题目内容

看图阅读下面短文,并借助上下文补充所缺信息。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。

Thursday, September 20th, 2012
Today wasn’t a very good day for me. I usually get up at six o’clock, but this morning I didn’t get up         seven o’clock. I got dressed quickly and ate breakfast. It was so          that I ran all the way to the bus stop. Unfortunately, on the way I         down. My books and homework fell into the street. Papers went everywhere. At the bus stop, I waited and waited while lots of full         went by. I was so upset. At last one came but it was also full, and it went right past. But then it stopped a few yards away and someone        off. I ran wildly down the road and got the only spare seat.
At noon, I was very hungry, but I didn’t have         to buy lunch. My lunch money was at home on my desk. Then in math class, the teacher asked for my homework. I looked in my schoolbag, but my homework wasn’t there. Maybe I had lost         when fell down. The teacher punished me         making me clean the classroom after class.
My goodness, I finished        at last. When I put my things in my schoolbag and got ready to go home, I        my homework right at the bottom.
  
小题1:until
小题2:late
小题3:fell
小题4:buses
小题5:got
小题6:money
小题7:it
小题8:by
小题9:cleaning
小题10:found

试题分析:这篇短文主要讲述作者一天的不幸遭遇。文章介绍,由于起床迟了,作者迅速穿衣吃早餐,在跑向车站的途中不幸摔倒,来到车站等了许久才勉强上了车,中午因为午饭钱落在家里而没有钱吃饭,数学课因为找不到作业而被罚扫地,可当扫完地的时候却意外的发现了作业就在书包底部。
小题1:根据语境,这里指的是今天早上作者直到7点钟才起床。故应填until,not---until---是固定搭配,“直到……才……”之意。
小题2:联系上文this morning I didn’t get up until seven o’clock的描述可知,这里指的是因为太迟了,所以作者向车站跑去。故应填late。
小题3:联系下文My books and homework fell into the street. Papers went everywhere的描述可知,作者摔倒了,以致书和作业掉在地上,纸张到处飞。故应填fell,fell down:摔倒。
小题4:根据语境,这里指的是作者在等车的时候看到许多满载乘客的公共汽车经过。故应填buses。
小题5:根据语境可知,这里指的是公共汽车在几英尺意外停了下来,有人下车。故应填got,get off:下车。
小题6:根据下文My lunch money was at home on my desk的描述可知,这里指的是作者没有钱吃午饭。故应填money。
小题7:根据上文my homework wasn’t there的描述可知,作者以为在自己摔倒的时候把作业弄丢了。故应填it,指作业。
小题8:根据语境可知,这里指的是老师通过让作者打扫教室的方式惩罚他。故应填by,punish sb by doing sth:通过做某事的方式惩罚某人。
小题9:根据上文clean the classroom after class的描述可知,这里指的是作者扫完教室。故应填cleaning,finish doing sth是固定搭配。
小题10:根据语境,这里指的是作者在收拾东西准备回家的时候发现作业就在书包底部。故应填found。
练习册系列答案
相关题目
阅读下面短文,根据要求完成下面各小题。
Things are going great in Cannes(戛纳), France. I have an exciting experience here. I have only been here at the film festival for two days, but I have already seen four films. When the films are not on, I like to go to watch the fashionable people on the beach. Everywhere you look, there are famous film stars and directors. I saw three of my favourite stars hanging out at the festival yesterday. However, I was too nervous to talk to them.
At this year’s Cannes Film Festival, about twenty films are competing for the main prize, the Palme d’Or(金棕榈奖). The films are from all over the world—Europe, Asia, North America, Africa… 
There are also so many different types of films, and lots of them are from countries which are not famous for the film making business. For someone who loves films, this is heaven(天堂)!
If you come to the festival, the following suggestions will be helpful. First, you’ll need to remember to bring your invitation, because you cannot watch any of the films without one. 
Second, you’ll need to bring some nice clothes. During the day everyone walks around in T-shirts and shorts. But in the evening, everyone has to wear formal(正式的) clothes. I am wearing a long dress all the time!
A. 根据短文内容简要回答问题。
小题1: What did the writer do at the film festival?
___________________________________________________________________________
小题2: What are the writer’s suggestions?    
___________________________________________________________________________
B. 将短文中划线的句子译成汉语。
小题3:________________________________________________________________________
小题4:________________________________________________________________________
C. 请给短文拟一个适当的英文标题。
小题5: ________________________________________________________________________
I would like to talk to you about space vegetables, and to show you that space vegetables are healthy and good for you.
Space vegetables are grown from seeds that have been taken to and brought back from outer space. The seeds are affected by the radiation(辐射) and low gravity in outer space. When they are brought back to Earth, these seeds produce vegetables that are bigger, healthier and more nutritious(有营养的) than normal vegetables. However, some people worry about eating space vegetables. They think that space vegetables might not be good for us and could give us cancer as a result of their exposure(暴露) to radiation in space. People should not be scared, as space vegetables are actually perfectly healthy.
Here are some facts that you should know about space vegetables:
Space vegetables are grown from seeds that are carefully selected. When seeds are brought back from space, they are tested to make sure that the vegetables they grow will be safe to eat. There are no traces(痕迹) of radiation after testing.
Space vegetables are better for you than normal vegetables. For example, space tomatoes stay fresh for twenty days, which is one week longer than normal tomatoes. Another popular space vegetable is the peppers. Space peppers contain 20 percent more vitamin C than normal peppers.
After modified(转基因) foods came onto the market, people worried that they were eating unknown things. For example, if nut genes are put inside potatoes, people allergic(过敏的) to nuts might get very sick from eating these potatoes because they do not know they are also eating nuts. Unlike genetically modified foods, space vegetables have not been genetically changed. This means that no new genes are put into the vegetables. Therefore, they won’t damage your health.
Title: Space Vegetables
Space vegetables are healthy, good and  小题1: for you to eat.
Steps taken to ensure the quality of space vegetables
Before being brought to the outer space, the 小题2: are carefully selected.
When being brought back from space, vegetables are  小题3: to see whether there are traces of radiation which might
小题4: to cancer. The testing has 小题5: that they are perfectly healthy.
小题6: of space vegetables
After being  小题7: by the radiation and low gravity in outer space, the seeds produce bigger and healthier vegetables. For example, Space peppers contain 小题8: vitamin C.
Space tomatoes stay 小题9: longer than normal tomatoes.
Don’t worry. There is no  小题10: of eating something that may damage your health because none of the genes is changed

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网