题目内容
【题目】任务型阅读
阅读短文,并按要求完成各小题
Reading newspapers has become an important part of everyday life. Some people read newspapers as the first thing to do in the morning. Others read newspapers as soon as they have free time during the day so that they can learn what is happening in the world.
Sometimes, we are too busy to read all the news carefully. So we just take a quick look at the front page. At other times,we may be in such a hurry that we only have a few minutes to look at the headlines of the passages.
We can find newspapers everywhere in the world. We can get many different kinds of newspapers in big cities, but in some mountain villages we can see few newspapers.
Some newspapers are published once a week, but most of the papers are published once a day with many pages, some even published twice a day! You know different people enjoy reading different newspapers. Some like world news, and others prefer short stories.They just choose what they are interested in.
Today newspapers in English have the largest numbers of readers in the world. The English language is so popular that many Chinese students are reading English newspapers such as China Daily or 2lst Century.
【1】完成句子Some people read newspaper firstly_________________________.
【2】简要回答How could people read newspapers if they are in a hurry?
______________________________________________.
【3】简要回答Why are many Chinese students reading English newspapers?
____________________________________________________.
【4】找出并写下全文的主题句
_______________________________________________________.
【5】将划线句子译成汉语。
_______________________________________________________.
【答案】
【1】in the morning
【2】If people are in a hurry, they only have a few minutes to look at the headlines of the passages.
【3】Many Chinese students reading English newspapers,because the English language is very popular.
【4】Reading newspapers has become an important part of everyday life.
【5】有时,我们太忙了而不能仔细阅读所有的新闻。
【解析】
这篇短文主要描述了报纸在人们生活中的作用,讲述了大多数人都喜欢从报纸上获得自己所关注的信息,以及人们对于报纸的不同爱好。
【1】根据“Some people read newspapers as the first thing to do in the morning.”可知,有些人早上第一件事就是看报纸。故填in the morning。
【2】根据“At other times,we may be in such a hurry that we only have a few minutes to look at the headlines of the passages.”可知,人们在匆忙的时候,他们只有几分钟的时间来阅读文章的标题。故填If people are in a hurry, they only have a few minutes to look at the headlines of the passages。
【3】根据“The English language is so popular that many Chinese students are reading English newspapers such as China Daily or 2lst Century.”可知,因为英语是非常流行的,所以许多中国学生都在阅读英文报纸,故填Many Chinese students reading English newspapers,because the English language is very popular。
【4】本文介绍了读报纸是日常生活中一个重要的部分。故填Reading newspapers has become an important part of everyday life。
【5】too+形容词/副词+to do sth“太……而不做某事”,read all the news“阅读所有的新闻”,故填:有时,我们太忙了而不能仔细阅读所有的新闻。