题目内容
【题目】根据上下文意思,用所给单词的恰当形式完成下列短文。
Toby came back from England yesterday. Two months ago, Toby and his classmate(enter) a robot competition for his school. More than one hundred (school) around the country joined in it, and Toby's school(win) the first prize. As captain of his team, Toby felt very proud. He said it was a wonderful experience. But the prize sounded more fantastic. It was a holiday in England. “When the plane took off, I still (do) think it was real. It was like a dream." Toby said. Someone told Toby that the first prize of the robot competition next time(be) a holiday in America. Toby hoped to enter it then.
【答案】entered;schools;won;didn't;would be
【解析】托比两个月前跟同学参加了一个机器人竞赛并赢得一等奖,奖品是在英国度假,托比很高兴,并决心获得下一次机器人竞赛的一等奖。本文考查动词的时态,注意上下文和时间状语的提供的线索。
(1) 根据Two months ago可知是过去式,故填entered。
(2)根据one hundred可知是schools。
(3)根据前文joined可知这里是并列关系,故用won。
(4)根据前文took和后文was可知,飞机起飞的时候,我仍然不相信这是真的,故用过去式的否定式didn't。
(5)本句是过去式,下一次的机器人竞赛还未举行,所以用过去将来时态。