题目内容

【题目】完形填空(15分)

It’s natural that young people are often uncomfortable when they’re with their parents. They say that their parents don’t them. They often think that their parents are out of touch with modern ways that they’re strict ______their children and they give their children a free hand. It’s true that parents often find it to get on well with their children. In fact, they seem to forget they themselves felt when they were young. For example, young people like to act on the spot (当场) without thinking. It’s one of their ways to show that they’re grown up and they can any difficulties. Old people worry____. Most of them plan things ahead, ____ in the back of their minds, and don’t like their to be broken(打断) by something unexpected. Young people often their parents angry at their choices in clothes, in hobbies and in music. But they don’t ____ to cause any trouble. They just don’t want to be like anyone . For many years, you will be completely under your parents’ ____. If you plan to control your life, you’d better win your parents and try to get them to understand you. If your parents see that you have a high sense of responsibility(责任感), they will certainly believe you, and you can do you want to do. Maybe this is the best way for the young to be happy with their parents.

【1】A. lie B. understand C. look after D. love

【2】A. inspan> B. with C. to D. for

【3】A. always B. seldom C. often D. usually

【4】A. easy B. possible C. interesting D. difficult

【5】A. how B. what C. who D. where

【6】A. a little B. many C. a bit D. much

【7】A. deal B. face C. do D. have

【8】A. sadly B. more easily C. hardly D. really

【9】A. at most B. at least C. at last D. at first

【10】A. health B. plans C. ways D. work

【11】A. cause B. let C. think D. keep

【12】A. mean B. decide C. plan D. need

【13】A. important B. famous C. else D. funny

【14】A. control B. pay C. look D. worry

【15】A. all B. which C. that D. what

【答案】

【1】B

【2】B

【3】B

【4】D

【5】A

【6】D

【7】B

【8】B

【9】B

【10】B

【11】A

【12】A

【13】C

【14】A

【15】D

【解析】

试题分析:本文讲的是年轻人和父母间的代沟。年轻人喜欢自由不喜欢父母的掌控,处理问题草率,喜欢跟老一辈人分割开来,实际上,如果年轻人能对待事情认真负责,能担负起责任,其实父母是不会过多的干涉束缚的。

【1】B 细节理解及动词辨析题。句意:他们说父母不理解他们。A. lie躺着;B. understand理解;C. look after照顾;D. love喜欢。根据上下文理解,青年人与父母在一起会不舒服,正式由于父母不理解他们。故答案选B。

【2】B细节理解及介词的用法。句意:他们对自己的孩子要求严格。A. in 在…里面;B. with ……在一起;C. to 到;D. for为了。be strict with 对某人要求严格。故答案填B。

【3】B细节理解及副词辨析题。句意:他们很少给孩子一个自由的空间。A. always总是;B. seldom很少;C. often经常;D. usually通常。由上一句父母对孩子要求严格,因此对孩子不放手。故答案填B。

【4】B细节理解及形容词辨析题。句意:的确,父母经常发现他们很难与孩子们相处得很好。A. easy容易的 ;B. possible可能的;C. interesting有趣的; D. difficult困难的。由于年轻人喜欢自由,不喜欢父母的掌控。因此,父母发现很难与孩子相处。故答案为D。

【5】A细节理解及疑问词辨析题。句意:事实上他们似乎忘记了他们自己年轻时的感觉。A. how如何;B. what什么;C. who谁;D. where哪儿。由上下句语境知,父母教育孩子,不顾孩子的感受,更忘记了自己小时候的感受。故答案填A。

【6】D细节理解及不定代词辨析题。句意:年轻人很容易冲动,而且做事不经过思考。A. a little有点;B. many 许多,修饰可数名词;C. a bit有点,修饰形容词;D much许多,修饰不可数名词。Thinking抽象名词,不可数。故答案为D。

【7】B细节理解及动词辨析题。句意:他们长大了他们可以面对任何困难。A. deal 处理;B. face 面对;C. do做;D. have有。题意知,应该是面对困难。故答案为B。

【8】B细节理解及副词辨析题。句意:老年人更容易担心。A. sadly伤心的;B. more easily 更容易的;C. hardly 几乎不;D. really真的。由前后语境知,父母对孩子的草率行为,表示担心。故答案填B。

【9】B细节理解及词组辨析题。句意:至少在他们的心目中。A. at most 至多;B. at least 至少; C. at last 最后;D. at first最初。由上句句意知,他们把事情计划好,至少心中有数。故答案为B。

【10】B细节理解及名词辨析题。句意:他们不喜欢自己的计划被意想不到的事情打断。考查名词的基本含义,A. health 健康;B. plans计划;C. ways方法;D. work工作。由选择项的提示可知正确答案为B。

