题目内容
【题目】
Come and enjoy yourselves at Twilight. There are different kinds of coffee for you to enjoy. We open every day at 6:00 p.m. — 11:30 p.m. |
Drink in ($6 — $20) Take away ($5 Each Box) VIP card:10%off for thecoffee VIP card: not available for the box All of you can sit & go online Put whatever you want into one box |
Telephone: 5588 9651 Accept a reservation Garden Avenue, Long bridge, San Francisco |
【1】Twilight is a place to _______.
A.drink coffeeB.go onlineC.enjoy a mealD.make calls
【2】What do we know about Twilight?
A.Twilight opens later on Saturday.
B.You can call 5588 9651 to reserve.
C.VIP card is always available in Twilight.
D.You can find Twilight in Green Avenue, Long bridge.
【3】Jack has a VIP card. He wants to buy two cup of coffee($8 each) and take them away. He needs to pay _______.
A.$16B.$18.9C.$23D.$19.4
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【解析】
文章大意:这是一个Twilight咖啡店的宣传广告,详细介绍了这家店的经营范围、营业时间、价格信息、购买方式、电话及地址。
【1】细节理解题。根据“Come and enjoy yourselves at Twilight. There are different kinds of coffee for you to enjoy.”可知Twilight是一个喝咖啡的地方。故选A。
【2】细节理解题。根据“Telephone: 5588 9651 Accept a reservation”可知能通过拨打电话5588 9651来预定。故选B。
【3】计算题。根据“Take away ($5 Each Box) VIP card: 10% off for the coffee VIP card: not available for the box”可知有会员卡时咖啡九折,盒子不在打折范围内,由此可计算出需要支付:8 × 2 × (1 - 10%) + 5 = 19.4(美元)。故选D。
这是一篇咖啡店的宣传广告,内容简单易懂。题中有细节理解题和计算题。细节理解题只需带着题目要求去图表中找对应信息即可,是考试中的送分题。第1小题问Twilight是个什么地方,结合表格中说可以享用各种咖啡,可直接得出答案;第3小题计算题涉及到折扣问题,英语中10% off表示九折,结合表格内容可知带走时提供的盒子不打折,只咖啡打折,由此可算出最终答案。
【题目】Robots seem to be getting cleverer and cleverer. Here are four examples.
Budgee
·He was created by Five Elements Roboties. ·With two wheels and a little basket, he can carry things for you while you’re at the shops. | Paro
·He was made by Takanori Shibata. ·He is used on patients in hospitals. ·He can learn a name and even show feelings such as surprise, happiness and sadness. |
Rover
·He was created by a team at Sydney University. ·He is used to make cows move together from a field to a diary(牛奶场). | Simon
·He was developed by the Georgia Institute of Technology. ·He can clean up offices. ·In tests, he could tell whether someone was paying attention to him or not. |
【1】Which robot can help you when you are shopping?
A. Budgee. B. Simon. C. Paro. D. Rover.
【2】We can learn from the passage that Paro .
A. can tell whether others pay attention to him
B. was created by Five Elements Roboties
C. can help cows produce more milk
D. is used on patients in hospitals
【3】What can Simon do according to the passage?
A. Show feelings. B. Clean offices.
C. Move cows. D. Learn names.
【4】Where does the passage probably come from?
A. health report. B. A tourist map.
C. A science magazine. D. A medical dictionary.