题目内容

Hi! I’m Lilly. My family and I live in a big house. I’m 11 and I have a younger brother, Tom. He is 8.

My mom is a nurse, and she works in a hospital. She works a lot, and usually at night. She doesn’t have enough time to do the housework, so my dad often helps her and he likes it. My dad works in a bank. He arrives home at about 4 p.m., so he can do a lot of things at home.

Every evening Dad cooks dinner. My brother and I help him. After dinner Dad does the dishes and I help him dry them. Then we take a shower and Dad reads us short stories.

In the morning, Mom makes breakfast. Tom and I make our beds. Then Dad takes us to school by car.

On Saturday, we clean the house. I clean the furniture (家具) and Dad sweeps the floor. Tom takes the rubbish out and waters the plants. Dad likes cleaning the windows but he hates ironing (熨). He never does it. My grandma comes to us twice a week and she irons our clothes.

On Sunday, we wash the car together and Dad often takes us to play in the park and eat in our favorite restaurant.

根据材料内容判断正(T)误(F)。

1.Lilly is four years older than Tom.

2.Lilly’s mom never works at night.

3.Lilly and her brother go to school by car.

4.Lilly’s brother is so little that he can’t do any housework.

5.Lilly’s father doesn’t like ironing, but he likes cleaning the windows.

1.F 2.F 3.T 4.F 5.T 【解析】短文介绍了Lily的家庭成员以及父母的职业,还讲述了他们共同做家务的故事。 1.从第一段“I'm 11 and I have a younger brother, Tom. He is 8”可知,Lily大Tom3岁,并非4岁,答案为F。 2.从第一段“and usually at night”可知,Lily...
练习册系列答案
相关题目

“I want this report before Sunday! Your deadline!” Robin, my boss, shouted at me as usual. On a Friday evening, that meant my weekend plans would be destroyed.

I was disappointed and upset. I couldn’t go on with my work. I decided to leave for the day and come early to work on Saturday morning. What was worse, I couldn’t get my car going. So I decided to take a taxi. As I got close to the road, I became more disappointed. Why always me? I had no reason to smile or be happy.

While I was waiting, I saw a little girl in a dirty and dusty shirt under a tiny roof(屋檐) nearby. Her hair looked untidy. She was playing with a puppy on her lap. Puppy was a street dog just like the girl. Both of them appeared happy with each other.

I had not thought about my office, my disappointment and my unhappiness even for a moment since watching this little girl. She had nothing that I had. However, she had what I lacked(缺乏)—the spirit to be happy and the ability to find a reason to smile.

She had unknowingly taught me a priceless lesson. Happiness does not depend on what you have; it depends on what you think of what you have. If she could smile in the situation she was in, who was stopping me? Me, myself!

1.When was the writer asked to hand in the report?

_______________________________________

2.How did the writer feel when he came to his desk?

________________________________________

3.What was the girl doing when the writer saw her?

________________________________________

4.What did the write lack compared with the little girl?

________________________________________

5.Do you think the writer will change his attitude towards life?

________________________________________

1.Before Sunday. 2.Disappointed and upset. 3.She was playing with a dog. 4.The spirit to be happy and the ability to find a reason to smile. 5.Yes, he will. 【解析】试题分析:本文是一篇记叙文,主要讲述了作者在工作...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网