题目内容

【题目】阅读理解。
C
Hover Camera(无人相机)

Wang Mengqiu, the inventor of Hover Camera, was born in Hangzhou in 1982. He once studied at Stanford University in the United States. He became famous overnight(一夜成名) because of the invention.
Forget selfie sticks(自拍杆)! Compared to other cameras, Hover Camera has many advantages.
*It can fly and stay in mid-air, track your face and even follow you to make sure it gets the perfect picture.
*It can be controlled by using a smartphone(智能手机).
*It records movements with a 13MP camera and takes 4K video.
*It is the best choice for weddings, sports games and holidays.
Mr. Wang also said: “The main design consideration is easy and safe to take for the users. It's very light and small. It can be folded(折叠) in two, so it can be easily put into a bag. When the power is low, it can land on the ground safely on its own.”
It's reported that the company has raised $ 25 million to produce it. As it is still being tested(测试), Hover Camera can be bought later this year.
The price has not yet been decided. But a spokesman says the company hopes to sell it for less than $ 600.
(1)Hover Camera can .
A.swim in the water
B.fly in the mid-air
C.change its weight
D.be used as a phone
(2)The underline word “track” means .
A.pull
B.follow
C.push
D.show
(3)According to the passage, why is Hover Camera easy and safe to take?
A.It's light and small.
B.It can be folded in three.
C.It doesn't need power.
D.Only a smartphone can make it land.
(4)Which is not mentioned in the passage.
A.How can we control Hover Camera?
B.When can we buy Hover Camera?
C.How much is Hover Camera?
D.How popular will Hover Camera be?
(5)According to the passage, Wang Mengqiu is a young man.
A.brave
B.quiet
C.creative
D.humorous

【答案】
(1)B
(2)B
(3)A
(4)D
(5)C
【解析】这是一篇科普类阅读的文章。本文主要介绍了王孟秋发明的无人照相机。
(1)B考查细节理解题。根据文中第三段*It can fly and stay in mid-air,可知选B。
(2)B 考查细节理解题。本句意思是它能飞而且能待在空中,跟踪你的脸甚至追随你保证它能获得一个完美的图片。根据句意及and even follow you可知track是follow的意思。故选B。
(3)A考查细节理解题。根据文中倒数第三段第一二句“The main design consideration is easyand safe to take for the user. It's very light and small.”可知选A。
(4)D考查细节理解题。根据文中﹡It can be controlled by using asmartphone.可知A.被提及;倒数第二段最后一句Hover Camera can be bought later this year.可知B.被提及;根据根据最后一段最后一句But a spokesman says the company hopes tosell it for less than $600.可知C被提及;故选D。
(5)C考查细节理解题。A.勇敢的;B.文静的;C.富有创造力的;D.幽默的。根据第一段第一句Wang Mengqiu, the inventor of Hover Camera, was born in Hangzhouin 1982.(王孟秋,无人照相机的发明者,1982年出生在杭州。)可知选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Life in the 22nd century will be different from that in the 21st century, because many changes will take place. The population is growing fast. There will be more and more people in the world and most of them will live longer than before. Computers will be much smaller and more useful, and there will be at least one in every home. And computer studies will be one of the most important subjects at school.

People will work fewer hours than they did in the 21st century, and they will have more free time for sports, watching TV and traveling. Traveling will be much easier. And more people will go to other countries for holidays.

There will be changes in our food, too. More land will be used for building new towns and houses. Then there will be less room for cows and sheep, so meat will be more expensive. Maybe no one will eat it every day; instead they eat more vegetables and fruit. In this way people will be healthier.

Work in the future will be different, too. Robots will do dangerous and hard work. Because of this, many people will not have enough work to do. This will be a problem.

1Why will life in the 22nd century be different from that in the 21st century?

Because ____________________________________.

2Computers will be much smaller and more useful, won’t they?

____________________________.

3Will people work more hours than they did in the 21st century?

____________________________.

4What will more land be used for?

More land will be used for ________________________________.

5Who will do dangerous and hard work?

___________________________________.

6According to the underlined sentences in the last paragraph, can you think of one more problem in the future?

__________________________________________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网