题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格。

In recent years, China has been making great progress in technology. A number of inventions have made our daily life more convenient(便利的). Among them, four stand out. They are known as “four new great inventions” of modern China.

High-speed trains China created its first high-speed railway line in 2008. Since then, the number of passenger trips has grown by over 30 percent every year. It is reported that high-speed train network will connect 80 percent of important cities in China by 2020. China’s high-speed railway technology is also being used abroad. More and more high-speed railways are being set up in foreign countries like Turkey(土耳其)and Russia.

Mobile payment Mobile payment is turning China into a “cashless(无现金)society”. People now only need to pay for the things they buy by typing a short password(密码)into an app like Alipay(支付宝)on their mobile phone. Users can also pay their bills through Alipay, such as their water and electricity bills. Alipay also allows users to buy things on international websites and apps.

Shared bikes China has surprised the world with how quickly it has spread the shared bikes. Users simply pick up or park a bike on the street through GPS and smartphone apps, China’s two leading bike-sharing companies, Mobike and Ofo, have been spreading their business to markets abroad. People are riding their bikes in Singapore (新加坡), the UK and the United States.

Online shopping China has been the world’s largest and fastest-growing online shopping market. Online shopping now takes up 15.5 percent of total retail(零售)sales in China. It also helped to create jobs of countryside areas. In 2016, online shopping created more than 20 million jobs in countryside areas.

China’s 1

High-speed trains

It is reported that 80 percent of important cities in China will 2 by high-speed train network by 2020. China’s high-speed railway technology is also being used abroad.

Mobile payment

China is being turned into a “cashless society”. Customers only need to use mobile apps like Alipay 3 the things or pay water and electricity bills.

4

More and more people are enjoying them. Not only people in China but also people in Singapore and the US are using them now.

Online shopping

Chinese online shopping market is growing very fast. And it helped people from countryside to find 5.

【答案】

1FourNew Great Inventions /fournew great inventions

2be connected

3to pay for

4Shared bikes

5jobs/work

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述中国新的四大发明:高铁、移动支付、共享单车和网上购物。

1主旨大意题。根据Among them, four stand out. They are known as four new great inventions of modern China以及下文可知,主要讲述中国新的四大发明。故填(FourNew Great Inventions /fournew great inventions

2细节理解题。根据It is reported that high-speed train network will connect 80 percent of important cities in China by 2020可知,到2020年,高铁网将会连接中国80%重要的城市。本题中主语为80 percent of important cities in China,与谓语connect之间为被动be done,且根据空前will可知,故填be connected

3细节理解题。根据People now only need to pay for the things they buy by typing a short password(密码)into an app like Alipay(支付宝)on their mobile phone. Users can also pay their bills through Alipay, such as their water and electricity bills可知,人们仅仅需要像支付宝这样的APP来付钱。根据句意可知,空处表示目的,用to do,故填to pay for

4细节理解题。根据Chinas two leading bike-sharing companies, Mobike and Ofo, have been spreading their business to markets abroad. People are riding their bikes in Singapore (新加坡), the UK and the United States可知,共享单车不仅在中国受欢迎,在国外也正在被使用。所以讲的的共享单车,且空位于句首,用复数,故填Shared bikes

5细节理解题。根据It also helped to create jobs of countryside areas. In 2016, online shopping created more than 20 million jobs in countryside areas可知,它帮助乡村的人们找到工作。job工作可数名词,后要加swork工作,不可数名词,后不加s,故填jobs/work

练习册系列答案
相关题目

【题目】 This year, the world celebrates the anniversary of the birth of a great US author, J.D. Salinger (1919- 2010). Salinger was one of the most influential authors of the last century. His writing is popular among all age groups, young people are especially big fans of his.

The reason he has such a following is due to his novel The Catcher in the Rye (1951《麦田里的守望者》). The hero and narrator(叙述人) of this story is named Holden Caulfield. Holden is a troublemaker at school and has difficulty getting on with others, whether they are adults or people his own age.

However, Holden has a heart of gold. Many readers have been moved by the protective attitude he has toward young children, especially to his little sister Phoebe. Millions of people all over the world have taken the troubled 17-year-old Holden into their hearts.

Salinger didn’t actually write all that much over the course of his life. Apart from The Catcher in the Rye, he published a few other shorter works, and after 1965, nothing at all. The reason for this seems to be that he hated publicity (公众的注意). He had become famous with the success of his novel and didn’t care for the fame. He refused to give interviews and did not allow anyone to write his biography. He came to hate publicity so much that he stopped publishing his writing altogether.

But Salinger still kept on writing. It’s said that he wrote eight other novels. Fans of his work hope that one day they will be able to read these “lost” Salinger books.

