题目内容

【题目】

1If you want to practice English, you can call ______.

A. 9536018B. 3785290C. 5439871D. 3805145

2You’ll pay ______ if you want to stay in the English Club for half a year.

A. 300 yuanB. 600 yuanC. 1200 yuanD. 2400 yuan

3You can visit Blue Sea Museum ______.

A. on MondayB. on WednesdayC. on SaturdayD. Every day

4One can get free examinations in Health Centre if he is ______.

A. 9B. 17C. 67D. 73

5If you like watching fish, you can go to ______.

A. Health CentreB. Blue Sea Museum

C. Sunny English ClubD. Art Group

【答案】

1B

2C

3C

4D

5B

【解析】

这篇短文给我们介绍了阳光英语俱乐部、蓝海博物馆以及健康中心组织的相关活动以及有关信息,包括时间、价格、联系方式等。

1细节理解题。根据题干practice English可知,练习英语应该去英语俱乐部,根据Sunny English Club中的电话可知应选B

2细节理解题。根据英语俱乐部中给出的价格200 yuan a month可知,一个月的价格是200元,题目问的是半年,也就是六个月,故用200*6=1200yuan,故应选C

3细节理解题。根据Blue Sea Museum9:00-17:00 from Thursday to Sunday可知,这个博物馆的开门时间是从周四到周日,A选项是周一;B是周三;C是周六;D是每天。故应选C

4细节理解题。根据Health Center Free examination for people over 70可知,70岁以上的老人免费检查。结合选项可知应选D

5细节理解题。根据题意可知,如果你想看鱼应该去哪里,根据三个广告的信息可知,Blue Sea Museum中提到Show you a full picture of sea lives“展示海洋生物的全貌”,符合题意,故应选B

这篇短文介绍了三个活动,分别是英语俱乐部、蓝海博物馆以及健康中心。三篇短文有各自的主题,文章中信息清楚,比较容易理解。做题时,可以先浏览每个活动中的标题和大概结构,然后根据题目所问,先确定在哪个活动,然后锁定相关细节。例如第1小题,题目跟学习英语有关,故答案应该在第一段短文中寻找,找到其中的电话即可知答案。再如第4小题,题目涉及Health Center,故答案在第三段短文中,根据Health Center Free examination for people over 70可知,70岁以上的老人免费检查。结合选项可知应选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题):

The Amazing Spider Man

Spider Man is a hero. People got to know the hero through the Spider Man movie series.

Now, a new Spider Man movie is coming to our eyes. It has a new name called The Amazing Spider Man. A new director called Marc Webbis directed the movie and a new actor, Andrew Garfield, played Spider Man.

The Amazing Spider Man is also about the story of Peter Parker, a high school student. His parents left him when he was a boy, and he was raised by his Uncle Ben and Aunt May. Like most teenagers, Peter is trying to figure out who he is and how he got to be the person he is today.

As Peter finds a briefcase that belonged to his father, he begins to find out why his parents disappeared. The discovery of his father’s secret will shape his destiny(命运) of becoming “Spider Man”. Peter will make his choices to use his powers and become a hero.

Unlike the former one, the new movie focuses on Spider Man developing his abilities in high school, as well as discovering the mystery(秘密) of his parents, or at least what happened to his father.

The movie is going to come out on July 3, 2012 in 3D.

1What’s the name of the new movie?

_____________________________________________________________ .

2The movie wasn’t directed by a new director called Marc Webbis, was it?

_____________________________________________________________ .

3Who raised the boy Peter Parker?

_____________________________________________________________ .

4When does he begin to find out why his parents disappeared?

_____________________________________________________________ .

5What is the passage mainly about?

The passage is mainly about _________________________.

【题目】阅读填词。

阅读短文,根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。

Brazil is a country in South America. It will host the 2016 Olympic Games.

Brazilians are very friendly people and are generally relaxed, so it is important to say hello and goodbye to everyone. Women kiss men and each other, but men usually just shake hands. Brazilians stand very close to each other and touch each other’s arms, elbows(肘) and back regularly while speaking. You should not move away if this happens.

If you go to a business meeting, you are not expected to take a gift. On the other hand, if you are invited to someone’s house, you should take a gift—for example, flowers or chocolates. However, you shouldn’t take anything purple or black, as these colours are related to death. If you are invited to dinner, arrive at least half an hour late, but always dress well because appearances are very important to Brazilians.

Football is very important in Brazil. People play football everywhere, and everyone plays. Adults and children play football in their free time. They usually play on football fields, but sometimes they football on the beach or in the street. Brazil has many world-famous footballers, like Pele, Kaka, and Ronaldinho. In total, there are more than 13 million players and 29,208 football clubs.

Football is not the only popular sport in Brazil. Capoeira is an important part of Brazilian culture. It is a mix of martial arts(武术), exercise and music. People do capoeira in groups. You can watch capoeira groups in the park or in the street. People around the world come to Brazil to learn it.

【题目】

What kind of vehicle(交通工具)will you choose when traveling between provinces(省份)? Many may say trains. Now, the high -speed railways(高速铁路)have connected(连接)eastern(东部的)and western(西部的)China as well as(也)the south(南部)and the north(北部).

A new high-speed railway opened on September 10, 2016. It connects(连接)Zhengzhou in Henan province to Xuzhou in Jiangsu province. With this railway, China's high-speed railways are over 20, 000km long. It is the world's longest and makes up 60percent(百分比)of the world's total highspeed railway lines.

However, China wasn't an early starter in the high-speed railways. Japan started half a century(世纪)ago, while Germany(德国)did 20years ago. China only began to build its high-speed railways 14years ago.

Behind the fast development(发展)of China's high-speed railways, there is the country's growing need for transportation(交通).According to(根据)Xinhua, China's high-speed trains gave 961million(百万)trips to people last year.The number(数目, 数量)was three times as big as that in 2010.

"The high-speed railways are not only(不仅)the bridge to different places, but also(而且)connect people, information and goods(商品).It greatly improves the economy(经济)in different areas, people's lives and tourism(旅游业), ”said Huang Xin, an official(官员)from the China Railway Corp.

China’s building of high-speed railways is still going on. The National Development and Reform Commission said in July that China plans to have 38,000km of highspeed railways by 2025.

1What makes the high-speed railway from Zhengzhou to Xuzhou special?

A.It was the first high-speed railway in China.

B.It connects eastern and western China as well as the south and the north.

C.It makes Chinas high-speed railways over 20, 000km long.

D.It makes up 50 percent of the world's total high speed railway lines.

2In which order(顺序)were these countries starting to build high-speed rail- ways?(由早及晚)

A.China Germany JapanB.Japan Germany China

C.China Japan GermanyD.Germany Japan China

3How many trips did Chinas high-speed trains give to people in 2010?

A.About 320millionB.About 961million.

C.About 2883million.D.About 290million.

4What does Huang Xin mean(意思是)according to the second last paragraph (倒数第二段)?

A.China is a very poor country.

B.China should build more bridges.

C.The high-speed railways have improved peoples life a lot.

D.The high-speed railways in China are not long enough.

5What is the article(文章)mainly about?

A.How to build high-speed railways

B.The different vehicles of our travelling

C.High-speed railways in different countries

D.The development(发展)of Chinas high-speed railways.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网