题目内容
【题目】
Sometimes, little things can bring big changes. Justice and Nathaniel are learning this with music. A cello and a violin brought big changes to their lives.
Justice and Nathaniel are in sixth grade. They go to a middle school named Northwest School of the Arts. They used to go to Winterfield Elementary School. Winterfield has a program with the Charlotte Symphony Orchestra (CSO). The CSO program teaches kids how to play musical instruments. Justice learned to play the violin. Nathaniel learned to play the violin and the cello. They are the first students from the program to go to Northwest.
For the past six years, the CSO has given after-school music classes at Winterfield. Most of the kids in the school come from poor homes. It’s difficult for their parents to afford music lessons. The CSO wants the kids to learn about music, and it also wants them to stay out of trouble and get better grades.
The program was started to teach kids about music. It wants to help kids in other ways, too. Kids are allowed to take smaller instruments home to practice. This teachers them to take responsibility for something valuable. The program also encourages cooperation(合作). Students must spend time with children they might know outside of the program. And also, the program teaches practice habits. When students get better after practice, they learn that practice is good.
Students use the first year to explore and find a “forever instrument.” Justice tried out the clarinet and cello before picking a violin.Nathaniel liked the trumpet but decided on the cello and violin.
“When I started, it actually looked easy, but I knew it would get tougher,” says Nathaniel. “Practicing is a pleasure. I’m always trying to get a song perfect, so I’m playing 15-20-25 minutes a day.”
Thanks to music, Justice and Nathaniel got into a good middle school. Justice’s mom said she is very glad that he does well in class and that he likes it. “It makes a big difference,” Nathaniel’s dad said.
【1】The word “cello” in the passage is most probably ___________.
A. a musical instrumentB. an expert in music
C. a famous musicianD. a music program
【2】From Paragraph 2, we can learn that Justice and Nathaniel ___________.
A. are six-year-old school boysB. are learning art in a primary school
C. are middle school studentsD. worked for a school music program
【3】Which of the following is true about the CSO program?
A. It trains music teachers for a school.B. It gives kids after-school music classes.
C. It teaches each kid to play the violin.D. It tries to raise money to help poor kids.
【4】Paragraph 4 mainly talks about ___________.
A. how to become a responsible personB. the importance of cooperation
C. how to take part in the music programD. The goals of the music program
【5】From the last paragraph, we know that Justice’s mom and Nathaniel’s dad ___________.
A. are both music teachers in the programB. are happy about the program
C. have different opinions about the programD. don’t think the program useful
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】D
【5】B
【解析】
这篇文章讲述的是Justice and Nathaniel 加入CSO后学习音乐带来很大变化,从他们的学习背景,CSO的用途,以及学员在CSO能学习到什么出发,讲解这个CSO给这两位学生带来积极影响并得到了其父母的认可.
【1】Cello这个单词多次出现在与Violin并列的位置,且可以通过 Nathaniel learned to play the violin and the cello,了解到Play the+乐器.故答案为A.
【2】细节理解题,可以用排除法,从第二自然段内容They go to a middle school named Northwest School of the Arts.可以判断出答案,故答案为C.
【3】细节理解题, For the past six years, the CSO has given after﹣school music classes at Winterfield.在过去的6年,CSO在Winterfield都提供课后的音乐课程,故答案为B.
【4】概括大意题.The program was started to teach kids about music. It wants to help kids in other ways, too.这个项目开始是教孩子音乐,它也想在其他方面帮助孩子.从而推断出答案为D.故答案为D.
【5】句子理解题.Justice's mom said she is very glad that he does well in class and that he likes it. "It makes a big difference," Nathaniel's dad said.Justice的妈妈说在音乐课里做得很不错而且孩子也很喜欢她非常开心,Nathaniel的爸爸说这个项目发挥了很大作用.故答案为B.