题目内容

【题目】Dear Marnie,

We have to do presentations (展示) for a test next week, and I'm really worried about it. The thing is, I get really nervous ( 紧张的) when I'm talking in front of people. The problem is, I'm usually a pretty good student at school, and my dad might be angry if I get bad grades. What should I do?

Andy

Dear Marnie,

Molly and Laura are both my good friends. The problem is that Laura and I share a lot of hobbies and we always go to the clubs together. So Molly is really unhappy about it and she says she feels left out ( 受冷落). Now Molly wants to end the friendship between us. What can I do to make her believe that she's still important to me?

Dear Marnie,

Jess

This Tuesday I got my final exam results and I was excited to find out that I got very good grades. But when I rang my friend Rachel to plan a night out to celebrate ( 庆祝). Now she's really upset and doesn't want to go out. It's a really awkward situation, and I'm disappointed (失望的) we can't go out and enjoy the night. What should I do to make her feel better?

Karen

1From the letters, we can know that Andy is probably a boy.

A. shy B. lazy C. serious D. creative

2What problem does Jess have?

A. She had a fight with her friend.

B. She is not good at doing presentations.

C. She made her friend feel left out.

D. She feels nervous when talking with others.

3What does the underlined word “awkward” mean in Chinese?

A. 奇怪的 B. 尴尬的 C. 骄傲的 D. 激动的

4Which of the following is TRUE according to the letters?

A. Rachel did badly in the final exam.

B. Marnie's father is very strict with her.

C. Karen and Rachel planned a party.

D. Molly and Jess share a lot of hobbies.

【答案】

1A

2C

3B

4A

【解析】

这篇短文是Andy,JessKaren写给Marnie的信,他们在各自的生活中遇到了一些问题,想要向Marnie求助。

1细节理解题。根据第一封信中The thing is, I get really nervous ( 紧张的) when I'm talking in front of people.可知,Andy在人们面前讲话的时候总是非常紧张,由此可知,他是一个比较害羞、内向的人。故应选A。lazy懒惰的;serious严肃的;creative有创造力的。

2细节理解题。根据第二封信中The problem is that Laura and I share a lot of hobbies and we always go to the clubs together. So Molly is really unhappy about it and she says she feels left out可知,由于JessLaura有很多共同的爱好,总是一起去俱乐部,所以Molly感觉受到了冷落,所以她很不开心。由此可知应选C。

3词义猜测题。根据划线单词所在的语境she's really upset and doesn't want to go out. It's a really awkward situation, and I'm disappointed可知,作者想要出去庆祝一下,而她的朋友Rachel不想出去,作者感到很失望。由此可知,这是一个尴尬的局面。awkward尴尬的,故应选B。

4推理判断题。根据第三封信中Now she's really upset and doesn't want to go out现在Rachel非常的难过,不想出去,由此可推测Rachel在考试中表现很糟糕,故A是正确的。根据第一封信中The problem is, I'm usually a pretty good student at school, and my dad might be angry if I get bad grades可知,Andy的父亲对他很严格,故B不对;根据Now she's really upset and doesn't want to go out.可知Rachel不想出去,故C不对;根据The problem is that Laura and I share a lot of hobbies and we always go to the clubs together.可知,是LauraJess有很多共同的爱好,故D不对。

这篇短文由三封信组成,都是写给Marnie的,Andy,JessKaren在他们的生活中遇到了一些问题,他们想向Marnie求助。短文内容贴近教材主题和学生们的日常生活,比较容易理解。后面的题目设置有细节理解题、词义猜测题和推理判断题。细节题考查学生们对文中某处事实细节的理解,答案常可以直接在原文找到。做题时应根据题目所问,利用关键词,锁定文章相应的语句或段落,搜索信息作答。例如第2小题,题目问的是Jess的问题,利用这个名字我们可以知道,答案应在第二封信中,根据The problem is that Laura and I share a lot of hobbies and we always go to the clubs together. So Molly is really unhappy about it and she says she feels left out可知,由于JessLaura有很多共同的爱好,总是一起去俱乐部,所以Molly感觉受到了冷落,所以她很不开心。由此可知应选C。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网