题目内容

【题目】阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
Daniel Olin was 11 years old when his parents moved to Canada. He liked his new school and made friends there, but then things at home started to change. His mum and dad began to argue and the arguments got worse and worse until one day, Daniel's mum left. With his father working long hours, Daniel felt very lonely and very unhappy. He wanted to escape, to run away. And that's what he did.
Very early one terribly cold morning when the snow was deep on the ground, he packed a bag with some clothes, some chocolate and a map of Canada and set off to a forest. He ran and ran until he could hardly breathe. His feet were heavy with the snow but he still walked on through deep snow, not even watching where he was going.
Then, disaster struck. A rock hidden by the deep snow caught his feet and Daniel fell to the ground. He had broken the bone. He was very cold and was starting to feel tired, but he knew that if he fell asleep in the snow, he would certainly die from the cold.
A tree shook ahead. From within the branches, a pair of yellow eyes watched Daniel. The puma had been following him. A puma is a large wild cat with claws that could tear. Daniel into pieces. But instead of moving in for the kill, the puma walked up to Daniel and lay across his chest, arms and legs. Daniel was too frightened to move, but soon the warmth of the animal reached Daniel and he began to feel better. From time to time, the puma pressed his muzzle against Daniel and rocked his head gently. Clearly, the puma knew that Daniel must not fall asleep. This animal should have been a real danger to Daniel and yet the boy began to feel safe.
They remained like that for several hours until Daniel and the puma heard voices. The rescue team had found them.
(1)Daniel ran away from home because ______.
A.he had a big argument with his father
B.he wanted to learn to be independent
C.he didn't get enough care from his parents
D.his parents were always arguing at home
(2)What was the ‘disaster'?
A.Daniel lost his way in the forest.
B.The heavy snow blocked the way.
C.Daniel fell down and got hurt.
D.A puma wanted to attack Daniel.
(3)Why didn't Daniel notice the rock that caused him to fall?
(4)What is the best title for the story?
A.Puma in danger
B.A caring puma
C.Rescue of a boy
D.A homeless boy

【答案】
(1)C
(2)C
(3)

Because the rock was hidden by the deep snow.


(4)B
【解析】这是一篇记叙文。主要讲Daniel因得不到父母的关心而离家出走了,在路上因绊到一块雪地里的石头而摔伤不能行走,是一只美洲狮给他温暖照顾他,直到救援队发现了他们。
(1)细节理解题。根据第一段“Daniel's mum left. With his father working long hours, Daniel felt very lonely and very unhappy. He wanted to escape, to run away. ”可知,Daniel的妈妈离开了,随着爸爸长时间的工作,Daniel觉得非常孤独不开心。他想要逃跑。故选C。
(2)细节理解题。根据第三段“A rock hidden by the deep snow caught his feet and Daniel fell to the ground. He had broken the bone. ”可知,一块深藏在雪地里的石头绊倒了他的脚,他摔倒在地上,骨折了。故选C。
(3)理解简答题。根据第三段“ A rock hidden by the deep snow caught his feet and Daniel fell to the ground.”可知,一块深藏在雪地里的石头绊倒了他的脚,他摔倒在地上。故填Because the rock was hidden by the deep snow。
(4)标题概括题。通读全文可知,在 Daniel摔倒在雪地里不能行走时,是一只美洲狮在照顾他。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。

How much pocket money do you get from your parents every month-200 yuan? Some may need more to buy birthday presents, fast food lunches, ice cream or cartoon books. But for Zhou Li, 30 yuan a month is 1/nf/.The only thing she buys is lunch-1.5 yuan each day. "My favorite is fried potato slices and rice," said Zhou, "meat is too expensive 2 me."

Zhou, 14, is a Junior 1 student at Hongzhi Experimental School in Beijing. Her parents 3(be) migrant workers(外来务工人员). They 4(come) to Beijing from a village in Luohe of Henan two years ago. Her father now works as a 5 (clean)and earns 500 yuan every month. Her mother has no job. Every day, Zhou gets up at 5: 30 a.m. and rides 20 minutes to school. She studies 6, and even reads books during breaktime. Like many teens, Zhou has a lot of homework. It usually 7/teks/ her at least one hour to do it every day. But that is not all her work. She helps her mom cook. On weekends, she helps wash clothes. “I could cook when I was eight. Father said sometimes I cooked 8(good)than mom!”

she is afraid of having to leave school. Zhou didn’t go to school for one year 9her family had no money .“I hope I will 10 /lwez/ be in school,” said Zhou. She says she wants to be a doctor when she grows up.