1What was J.D. Salinger?

________________________________________________________________________________________________________

2Who is Holden Caulfield?

__________________________________________________________________________________________________________

3Why is Holden said to have a “heart of gold”?

__________________________________________________________________________________________________________

4What made Salinger stop publishing his works after 1965?

___________________________________________________________________________________________________________

5What does the phrase “‘lost’ Salinger books” in the last paragraph refer to?

____________________________________________________________________________________________________________

【题目】假如你是李明,518日星期六这一天,你与几位同班同学一起参观了水上公园 (Water Park)。请根据下面的内容提示,写一篇日记。

(1).坐大巴约一小时后到达目的地,游客多;

(2)上午划船,下午看了许多动物,例如

(3)碰到几位外国朋友并与他们交谈:

(4)看到了乱扔垃圾、插队等不良现象:

(5)你的感想

参考词汇:.插队cut in line

要求:

(1)词数:80100个。

(2)短文的开头己给出,不计入总词数

(3)要点齐全,行文连贯,可适当发挥

May 18, Saturday Fine

Today I visited Water Park with several of my classmates.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】 Man has done much research in our universe. Man has even invented four kinds of satellites. The first kind of satellite studies the geography of _______ , our home. It is used to make maps and also help countries to see where they may ____ oil and gold.

The second kind of satellite is used to guide ships and planes. A ship or a plane can ______ a message to the satellite, and can find out where it is.

The third kind studies the weather. These satellites watch clouds and strong wind ______ across the earth. They warn countries to be ready when the _____ weather is coming. They ______ of the earth from thousands of miles above it and send the photos to weather stations on the ground.

____ kind is used for communication. Telephone calls _______ countries can be sent by these satellites. Some can carry hundreds of calls at one time. A call is sent to the satellite, then the _____ sends it to a station in the country. These satellites also carry pictures. They can ________ and send about eight pictures at a time. People can send pictures to each other by mobile phones.

1A. the sunB. the moonC. the spaceD. the earth

2A. buyB. chooseC. findD. carry

3A. getB. sendC. putD. write

4A. movingB. runningC. walkingD. flying

5A. fineB. coolC. sunnyD. bad

6A. take photosB. make drawingC. have a lookD. draw pictures

7A. The otherB. AnotherC. OneD. The last

8A. betweenB. inC. fromD. of

9A. manB. satelliteC. telephoneD. caller

10A. takeB. bringC. acceptD. receive

【题目】 TherearestoriesabouttwoUS.presidentsAndrewJacksonandMartinVanBurenwhichattempttoexplaintheAmericanEnglishtermOKWedon’tknowifeitherstoryistruebuttheyarebothinteresting

ThefirstexplanationisbasedonthefactthatPresidentJacksonhadverylittleeducation.InfacthehaddifficultyreadingandwritingWhenimportantpaperscametoJacksonhetriedtoreadthemandthenhadhisassistantsexplainwhattheysaidIfheapprovedofapaperhewouldwrite “allcorrect” onitTheproblemwasthathedidn’tknowhowtospellSowhathereallywrotewas “olkorekt”Afterawhileheshortenedthattermto “OK”

ThesecondexplanationisbasedontheplacewherePresidentVanBurenwasbornKinderhookNewYorkVanBnren’sfriendsorganizedaclubtohelphimbecomePresident. TheycalledtheclubtheOldKinderhookClubandanyonewhosupportedVanBurenwascalled “OK”

1Theauthor______ .

A. believesbothofthestories

B. doesn’tbelieveawordofthestories

C. isnotsurewhetherthestoriesaretrue

D. istellingthestoriesjustforfun

2AccordingtothepassagePresidentJackson______.

A. couldn’tdrawupanydocumentsatall.

B. didn’tliketoreadimportantpapersbyhimself.

C. oftenhadhisassistantssigndocumentsforhim.

D. wasn’tgoodatreadingwritingorspelling.

3Accordingtothefirststory,theterm“OK”_________.

A. wasapprovedofbyPresidentJackson

B. wasthetitleofsomeOfficialdocuments

C. wasfirstusedbyPresidentJackson

D. wasanoldwaytospell“allcorrect’’

4Accordingtothesecondstorytheterm ‘‘OK”_________ .

A. wastheshortwaytosay ‘‘oldKinderhookClub”

B. meanttheplacewherePresidentVanBurenwasborn

C. wasthenameofVanBuren’sclub

D. wasusedtocallVanBuren’ssupportersintheelection

5Accordingtothesecondstorytheterm “OK” wasfirstused_______ .

A. byVanBuren

B. inapresidentialelection

C. toorganizetheOldKinderhookClub

D. bythemembersofthe‘‘OldKinderhookClub”

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网