题目内容
【题目】 We did a survey(调查)on how students get to school at No. 20 Middle School. Here are the results(结果). There are 2,616 students in our school. Students live in different places around the center of our city. 【1】 The school buses bring them to school in the morning and take them home in the afternoon. They have lunch at school. We have some kinds of school buses. 【2】About 18% of the students ride their bikes to school. Because they do not live far from school. It takes them 20 to 30 minutes to get to school. At noon, they often have lunch at school and do homework in the classrooms. 【3】 It can hold(容纳) 2,500 students for lunch at the same time. Some students live in the countryside or come from other cities. They take the bus to school, or their parents drive them to school on Monday morning. 【4】Then they go back home on Friday afternoon. It's about 16% . They can get free healthy breakfast at school. A small number of students walk to school. They live near(靠近) the school.【5】It's about 10% . They usually go back home for lunch.
根据短文内容,选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容通顺完整
A.Our school has a big dining hall.
B.It only takes them 5 to 10 minutes to get to school on foot.
C.They usually live in the school on school days.
D.So different students can take different school buses to school.
E.About 56% of the students go to school by school bus.
【答案】
【1】E
【2】D
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
短文是关于一份学生上学方式的调查。短文介绍了不同的上学方式的人数以及每种交通方式花的时间。
【1】根据短文后一句“The school buses bring them to school in the morning and take them home in the afternoon.”“校车早上带他们去学校,下午送他们回家。”可知此处应该是“大约56%的学生坐校车去上学。”故选E。
【2】根据短文的前一句“We have some kinds of school buses.”“我们有各种各样的校车。”可知此处应该是“因此不同的学生乘坐不同的校车来上学。”故选D。
【3】根据短文的后一句“It can hold(容纳) 2,500 students for lunch at the same time.”“它能容纳2,500学生同时就餐。”可知此处应该是“我们的学校有一个大餐厅。”故选A。
【4】根据短文的后一句“Then they go back home on Friday afternoon.”“然后他们星期五下午回家。”可知此处应该是“他们通常在上学期间住在学校。”故选C。
【5】根据短文的前一句“A small number of students walk to school. They live near(靠近) the school.”“一小部分学生走着去上学。他们住的离学校近。”可知此处应该是“他们只花5分钟步行到学校。”故选B。