题目内容

【题目】

Students’ Dormitory (寝室)

Attentions:

1. Dinner time: 17:30 pm. -19:00 pm.

2. Self-study at night: 19:30--21:30 in the classrooms.

3. Light out: 10:30 pm. from Monday to Friday.

Rules:

Keep quiet in the bedrooms at any time;

Keep your rooms and toilets clean and tidy;

No beer, or smoking in the rooms;

No dangerous things in the dormitory;

Open fire isn’t allowed;

No parties or entertainment activities in the dormitory;

No friends or family members staying for the night;

Low Carbon Life (低碳生活)网]

It’s a duty for us to save energy, protect our Mother Earth and make our lives better.

Notes:

Come to school by bike or bus instead of by car;

Use shopping bags instead of plastic bags;

Turn off the tap in toilets after using it;

Recycle (循环利用) water as possible as you can;

Use paper on both sides;

Walk upstairs in the teaching buildings instead of using the lifts.

Turn off the lights before leaving the classrooms;

Fewer easy-boxes in the school yard to reduce white pollution.

School Electric Library

Open time: 18:00. -21:00. on school nights;

8:00 am. -22:00 pm. on weekends.

Library cards: 1 for once, 20 for a month, 150 for a year.

Don’ts:

No foodphone mute No photosNo runningNo climbing

No fire No smokingNo litter No pets Don’t make noise

【1】Self-study at night in the classrooms lasts for ________ at school.

A. half an hour B. an hour

C. one and a half hours D. two hours

【2】There are ________ attentions for us to have a low carbon life.

A. four B. five C. eight D. ten

【3】What can we do in the school electric library?

A. To take pets into it. B. To surf on the Internet.

C. To talk with others. D. To bring food and drink.

【4】What can we know from the posters?

A. We should pay 40 for a library card for two months.

B. There aren’t any lifts in the school teaching buildings.

C. Students can have a birthday party in the dormitory.

D. We can use our smart phones to take photos in the library.

【答案】

【1】D

【2】C

【3】B

【4】A

【解析】

试题分析:短文向我们介绍了三则通知信息,学校寝室的作息时间及注意事项;如何过上低碳环保生活;学校电子图书室的开放时间以及注意事项。

【1】D细节理解题。根据Students’ Dormitory (寝室)提供的信息Self-study at night: 19:30--21:30 in the classrooms. 可知,学生在晚上自主学习时间是两个小时,答案为D。

【2】C细节理解题。根据Low Carbon Life (低碳生活)提供的信息可知,要求我们要注意8个方面的问题。答案为C。

【3】B细节理解题。根据School Electric Library提供的信息可知,在电子图书馆里禁止带宠物入内;禁止制造噪音,不能与他人交谈;禁止吃喝。故答案为B。

【4】A细节理解题。根据School Electric Library提供的信息Library cards: 1 for once, 20 for a month, 150 for a year.可知,办理两个月的借书证我们应该要支付40元。答案为A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Can't decide what you want to be when you grow up? Well, now you can try out one or all your dream jobs in a day, at a theme park called Wannado City (理想城). The best part is you don't have to get any special training or go to school.

Wannado City is located in Florida (佛罗里达州), America. It is a large theme park. In the park, everything is just like the real world except that it is run by kids. The doctors, actors/actresses, teachers and policemen are all under the age of 15. With over 120 jobs to choose from, kids can be almost anything they want to be!

When they go inside the city, each kid gets some money. They can also make more money by getting jobs. In this world, jobs are easy to find and money is easy to make.

After a hard day’s “work”, kids can take the roller-coaster (过山车) and then have dinner.

While kids are being “grown-ups”, parents can either watch their kids do the jobs, or even play the role of normal people. Can you imagine your dad a traffic ticket? That sure sounds like fun!

(注:wanna do = want to do 是口语用法)

1Wannado City is ________.

A.a big city in AmericaB.a park full of pop stars

C.a theme parkD.a small town in America

2What’s so special about Wannado City?

A.It is run by kidsB.It is run by old people

C.There’re no people living in it.D.Policemen can’t give people traffic tickets.

3What can kids do in Wannado City?

① Taking the roller-coaster. ② Trying out their dream jobs.

③ Taking classes. ④ Getting some sleep

A.①③B.①②C.②③D.③④

4What can parents do in Wannado City?

A.They can make money.

B.They can help their kids get jobs.

C.They can work as doctors.

D.They can watch their kids do the jobs.

5The article may come from ________ .

A.a job report

B.a film guide

C.a travel guide

D.a famous story

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网