighting smoking. In March 2004 Ireland became the first country to introduce a law on smoking in workplaces and public places. Many countries, including England and the US, then fo1lowed.

【1】When someone begins to smoke, there is little you can do except _

A. staying there B. moving away

C. Smoking together D. getting mad

2In order to make people give up smoking, a new _ is passed in Beijing.

A. law B. plan C.sign D.topic

3If people break the new rule in Beijing, they wil1 have to pay up to _

A.¥100 B.¥200 C.¥300 D.¥400

4The underlined(画线的) word vote in the passage means_ .

A.计票 B.监票 C.唱票 D.投票

5According to the last paragraph(段落), we can infer(推断) that _ .

A. Ireland was the last to introduce a law on smoking

B. China is the only country against smoking

C. many countries fight smoking in public places

D. England and the US didn't say no to smoke

【答案】

【1】B

2A

3B

4D

5C

【解析】

试题分析:本文介绍了北京的禁烟令:严禁在户外及公共场所吸烟,违者最高罚款200元;教师不准在学校吸烟,学校也应该帮助学生戒烟。为了得大家的支持与参与,北京设立了专门的热线电话及微信号。包括中国在内,世界其它国家也相继禁止在公共场所吸烟了。

【1】B 细节理解题。题意:当有人开始抽烟时,你毫无办法之外会做什么?A. staying there呆在那儿;B. moving away走开;C. Smoking together一起抽;D. getting mad 生气。由第一段最后一句You move away, but there isn't much you can do about it.你走开,但是你没有其它可做的事。可知本题选B。

2A 细节理解题。题意:为了使人们戒烟,北京通过了一项新的什么? A. law 法律;B. plan 计划; C.sign 标志; D.topic主题。由第二段第一句In Beijing, a new law is set to fight against smoking. 在北京,为了反对吸烟建立了一项新的法律。可知,本题选A。

3B 细节理解题。题意:如果人们违反了北京的法律,他们最高要支付多少罚款? A.¥100;B.¥200;C.¥300;D.¥400。由第二段最后一句If people break the rules, they will have to pay up to 200 yuan.可知,本题选B。

4D 词义猜测题。题意:文中有下划线的vote 的意思是什么?A.计票;B.监票;C.唱票;D.投票。句意:The public is invited to vote on no-smoking signs on WeChat 邀请公众通过微信对无烟的标志进行vote。可以推测出其含义是投票。故选D。

5C 推理判断题。题意:根据最后一段,我们可以推测出什么? A. Ireland was the last to introduce a law on smoking爱尔兰是最后一个通过吸烟的法律的国家;B. China is the only country against smoking中国是唯一一个反对吸烟的国家;C. many countries fight smoking in public places许多国家反对在公共场所吸烟;D. England and the US didn't say no to smoke英国和美国不反对吸烟。根据本段大意:继爱尔兰在2004年世界上首次明令禁止在公共场所吸烟后,许多国家包括英国和美国也相继出现了类似的法规。可知本题选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Spiders are not insects as many people believe. They belong to a class of animals called arachnids(蛛形纲动物). Spiders have eight eyes, four pairs of legs, and can grow a new leg if they lose one. A spider’s body is divided into two sections: the abdomen(腹部) and the thorax(胸部).The legs, eyes, and mouthparts are in the thorax section.

Most spiders have poison glands(毒腺)and sharp teeth. They use their sharp teeth to force poison into the insects they catch for food. This poison can make an insect lose the ability to move, and the helpless insect is then devoured by the spider.

Spiders usually have silk glands under their abdomen. They produce a liquid(液体)that is thicker than water from their glands. When the liquid comes into the air, it dries into silk. Many spiders use this silk to form webs to catch insects and to make cocoons()that protect their eggs. This amazing silk is also used to create lines that spiders hang onto as they travel to new areas.

Spiders live in almost everywhere on earth. The only places where there are no spiders are the coldest places, the highest mountains and the seas.

【1】What will happen if a spider loses one leg?

A. It will die.

B. It will lose its way.

C. It will grow a new one.

D. It will have seven legs forever.

2What is the meaning of the underlined word “devoured”?

A. Eaten. B. Caught. C. Killed. D. Saved.

3According to the passage, which of the following is WRONG?

A. are not insects.

B. All spiders have poison glands.

C. Spiders make cocoons to keep their eggs safe.

D. There are no spiders in the coldest places.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网