题目内容

【题目】 One day a father of a very rich family took his son on a trip to the country with the firm purpose of showing his son how poor people can be. They spent a couple of days and nights on the farm of what would be considered a very poor family.

On their return from their _______, the father asked his son, "How was the trip?" "It was great, Dad." "Did you see how poor people can be?" the father asked. "Oh Yeah." said the son. "So what did you _______ from the trip?" asked the father.

The son answered, "I saw that we have one dog and they have four. We have a pool that _______ to the middle of our garden and they have a creek(小溪)that has no end. We have imported lanterns(灯笼)in our garden and they have the _______ at night. Our patio(院子)reaches to the front yard and they have the _______ horizon(地平线). We have a small piece of land to live on and they have _______ that go beyond our sight. We have servants who serve us, but they serve others. We buy our food, but they grow theirs. We have _______ around our property(财产)to protect us, but they have friends to protect them."

With this the boy's father was speechless.

Then his son added, "Thanks dad for showing me how _______ we are."

Too many times we _______ what we have and concentrate on(把注意力集中在)what we don't have. What is one person's ________ object is another's prize possession. It is all based on one's perspective(观点). Make you wonder what would happen if we all gave thanks for all the bounty(恩赐)we have, instead of worrying about wanting more. Take joy in all you have, especially your friends.

1A.tripB.tourC.visitD.travel

2A.expectB.regretC.keepD.learn

3A.reachesB.getsC.arrivesD.spreads

4A.darkB.darknessC.starsD.day

5A.beautifulB.fullC.longerD.whole

6A.a skyB.a roadC.fieldsD.earth

7A.dogsB.wallsC.guardsD.servants

8A.poorB.richC.weakD.happy

9A.missB.forgetC.rememberD.consider

10A.valuableB.usefulC.pricelessD.worthless

【答案】

1A

2D

3A

4C

5D

6C

7B

8A

9B

10D

【解析】

这是一篇记叙文,主要讲述父亲带儿子去旅行,旅行回来问儿子是否看到旅行中看到的农场的人有多么穷,但是儿子给了不同的回答,觉得那些人很富有而意识到他自己很穷。作者由此启发读者对于一个人不值钱的东西,对另一个人来说是财宝;我们要珍惜我们已拥有的东西。

1

句意:当他们旅行回来,父亲问儿子“旅行怎么样?

trip短途旅行;tour巡游;visit参观;travel旅行的统称。根据第一段“a very rich family took his son on a trip to the country”以及后一句“How was the trip”可知此处用名词trip表示短途旅行。故选A

2

句意:父亲问:你从旅行中学到了什么?

expect期望;regret后悔;keep保持;learn学习。根据下一段儿子的回答可知此处父亲询问的是从旅行中学到了什么,用动词learn。故选D

3

句意:我们有游泳池延伸到花园的中部,他们有小溪没有尽头。

reaches到达,延伸;gets得到;arrives到达;spreads扩散。根据“to the middle of our garden”可知此处用动词短语reach to表示延伸到花园的中央。故选A

4

句意:我们花园里有进口的灯笼,他们晚上有星星。

dark黑暗的;darkness黑暗;stars星星;day天。根据前几句话可知儿子觉得那些人拥有的东西比他多,根据“We have imported lanterns”可知此处用名词stars表示他们晚上有星星。故选C

5

句意:我们的院子延伸到前院,他们有整个地平线。

beautiful漂亮的;full满的;longer更长的;whole整个的,全部的。根据“Our patio reaches to the front yard”可知我们的院子是有限制的,只延伸到前院,而他们的院子没有限制,有整个地平线,此处用形容词whole。故选D

6

句意:我们有小块土地居住,他们居住在茫茫无际的田野。

a sky天空;a road路;fields田野;earth土地。根据“We have a small piece of land to live on”我们只有一小块土地,而他们有田野,而且田野是超过我们的视野范围的,此处用名词fields。故选C

7

句意:我们的财产四周有墙来保护,但是他们有朋友来保护它们。

dogs狗;walls墙;guards守卫;servants仆人。根据“around our property to protect us”可知此处用名词walls表示在四周建造墙来保护我们的财物。故选B

8

句意:然后他的儿子说:谢谢父亲让我知道我们有多么的穷。

poor贫穷的;rich富有的;weak虚弱的;happy开心的。根据第三段的内容可知儿子觉得那些人很富有而自己很穷,此处用形容词poor。故选A

9

句意:很多时候我们忘记了我们所拥有的东西,把注意力集中在我们没有的东西上。

miss失去;forget忘记;remember记得;consider认为。根据“concentrate on what we don't have”可知此处用动词forget表示忘记了自己有的东西,而把注意力集中在没有的东西上。故选B

10

句意:对于一个人不值钱的东西,对另一个人来说是财宝。

valuable珍贵的;useful有用的;priceless极珍贵的;worthless不值钱的。根据“another's prize possession”可知此处表示对于一个人不值钱的东西对于另一个人是无价之宝。此处用形容词worthless。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 “My heart was pricked, Laotie.” Do you know what it means? The phrase was one of the 2017’s hottest internet slang phrases (俚语). The National Language Resources Monitoring and Research Center has released its list of the top 10 most-used slang phrases. These words show us some of the trends (潮流) that took place in 2017. Let’s see what they are and how they became popular.

Beat a call

The phrase “beat a call” is used to show support for people or things. It came from Japanese. It refers to a cheering dance performed by “otaku”, or people who are crazy about pop culture. They jump, clap and wave glow sticks (荧光棒). In October, the Xinhua News Agency used the phrase in an article about the 19th National Congress of the Communist Party of China (党的十九大), which made the phrase even more popular.

My heart was pricked, Laotie.