【题目】阅读下面短文,从每小题所给的A、B、C、D选项中选出最佳选项。
C
If you are really interested in music festivals, then you have probably heard of the Bestival Music Festival. It takes place every September on the Island of Wight, the UK. As it is at the end of summer, people think it's their last chance to go to a festival and have fun before going back to boring work.
The dream begins as soon as you start traveling to the island. In order to get to the campsite (营地) of the Bestival, you have to take the ferry (渡轮). The ferry is full of happy festival lovers who are ready to join in the fantastic music party. After you arrive at the campsite, you can put your tent up. There people talk with each other openly. They are not that cold like those you meet in your everyday life.
The festival lasts for four days. During that time you forget all your worries and problems, just like living in a dream. And it is really hard for you to come back to "reality" after that.
It seems that Bestival gives people a real sense of unity. I joined in the Bestival with my friends the year before last. It was so happy and we all lost ourselves in the beautiful music. We Are Family sung by Sister Sledge was my favorite. I'm really looking forward to joining in it for a second time.
(1)Where do people enjoy the music party at the Bestival?
A.On the island.
B.On the ferry
C.In the hotel.
D.On the sea.
(2)What does the writer think of the people at the Bestival?
A.Crazy.
B.Friendly.
C.Cold.
D.Patient
(3)Why does the writer say being at the Bestival is a dream?
A.Because people can enjoy music there.
B.Because people can get away from work.
C.Because people can play music there.
D.Because people can forget all their problems and worries.
(4)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.The Bestival lasts for four days.
B.We Are Family is a song.
C.The Bestival is held every September in the US.
D.The Bestival can give people a sense of unity.

【题目】阅读下列内容,从每小题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
Biking is an amazing family activity, but finding a route that is suitable for different, ages is a little difficult.Lee McNeil and his family are crazy about biking. They have seven children, from 4 to 24 years old. When looking for a route, they look for enough protection from traffic, good surface condition and interesting views.
Here are some great routes for biking with your whole familywhich are suggested by McNeil.
Iron Horse Trail
This is the McNeil family's favorite ride. The route ~s26 miles and goes through the 2.1 mile Snoqualmie Tunnel. "Beautiful views, the tunnel, and places to stop and watch the rock climbers make it special, " McNeilsaid." All ourkids have taken their turn to go through the black tunnel bravely for the firsttime and we celebrate it at the end of the ride." If you prefer, check http://bit, ly/Mlt9y4 for more information.
Centennial Trail
The Centennial Trail runs for 23 miles from Snohomish to Bryant. The trail iswide and smooth, and is safefor kids as it is off the roads. A nice stop is Lake Cassidy east of Marysville. A dock(码头) on the lakeis fun to explore. It also haspicnic tables and washrooms for a convenient(方便的) lunch-time stop. For a map, go to http://bit. ly/L5qCeY.
Cascade Trail
The Cascade Trail is 23 miles. The slope(斜坡) is gentle and it makes for an easy family ride. McNeil said itis a "beautiful ride up the Skagit Valley, with lots of places to watch wildlife along the river". Go tohttp://bit, ly/PR4wOW tosee a map showing the trail, parking areas and bus stops.
Other good choices
Snoqualmie Valley Trail: http : // L. usa.Gov/n Wgwo
Guemes Island: http://bit, ly/LJ3RxL
Burke-Gilman Trail: http : //L. usa. gov/ s33li
(1)Which of the following route do McNeil's family like best?
A.Cascade Trail.
B.Iron Horse Trail.
C.Centennial Trail.
D.Burke-Gilman Trail.
(2)If you choose the Centennial Trail, you can ____.
A.watch the rock climbers
B.see a small valley
C.go through a tunnel
D.have a picnic for lunch
(3)The main purpose of the passage is to ____.
A.ask people to learn from Lee McNeil
B.tell people how to make a family ride
C.introduce some routes for family rides
D.encourage more people to ride bikes

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网