【11】A细节理解及名词辨析题。根据语境可知此句的含义是年轻人在衣服、兴趣、音乐等方面的选择上让他们的父母非常的生气。A. cause 引起;B. let让;C. think认为;D. keep保持。此处表示让某人生气要用动词cause,故选A。

【12】A细节理解及动词辨析题。根据语境可知此句的含义是:但是他们也不希望引起不必要的麻烦。考查四个动词的基本含义A表示预示着,B表示决定,C表示计划,D表示需要,故选A。

【13】C细节理解及形容词,不定代词辨析题。根据语境可知此句的含义是他们只是想与众不同。A. important重要的;B. famous著名的;C. else其他的;D. funny有趣的。考查不定代词的基本含义,由选择项的提示可知答案选择C。

【14】A细节理解及动词词辨析题。根据语境可知此句的含义是多年以来,你将要在你父母的掌控之下生活,A. control 控制;B. pay 支付,付;C. look 看;D. worry担心。根据下文If you plan to control your life,的提示可知正确答案为A。

【15】D根细节理解及代词辨析题。据语境可知此句的含义是你可以做你喜欢的事情,A. all 所有的B. which 哪一个;C. that那;D. what什么。考查宾语从句的引导词,由选择项的提示可知正确答案为D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Watson won his most important game and became Southern Chess Master(南部象棋大师) in 1977.He was given the silver(银) cup.

“It isn’t rightly mine.”he said,when he was holding the cup, “It was won two years ago when I was on holiday in….”

“A family was staying at my hotel at that time.Mrs Prang,the mother,was told that I played chess;and she begged me to give her young son a game.” “He’s only ten.”She said,Ive been told that you play quite well.”

“Well,as you can guess.I wasn’t too happy. A player likes the opponent(对手) to play as well as he does. But it was holiday time and I agreed to play. We placed the board(棋盘) in the garden. The game began .I hoped it would be quick-----and so it was.”

“I soon knew that David Prang was no learner.After ten minutes his sister came outside and began to play tennis against in our game. He moved a piece(棋子) without care. I gave my attention to the board.”

“Call me when you are ready,Mr Watson,”he said.

“When I was ready?” I looked up. He had gone off to play with his sister,I studied the board-----and found I was driven into a corner. So it went on with David;a quick move,then tennis,back to the board,then back to his sister.My difficult condition became impossible to change. I was beaten,oh,so easily,by a ten-year-old chess player. He was the winner--in twenty-eight minutes.”

“David Prang:a name to remember.I had a chance to use his game today and it won this cup for me. To him,of course,it’sonly one of a hundred,or perhaps a thousand,winning games.”

【1】When Mr Watson said “it isn’ t rightly mine. It was won….”he meant two years before.

A. he had played chess with a little boy for twenty-eight minutes

B. he had had a chance to take part in an important game

C. he had learned how to play chess from a child

D. he had learned a good game from a child.

【2】Before the game,Mr Watson was quite sure that

A. the boy played as well as he did.

B. He would be Southern Chess Master two years later.

C. He could win the game quickly.

D. The boy would win the game quickly

【3】Why did David play tennis while he was playing chess with Watson?

A.had no interest in playing chess with adults.( 成年人)

B.Was not good at playing chess.

C.Liked playing tennis much better than playing chess.

D.Played chess much better than Watson

【4】From the story,we know that .

A.David Prang was the real winner

B.Mr Watson was the real winner

C.Neither of them was the real winner

D.Both of them were the real winners

【5】Which of the following is NOT true?( )

A.Sometimes young children can beat adults in playing chess.

B.Watson thought he could win the game quickly,and so he did.

C.Watson learned something from David and won the silver cup.

D.Watson would never forget the name of the boy.

【题目】(1)题判断句子正误,(2)题完成句子(3)、(4)题简略回答问题,(5)题把划线部分的句子译成汉语。
Once upon a time, there was an old woman who lived in a small house. She planted a lot of beautiful tulips (郁金香) in her garden.
One night, the sounds of sweet singing and of babies laughing woke her up. She looked out of the window. The sounds seemed to come from the tulips, but she could see nothing.
The next morning she walked among her flowers, but there were no signs of anyone having been there the night before.
On the following night she was again wakened (弄醒) by the sounds of sweet singing and babies laughing. She got out of bed and walked softly into her garden. The old woman looked closely and she noticed that a fairy (精灵) mother was singing softly, and that in each tulip-cup was a little fairy baby, laughing and playing.
The old woman went back to her house quietly. From then on, she never picked a tulip. She didn't allow her neighbours to pick the flowers, either. When the old woman died, all the tulips disappeared overnight. But her grave (坟墓) looked beautiful, because the fairies sang above it and kept it green.
(1)The fairy mother danced around the tulips at night.
(2)Every little fairy baby was in each tulip-cup when the woman saw them.
(3)Were there any signs of anyone having been there the night before?
(4)What happened to the tulips after the old woman died?
(5)把划线部分的句子译成汉语。

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网