The word “Laotie” comes from northern Chinese dialect (方言) and means “good friends”. “Pricked heart” used to mean “hurting someone’s feelings”. The phrase has been used often on video-streaming (视频播放) websites. It is now used between close friends who jokingly complain about each other.

Can you freestyle?

In 2017, hip-hop swept across China and brought new slang phrases. On the music program The Rap of China, judge Kris Wu often asked, “can you freestyle?” Freestyle refers to coming up with impromptu lyrics and performing them on the spot.

Awkward chat

“Awkward chat” means chats with boring people, you can’t avoid the chat, but your mind wanders off (走神) all the time. This may happen when the person you are talking with doesn’t have good communication skills, or your conversation comes to a dead end.

1Who makes the phrase “Beat a call” more popular?

____________________________________________

2What word do people in northern China use to describe “good friends”?

_____________________________________________

3Does the phrase “My heart has pricked” mean my feelings are hurt now?

_____________________________________________

4Why will your mind wander off when you talk to others?

_____________________________________________

5What does the passage mainly talk about?

_____________________________________________

【题目】 In your dreams, you may clearly see something or hear someone talking. But what about smells? Can you ever remember smells from your dreams?

A study published in 1896 looked at different sensory (感官的) experiences in dreams. It found visual (视觉的) experience ______ controls one’s dreams. It takes up about 85%, while auditory (听觉的) makes up 69%, and smell only 7%.

But why? Now scientists have possible reasons based on what is known about the brain.

In our brain, there is a special part called the cerebral cortex (大脑皮层). It is linked to our feelings. As much as two-thirds of the cerebral cortex works in vision (视力). So vision

______ often in dreams. Auditory is closely tied to language, and language is processed entirely in the cerebral cortex. Smell, ______, has little to do with the cerebral cortex. It connects directly into the memory and emotional systems. That’s why a smell can bring back a memory.

Another ______ is that perhaps smell is not easily affected (影响) by our imagination. For example, close your eyes and imagine your favorite dish. What do you get? It is easy to think about what it looks like. But it is not as easy to imagine its smell.

Vision and auditory is a complex (复杂的) process inside the brain. But smell is a direct measurement (衡量) of the chemicals in the air. There is ______ imagination involved in smell. Therefore, smell might not be much affected by the brain activity during dreaming.

It is ______ to taste and touch. That is why you don’t often have the experience of taste and touch in your dreams.

1A.hardlyB.firstlyC.mainlyD.completely

2A.failsB.appearsC.changesD.enters

3A.of courseB.for the first timeC.after allD.on the other hand

4A.possibilityB.advantageC.factD.challenge

5A.betterB.lessC.moreD.worse

6A.kindB.usedC.thankfulD.similar

【题目】 Much meaning can be conveyed (传送) with our eyes, so it is often said that eyes can speak. Do you have such kind of experience? On a bus you may look at a stranger, but not too long. And if he is sensing that he is being stared()at, he may feel uncomfortable.

The same is in daily life. If you are looked at for more than necessary, you will look at yourself up and down to see if there is anything wrong with you. If nothing goes wrong, you will feel angry with the person who is looking at you. Eyes do speak, right?

Looking too long at someone may seem to be impolite and even rude. But things are different when it comes to staring at the opposite sex. If a man stares at a woman, his purpose is obvious. That is, he wishes to attract her attention and make her understand that he is admiring her.

However, the normal eye contact (接触) for two people during a conversation is that the speaker will only look at the listener from time to time in order to make sure that the listener is paying attention to what the speaker is speaking.

If a speaker looks at you continuously when speaking, as if he tries to contract you, you will feel uncomfortable. A poor liar(说谎者) usually looks too long at the victim, because he believes that looking straight in the eye is a sign of honest communication.

In fact, continuous eye contact only happens between two lovers, who will enjoy looking at each other gently for a long time, to show feeling that words cannot express. Obviously, eye contact should be done according to the relationship between two people and the proper situation.

根据短文内容填空,完成下面的表格,每空一词。

Eyes can speak

In our daily life

A lot of feelings can be conveyed to others with our eyes. There are a lot of facts to prove it. You may feel uncomfortable if you are stared at for more than necessary. And you wonder if there is anything wrong with you. If not, you will feel very1.

When staring at

the opposite sex

Looking too long at a woman you admire means that you want to2 her

attention. And most of time, continuous eye contact is just for two two lovers.

When having a

3with others

If the speaker looks at the listener at4during the conversation, it’s normal eye contact. If the speaker tells a 5 , looking straight in the eye too long isn’t a sign of honest communication.

So remember to look at others at the proper time. If not, it will make others uncomfortable.

【题目】 Put February 2 in your diary! It is World Wetlands (湿地) Day! It marks the date that the Convention (公约) on Wetlands was signed in 1971. This special day was first celebrated in 1997 and it is celebrated every year.

The celebration is a call for action. It is a way to show people how important and useful the wetlands are for people. On World Wetlands Day, people around the world take part in many wetlands activities. 1 Children draw pictures to advertise the day. People also compete in boat races.

The World Wetlands Day is important! 2 Wetlands help protect nature and resources (资源) like fresh water. Already, more than 10, 000 million people in the world do not have fresh water.

3 They can understand why an elephant or a tiger is important because they are big, beautiful animals. It is much harder for them to understand how important part in keeping the balance (平衡) of nature.

All plants and animals are part of the food chain. If the small wetland animals die, some animals in the food chain will have nothing to eat. They will also die. People need the wetlands to keep the balance of nature in the world. 4

A.Here is the event we can enjoy.

B.This problem is very serious, so we must do something now.

C.If we do not protect nature today, it will be gone tomorrow.

D.If there are no wetlands, there will be no water for anyone in the future.

E.Many people do not know how important the wetlands are.

F.People take trips to the local wetlands.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网