题目内容
【题目】Do you often use a cell phone? Do you take the subway(地铁)to school every day? These items(项目) make our modern life easier. But do you know how we should behave properly while using them? The following suggestions might be helpful.
For cell phone users
◆Keep your voice down when you make a phone call in public. Shouting on the phone may make others feel uncomfortable. And you’d better not use it during an appointment(约会).
◆Stop sending messages or playing games with your cellphone at a dinner or a party. It’s a good time to communicate with your family and friends.
◆Don’t make or answer a call while driving. It is very dangerous for both you and your passengers.
For subway passengers
◆You are supposed to wait in line while buying tickets and getting on the subway.
◆You’re not allowed to eat, drink or smoke on the subway train. The smell and noise may trouble others. It’s our duty to keep the train clean and tidy. Besides, smoking is bad for health.
◆ You can’t take pets on the train. As we all know, animals may spread diseases (疾病), get the train dirty and make much noise.
◆ You’d better not lie across the subway seats even if the train isn’t crowded. Offering your seat to someone who needs it is regarded as good manners.
![]()
【1】When you join in a party or eat at a dinner, you can .
A. talk about the weather with friends
B. play games with cell phones
C. send messages with cell phones
D. make a telephone with cell phones
【2】How many suggestions are offered to subway passengers in the passage?
A. 3 B. 4 C. 5 D. 7
【3】Which of the following actions is improper?
A. No smoking on the subway.
B. Making a phone in a low voice in public.
C. Answering a telephone while driving
D. Offering your seat to someone who needs.
【4】The passage above may be chosen from .
A. A Guidebook on Proper Behaviors
B. A Handbook on Chinese History
C. A Handbook on Using Cell Phone
D. A Guidebook on Taking Subways
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】A
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了现代生活的礼仪问题。告诉我们:使用手机应该注意什么,地铁乘客应该注意什么。
【1】A细节理解题。A.和朋友们谈论天气;B. 用手机做游戏;C.用手机发送信息;D. make a telephone with cell phones用手机打电话。根据文中For cell phone users◆Stop sending messages or playing games with your cellphone at a dinner or a party. It’s a good time to communicate with your family and friends.描述可知手机用户不能吃饭的时候,聚会的时候不能发信息,做游戏。手机是和家人、朋友交流的好的时间。故答案选A。
【2】B细节理解题。根据文中For subway passengers以下描述共有四条建议。故答案选B。
【3】C细节理解题。A. 不准在地铁里吸烟;B. 在公共场所小声打电话;C. 开车的时候接电话;D. 把你的座位主动提供给需要的人。根据文中根据对文章的理解可知答案选C。
【4】A细节理解题。A. 适当行为指南;B. 一本关于中国历史的手册;C. 一本关于使用手机的手册;D. 乘坐地铁指南。 根据全文描述可知答案选A。