题目内容

【题目】 For many high school students, studying in another country is for college(大学)students. But in these years, more and more Chinese teenagers want to do so .What makes Chinese high school students want to study in another country? What is the life in another country like?

Pan Jiachen, 15, Moreau Catholic High School in San Francisco, California, US

In the future, I want to go to college in the US. Studying in high school here will help me get used to(习惯)college life in the future. Also, I want to make my English better.

Studying here is not so easy. For example, in the World History class, we have to make a PPT about a historical figure(人物) and draw a picture.

Zhao Chenxuan, 15, Unionville High School in Toronto, Canada

It's good to live in another country. Unlike other students, my parents accompanied(陪伴)me. In Canada, I have more time for my interests. I can take classes I like It's quite free.

Zheng Yishi, 14, studies at Walsh Jesuit High School in Cleveland, Ohio, US

I want to try different ways of studying. Two years ago, I visited some famous colleges in Boston. Every student seemed to try their best to learn something. I saw students doing morning exercises everywhere and I watched a football game. I found that school life in the US was colorful .So I decided to study in the US.

1In these years, more and more teenagers want to__________.

A.go to high school in another country.B.go to college

C.visit some famous collegesD.go to Boston

2Zheng Yishi found that__________.

A.every student in Canada seemed to try their best to learn

B.no students did morning exercises

C.it was free to take classes she liked.

D.school life in the US was colorful.

3What is not true for Pan Jiachen?

A.He wants to go to college in the US.

B.He wants to make his English better.

C.Studying in the US is easy.

D.He has to make a PPT in the World History class.

【答案】

1A

2D

3C

【解析】

文章大意:本文是对很多高中生来说,出国留学是大学生的事情,但是,现在越来越多的中国青少年选择出国读高中。原因是什么呢?本文中的两位同学分享了他们的经历和观点。

1细节理解题。根据“For many high school students, studying in another country is for college(大学)students. But in these years, more and more Chinese teenagers want to do so.”对于许多高中生来说,在另一个国家学习是为了大学生。但近年来,越来越多的中国青少年想这样做。可知,故答案为A

2细节理解题。根据“Zheng Yishi, found that school life in the US was colorful.”郑一世发现美国的学校生活丰富多彩。可知,故答案为D

3细节理解题,根据“In the future, I want to go to college in the US.”将来,我想去美国上大学。可知,A是正确的;可知“Also, I want to make my English better. 而且,我想让我的英语更好。可知,B是正确的;根据 Studying here is not so easy. 在这里学习不是那么容易。可知,C是错误的;根据“For example, in the World History class, we have to make a PPT about a historical figure(人物) and draw a picture.” 例如,在世界历史课上,我们必须制作一个关于一个历史人物的PPT并画一幅画。可知,D是正确的,故答案为C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。 Running away is a serious problem. There are lots of runaway and homeless kids living in the streets around the world.
孩子们为什么想离家出走呢?
★Some kids run away because they have problems with their families.
★Some kids run away because they're afraid to tell their parents the bad things that they did at school or in society.
★Some kids run away because there is violence(暴力) in the family.
★Some kids run away because their parents divorce(离婚) or marry again.
★Some kids run away because they have problems at school.
What will you do if your friends want to run away from home?
If your friend is thinking about running away, tell him or her that it is difficult to survive(幸存) in the streets. Try to help your friend feel less alone.
Whatever the problem is, there are other ways to solve it. Maybe you can't think of the ways right now, but an adult(成年人) will know how to help you. You should tell an adult that your friend plans to run away as soon as possible. Being a real friend doesn't mean keeping a secret that may hurt someone. And running away isn't a solution(解决方法) for either of you. It only makes more problems and danger.
(1)将文中划线部分的汉语句子译成英语。
(2)回答问题:Kids run away because of many reasons. How many reasons are connected with their schools?
(3)将文中划线部分的英语句子译成汉语。
(4)从文中找出与所给句子意思相同的句子。If a secret may hurt someone, you shouldn't keep it even though you're someone's real friend.
(5)回答问题:What does the underlined word "It" in the last sentence refer to(指的是)?

【题目】根据短文内容,选择正确答案。 For most people, the word "fashion" means "clothes". But people may ask the question, "What clothes are in fashion?" And they use the word "fashionable" in the same way.
"She was wearing a fashionable coat. His shirt was really a fashionable colour. "
But of course there are fashions in many things, not only in clothes. There are fashions in holidays, in restaurants, in films and books. There are even fashions in school subjects, job…… and in languages.
Fashions change as time goes. If you look at pictures of people or things from the past, you will see that fashions have always changed. An English house of 1750 was different from one of 1650. A fashionable man in 1780 looked very different from his grandson in 1860.
Today fashions change very quickly. Some of this is natural. We hear about things much more quickly than in the past. Newspapers, radios, telephones and television send information from one country to another in a few hours.
New fashions mean that people will buy new things, so you see there is money in fashion.
(1)Most people think that "fashion" means __________.
A.subjects
B.holidays
C.books
D.clothes
(2)By we can see that fashions change as time goes.
A.finding a job
B.looking at pictures
C.eating in a restaurant
D.wearing a fashionable coat
(3)In the 5th paragraph, the writer mentions kinds of ways to send information.
A.three
B.four
C.five
D.six
(4)"There is money in fashion" means .
A.people like fashion and money
B.fashionable things are expensive
C.one can make money through fashion
D.a fashionable man makes much money
(5)The passage is mainly about .
A.the changes of fashions
B.the kinds of colours
C.the money in fashion
D.the differences between houses

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网