题目内容
【题目】Good morning, boys and girls!
The topic of my speech today is "Learn to express thanks". We are all students-a generation born in the new century. We find some students want to eat well and wear fashionable clothes at school. When they leave school and enter society, they don't show any sense of "Thanks".
I think this behavior is not correct. As students, we should learn to express thanks. Because of society, we can have a chance to receive good education. And our parents also support us to go to school. Besides, it is our hardworking teachers who teach us much knowledge. We should also thank our friends for they give us courage and help overcome any difficulty.
In a word, as a generation born in the new century, we are lucky in everything. But we should learn to express thanks. In future, we should never forget our society, parents, teachers and so on. At present, we should study harder in order to make greater contributions to our society and only when we succeed in our jobs can we better reward our parents, teachers and so on. Thank you for your listening!
Students born in the new century | Their behavior is ______. They should learn to express thanks. |
Don’t show any sense of “Thanks” when leaving school and ______ Society. | |
The ______ for expressing thanks | The society ______ them a chance to receive good education. |
Their parents ______ them with money so they can go to school. | |
Their teachers work ______ to give them much knowledge. | |
Their friends are ______, for they often help them to overcome any ______. | |
How to give a thank | Study harder to make greater contributions to our society. ______ in their jobs so as to reward their parents,teachers and so on. |
Learn to express ______
【1】__________
【2】_________
【3】_________
【4】_________
【5】_________
【6】__________
【7】__________
【8】__________
【9】__________
【10】__________
【答案】
【1】wrong/incorrect
【2】entering
【3】reasons
【4】gives/offers
【5】provide
【6】hard
【7】helpful
【8】difficulty
【9】succeed
【10】thanks
【解析】
本文介绍了我们应该学会表达感谢的原因以及如何表达感谢。
【1】根据I think this behavior is not correct.可知,他们的行为是错误的, 故此处为wrong/incorrect。
【2】根据When they leave school and enter society, they don't show any sense of "Thanks".可知,当他们离开学校,进入社会时,他们没有表现出“感谢”的感觉,故此处为entering。
【3】根据Because of society, we can have a chance to receive good education. 可知,此处解释应该表示感谢的原因,故此处为reasons。
【4】根据Because of society, we can have a chance to receive good education.可知,社会给我们接受良好教育的机会,故此处为gives/offers。
【5】根据 And our parents also support us to go to school.可知,他们的父母给他们提供钱,以至于他们能上学,故此处为provide。
【6】根据Besides, it is our hardworking teachers who teach us much knowledge.可知,他们的老师努力工作,教给他们很多知识,work hard努力工作,故此处为hard。
【7】根据We should also thank our friends for they give us courage and help overcome any difficulty.可知,他们的朋友对他们有帮助,经常帮助他们克服困难,故此处为helpful。
【8】根据We should also thank our friends for they give us courage and help overcome any difficulty. 可知,他们的朋友对他们有帮助,经常帮助他们克服困难,故此处为difficulty。
【9】根据At present, we should study harder in order to make greater contributions to our society and only when we succeed in our jobs can we better reward our parents, teachers and so on. 可知,当他们在工作上成功时,他们才能更好地回报父母,老师等, 故此处为succeed。
【10】根据The topic of my speech today is "Learn to express thanks".可知,本文主要介绍了如何学会表达感谢, 故此处为thanks。
【题目】
UK 1st Class | ||||||||||||
When you want to know if your mail (邮件) is in safe hands, you can trust 1st Class for quick and safe post across the whole country. We will deliver (投递) your letters and parcels (包裹) to their destinations (目的地) the next working day, including Saturdays. Why send 1st Class? ● Great value choice to get your post delivered safely and on time; ● Prices start at 67p for letters up to 100g; ● Send parcels up to 20kg in weight; | ||||||||||||
Letter | Large letter | Small parcel | Medium parcel | |||||||||
Weight | ≤100g | ≤100g | 101—250g | 251—500g | 501—750g | ≤1kg | 1—2kg | 0—1kg | 1—2kg | 2—5kg | 5—10kg | 10—20kg |
Price | 67p | 1.01 | 1.4 | 1.87 | 2.6 | 3.45 | 5.5 | 5.75 | 8.95 | 15.85 | 21.9 | 33.4 |
Online-price | 67p | 1.01 | 1.4 | 1.87 | 2.6 | 3.38 | 5.45 | 5.68 | 8.9 | 15.85 | 21.9 | 33.4 |
【1】You need to spend at least ________ to send a letter in the UK.
A. 67pB. 1.01C. 3.45D. 5.75
【2】Which of the following letters or parcels is cheaper online?
A. Letter, 80g.B. Larger letter, 260g.
C. Small parcel, 1.5kg.D. Medium parcel, 10kg.
【3】From the introduction, we know that UK 1st Class ____________.
A. can deliver up to 30kg in weight
B. always loses your letters and parcels
C. will deliver your parcel the next working day
D. can deliver letters and parcels to other countries
【4】Lily wants to send a medium parcel weighting 1.5kg online. She needs to pay ________.
A. 8.95B. 8.9C. 5.5D. 5.45