题目内容
【题目】阅读理解A
Babysitter Wanted
Do you like children? Do you have free time in the afternoon? We need a babysitter for our son. He is five years old. Hours are 3:00 p.m. to 6:00 p.m. from Monday to Friday. Sometimes you have to work on the weekend. Pay is $10 each hour.
For the job, you will: Watch my son
Read to him
Play with him
You will work at our house. We live in Fourth Road, near Fashion Clothes Store.
Please call Heather on 0423-498892.
(1)What will the babysitter do on Friday?
A.He won't work.
B.He will read books by himself.
C.He will live there.
D.He will work for three hours.
(2)If the babysitter works for a week, how much will he get at least?
A.$180
B.$150
C.$50
D.$10
(3)The above advertisement is most probably taken from a (an) ________.
A.travel guidebook
B.educational map
C.service newspaper
D.science magazine
【答案】
(1)D
(2)B
(3)C
【解析】本文是一篇招聘保姆的广告。招聘一位喜欢孩子和下午有时间的人士来看管孩子,文中详细介绍了工作薪水,工作时间,工作内容,工作地点以及联系方式。
(1)D细节理解题。根据短文第二段The working time is Monday to Friday, 3:00 pm to 6:pm.可知,保姆需要每天工作三个小时,故选C。
(2)B数字计算题。根据短文中的信息“Hours are 3:00 p.m. to 6:00 p.m. from Monday to Friday. Sometimes you have to work on the weekend. Pay is $10 each hour.”可知,每周至少工作5天,每天3个小时,每个小时10元,因此每周至少收入150元。所以答案是B。
(3)C推理判断题。本文是一篇招聘保姆的广告。A. travel guidebook 旅行指南;B. educational map教育地图;C. service newspaper服务性报纸;D. science magazine科技杂志。因此招聘信息最有可能出现在报纸上。所以答案是C。
【题目】 How do you feel about being friends with your parents? What do you think of the relationship with your parents? A new survey can tell us about this.
China | US | Japan | South Korea | |
Kids often talk to their parents | 57.7% | 81.0% | 81.7% | 79.0% |
Kids think their parents understand them | 80.6% | 86.8% | 89.0% | 93.3% |
Kids have arguments(争执) with their parents | 82.1% | 75.6% | 72.0% | 75.0% |
Kids have the most arguments with their parents because of... | Schoolwork (55.8%) | Chores(家务) (20.0%) | Schoolwork(43.4%) | Schoolwork (44.7%) |
【1】Kids and parents mainly argue about _____ in South Korea.
A.choresB.schoolworkC.use of the Internet
【2】Which country has the worst relationship between kids and parents?
A.South Korea.B.The US.C.China.
【3】Which is NOT true according to the survey?
A.Schoolwork is the common reason for the arguments between Asian parents and kids.
B.American kids like talking with their parents more than Japanese kids do.
C.Chinese parents should spend more time talking with their kids.