题目内容

【题目】Most of us have ever imagined the life on a desert island. We sometimes imagine a desert island to be a sort of paradise(天堂) where the sun always shines. Life there is simple and good. Ripe fruit falls from the trees and you are free to sit around without any work. This is really a beautiful picture, isn’t it? However, the other side of the picture is quite the opposite. Life on a desert island is awful. You either starve to death or live like Robinson Crusoe, waiting for a boat which never comes.

Perhaps there is some truth in both these pictures, but few us have had the chance to find out. We can only experience it in the story like the following.

Many years ago, two men spent five days on a coral island and they wished that they could stay there longer. They were driving a badly damaged boat from the Virgin Islands to Miami to have it repaired. During the journey, their boat began to sink(下沉). They quickly put food, matches, and cans of beer into a rubber dinghy(救生筏) and rowed for a few miles across the Caribbean until they arrived at a tiny coral island.

There were hardly any trees on the island and there was no water, but this did not seem to be a problem. The men collected rainwater in the rubber dinghy. As they had brought a gun with them, they had plenty to eat. They caught lobster and fish every day, and they thought they lived just like a king. Five days later, a tank passed by and? saved them. However, they felt sorry that they had to leave.

1What kind of life on the island was Not mentioned according to Paragraph 1?

A. A simple and good life.??? B. A sort of paradise life.

C. A terrible life.??? D. A common life.

2What did the two men put into the small rubber dinghy?

A. Food, medicine and cans.??? B. Food, matches and medicine.

C. Food, beer and matches.??? D. Food, fish and cans.

3In what order did the following events take place?

a.They collected rainwater in the rubber dinghy.

b.They put necessary things into a small rubber dinghy.

c.They arrived at a tiny coral island.

d.Their boat began to sink.

e.They were saved by a tank.

A. d-b-a-c-e??? B. d-b-c-a-e??? C. c-a-d-b-e??? D. c-d-b-a-e

4The underlined word “it” in the third paragraph means “??????? ”.

A. the boat??? B. the journey??? C. the picture??? D. the rubber dinghy

5What can we know from the passage?

A. The two men were sacred because of no water.

B. The two men became the king on the island.

C. The two men would stay on the coral island forever.

D. The two men didn’t want to leave the coral island.

【答案】

1D

2C

3B

4A

5D

【解析】本篇文章难度适中,主要讲述不同的人对荒岛不同的看法以及两个人在荒岛真实的经历。

1根据We sometimes imagine a desert island to be a sort of paradise(天堂) where the sun always shines. Life there is simple and good以及Life on a desert island is awful可知,故选D。

2根据They quickly put food, matches, and cans of beer into a rubber dinghy(救生筏) and rowed for a few miles across the Caribbean until they arrived at a tiny coral island可知,故选C。

3根据During the journey, their boat began to sink(下沉). They quickly put food, matches, and cans of beer into a rubber dinghy(救生筏) and rowed for a few miles across the Caribbean until they arrived at a tiny coral island以及The men collected rainwater in the rubber dinghyFive days later, a tank passed by and? saved them可知,故选B。

4根据They were driving a badly damaged boat from the Virgin Islands to Miami to have it repaired可知,他们从维京群岛驾着严重损坏的船到迈阿密去修理,故选A。

5根据However, they felt sorry that they had to leave可知,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据语篇内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。方框中有两个词为多余项。

interesting???? see???? reach???? for???? we??? store

because?????? decide?? from???? walk??? soft?? surprise

My mother often took me to some places and asked me to draw what I saw. One day, my mother saw my picture and she was1. The picture which was named Go Shopping with Mom only showed lots of legs of adults instead of tall buildings, heavy traffic or 2. My mother felt a little angry and shouted, “Why did you only draw many legs? Didn’t you see anything 3,like lights or different shops?” I cried, “Mom, I could only see many legs, so I drew them.”“OK, I will never take you to some beautiful places,4 you lost your focus.” That night, my mother kept silent and fell into her own thought 5 a long time. Finally she understood how it had happened.

I was not tall and only reached the waist of an adult. While I 6

on the street, the busy people blocked my view. My mother came into my room and said 7, “Sorry, dear. I should know that you are not tall enough. Next time, I will crouch down 8 what you can see.”

What a person can see9 by his height. We should never judge(判断) others at 10 own angles (角度). There are people of different heights in the world, so there are different angles. We should learn to look at the world at different angles. We should also choose to accept and understand what others do.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网