题目内容

【题目】完形填空。

Jim and Tom are ________. They look________ same. They are ________ . They are twelve . Thy are in No.14 Middle ________ .They are in the same ________ . But they ________ in the same room. Jim is in ________ 301and Tom is in Room 302. ________ classmates all look ________ them . Now they are good ________ .

【1】A. twin sister B. twin sisters C. twin brothers D. twins brothers

【2】A. a B. an C. the D. \

【3】A. new B. new student C. a new student D. a new

【4】A school B. School C. schools D. Schools

【5】A. class B. Class C. classes D. Classes

【6】A. is B. isn’t C. are D. aren’t

【7】A. room B. Room C. rooms D. Rooms

【8】A. He B. His C. They D. Their

【9】A. At B. like C. after D. to

【10】A. friend B. friends C. student D. students

【答案】

【1】C

【2】C

【3】A

【4】B

【5】A

【6】D

【7】B

【8】D

【9】C

【10】B

【解析】

试题分析:这篇短文讲述的是一对双胞胎兄弟Jim和Tom,他们长得很像,他们刚来到第14中学,在同一个班里,但是不在同一个房间。他们和其他学生成为了好朋友。

【1】考查名词及语境的理解。句意:Jim和Tom是双胞胎兄弟。twin sister 双胞胎姐妹;twin sisters双胞胎姐妹,复数;twin brothers 双胞胎兄弟,复数;twins brothers 这种形式不对,twin不应该用复数。根据句意可知,Jim和Tom是两个男孩的名字,故应该选C。

【2】考查冠词及语境的理解。句意:他们看起来一样。a或an是不定冠词,表示泛指一个…;the 定冠词,表示特指这个…。句中the same 是固定的用法,表示一样,相同。故选C。

【3】考查形容词及语境的理解。句意:他们是新来的。new 新的;new student 新学生;a new student 一个新学生;a new一个新的…。根据句意可知,Jim和Tom是新来的学生,应该用复数形式,故B和C都不对;D选项中没有名词,故选A。

【4】考查名词及语境的理解。句意:他们在第14中学读书。school 学校;School 学校;schools 学校,复数;Schools学校。根据句意可知,在说到具体的某个中学的时候,Middle 和School 第一个字母都要大写。故选B。

【5】考查名词及语境的理解。句意:他们在同一个班里。class 班;Class 班;classes 复数;Classes复数。根据句意可知,Jim和Tom在同一个班里,故这里应该用单数形式。并且没有具体说是哪一个班,所以不用大写。故选A。

【6】考查动词及语境的理解。句意:但是他们不在同一个房间里。is 是;isn’t 不是;are 复数;aren’t复数。根据空前的they可知,这里应该用复数形式。并且句中but表示转折,所以他们不在同一个房间,故选D。

【7】考查名词及语境的理解。句意:Jim是301房间,Tom在302房间。room 房间;Room 房间;rooms 复数,房间;Rooms复数。根据句意可知,这里表示具体的房间号,应该用大写的名词,后跟具体的数字。故应该选B。

【8】考查代词及语境的理解。句意:他们的同学都很照顾他们。He 他;His 他的;They 他们;Their他们的。根据句意可知,这里说的是Jim和Tom的同学,故应该选D。

【9】考查介词及语境的理解。句意:他们的同学都很照顾他们。at 在具体的时间或地点;like 喜欢,像;after 在…之后;to到…。这里是短语look after,意思是照顾。根据句意可知选C。

【10】考查名词及语境的理解。句意:现在他们是好朋友。friend 朋友,friends 复数,朋友;student学生; students复数。根据句意可知,Jim和Tom和他们的同学成为的好朋友,并且这里表示复数的意思,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Would you like to adopt(收养) an animal? Although this sounds very unusual, some children have done just this. The Natural Zoo has given people the chance to adopt animals by paying for all of its food for one year. One of the animals that needed parents was a young tiger named Brocky. The people at the zoo said that it would cost about $900 a year for the food for Brocky.

Not many boys and girls have $900 to spend. That is why several hundred children and grown-ups(成年人) each have sent a little money to the zoo to help pay for Brocky’s food. Some children sent in only a quarter because that was all the money they had. Other children sent in more money than that.

Since so many people sent money to the zoo to help pay for Brocky’s food, he now will be able to eat as much as he wants. Brocky surely must be a happy tiger to know that he has so many adopted parents. Many children must also be happy to know that they have helped to feed him. It really will be thrilling(令人兴奋的) for those children to go to the Natural Zoo to visit their adopted tiger Brocky.

【1】Brocky is________.

A. an animal zoo

B. an adopted child

C. a tiger without children’s love

D. a tiger in need of adoption

2Several hundred people give money to the zoo to help Brocky because ________.

A. its food is too expensive for one person to afford

B. people don’t want to spend too much money on Brocky

C. people don’t love Brocky enough

D. the zoo forces them to do so

3Children will be ________ if they go to the zoo to visit the tiger Brocky.

A. frightened B. excited and happy

C. nervous D. surprised

4With so many people’s money, Brocky now can _________.

A. play with many toys

B. live without being hungry

C. eat meat every day

D. have an air-conditioned room to live in

5We can infer(推断)from the passage that ________.

A. zoos are too poor to feed the animals

B. there are too many animals in the zoo

C. many people are kind to animals

D. children love animals better than adults do

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网