题目内容

【题目】There were two men who lived next to each other. One of them was a retired teacher and the other was un insurance agent (保险代理人). Both of them had planted many different plants in their gardens. The retired teacher rarely watered his plants and didn’t pay a lot of attention to them. But his neighbor was very careful with his plants and watered them often.

The retired teacher’s plants were small, but still looked okay, while the insurance agent’s plants were much bigger and greener. One night, there was heavy rain and wind. The next morning, both of the neighbors came out to check on their gardens. The insurance agent saw that his plants had been a mess and were totally destroyed. But the retired teacher’s plants were not damaged at all but stood firm.

The insurance agent was surprised. He went to ask the retired teacher, “We both grew the same plants and I cared for my plants better than you did. How could your plants still be okay?”

The retired teacher smiled and said, “ Because you gave your plants too much attention. You made it too easy for them to grow. I gave my plants just a little bit of water, so their roots had to grow deeper to take in more water. That is why my plants survived.”

根据材料内容选择最佳答案

1Who was very careful with his plants and watered them often?

A. The retired teacher.

B. The insurance agent.

C. Either of them.

D. None of them.

2What did the insurance agent’s garden look like after the storm?

A. His garden looked much better.

B. His plants were not damaged at all.

C. His plants were totally destroyed.

D. His garden was much fuller and greener.

3The underlined word “firm” in Paragraph 2 probably means “______”.

A. 摇摇欲坠地

B. 稳固地

C. 更高地

D. 歪倒地

4According to the passage, which of the following statements is TRUE?

A. Both of them had planted many same plants in their gardens.

B. The retired teacher often watered his plants.

C. The retired teacher’ s plants were smaller than his neighbor’s.

D. The plants should be taken cared of carefully to grow strongly.

5What is the main message of the story?

A. Growing a garden is not as easy as it looks.

B. A storm can destroy all the plants in your garden.

C. Plants know how to protect themselves from storms.

D. Too much care can make us become weak.

【答案】

1B

2C

3B

4C

5D

【解析】

文章大意:文章讲述的是一位退休老师和一位保险代理人同样在自家的花园种花。在保险代理人的精心照料下,他的花长势很好。而退休老师的花却没有受到精心照料,长得矮小。但是一场暴风寸后,长势矮小的花却依然挺立;长势繁盛的花却一败涂地。这个故事告诉我们:看似精心的照料反而使照顾对象变得没有抵抗力;而看似漫不经心的照料却更能锻炼被照料的对象,促使其扎根更深。

1细节理解题。根据第一自然段的最后两句“The retired teacher rarely watered his plants and didn’t pay a lot of attention to them. But his neighbor was very careful with his plants and watered them often”可知正确答案。故答案为B。

212. C细节理解题。根据文中“The insurance agent saw that his plants had been a mess and were totally destroyed”可知正确答案。故答案为C。

3词义猜测题。根据文中“But the retired teacher’s plants were not damaged at all but stood______但是退休教师的植物却没有被摧毁而是站立的______”和下文“How could your plants still be okay?你的植物怎么能够依然好好的?可知,教授种的植物在暴风雨后稳固地挺立着。故答案为B。

4细节理解题。根据文中“Both of them had planted many different plants in their gardens”可知,A选项不对;根据文中“The retired teacher rarely watered his plants and didn’t pay a lot of attention to them”可知,B选项不对;由最后一段退休教师的话,可知D选项不对。而根据The retired teacher’s plants were small, but still looked okay, while the insurance agent’s plants were much bigger and greener.可知C选项是正确的。故答案为C。

5主旨大意题。根据“Because you gave your plants too much attention. You made it too easy for them to grow. I gave my plants just a little bit of water, so their roots had to grow deeper to take in more water”可知正确答案。故答案为D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When we were kids, learning polite expressions was important. Our parents taught us to say “thank you” when we received help, and to say “please” when we needed a favor from others. But would you say “thank you” and “please” to a digital (数码的) assistant?

Recently, Amazon announced it had added new features (特点) to its smart assistant Alexa. One of the developments—a politeness feature—draws some parents’ attention. Their children keep forgetting their manners because they have become used to shouting orders at their Echo, a smart speaker similar to Alexa.

When kids ask Alexa to solve a math problem using the word “please” as in “Alexa, please tell me what 5 plus 7 is” —Alexa will not only give the correct answer, but also give the following response “Thanks for asking so nicely”.

However, some people believe kids shouldn’t have to thank a machine, as children can tell the difference between machines and humans. But then again, we don’t usually talk aloud to a fridge or an ATM, either.

“I ask Siri to turn on the lights or set an alarm in the same natural language that I use in day-to-day life,” commentator (评论员) Chaim Gartenberg wrote on the website. “It doesn’t matter that an Echo can’t hear or understand it—it matters that you say it.”

With the increasing use of AI (artificial intelligence), forming the habit of being polite in everyday life is becoming even more important, as the British research company ChildWise found. In January, it published a report warning that people who become used to cutting courtesies (礼貌话) and giving orders to digital assistants might become rude when dealing with others.

Traditionally, we can tell how nice people are by watching how they interact with a waiter. In a similar way, even if the AI or digital assistant doesn’t care about it, other people around us are going to experience how we interact with it.

根据材料内容选择最佳答案。

1According to paragraphs 2 and 3, what’s true about the new Alexa?

A.It only follows children’s orders.B.A new speaker Echo is added to it.

C.It can help children learn good manners.D.It will refuse to answer if it’s treated rudely.

2What’s the problem with some children nowadays?

A.They keep shouting orders at their parents.

B.They forget their manners when talking to a smart assistant.

C.They can’t solve simple math problems.

D.They can’t tell the difference between machines and human.

3What does Chaim Gartenberg probably think of the politeness feature in Alexa?

A.It’s unsafe.B.It’s popular.C.It’s inconvenient.D.It’s helpful.

4What did ChildWise find about people who treat machines badly?

A.They become less important.B.They take more interest in giving orders.

C.They might be rude to people.D.They don’t know how to deal with others.

5What’s the text mainly about?

A.New features of Amazon’s smart assistant Alexa.B.Why it’s important to be polite to machines.

C.Problems caused by the increasing use of AI.D.How AI influences people’s manners.

【题目】 Trust is a learned behavior that we gain from past experiences. 1 Trust is a risk. But you can’t be successful when there isn’t enough trust in a relationship.

Unfortunately, we’re all been victims(受害者) of betrayal(背叛). Whether we’ve been lied to, misled, or cheated on, there are different levels of losing trust. Sometimes people’s simply can’t trust anymore. 2 It’s easy to understand, but if you’re willing to build trust in a relationship again, we have some steps you can take to get you there.

3 Having confidence in yourself will help you make better choices because you can see what the best result would be for your health and happiness.

4 If you’ve been betrayed, you are the victim of your situation. But there’s a difference between being a victim and living with a “victim mentality(心态)”. At some point in all of our lives, we’ll have our trust tested.

You didn’t lose “everything”. Once trust is lost, what is left? Instead of looking at the situation from this hopeless side, look at everything you still have and be thankful for all of the good in your life. 5 Instead, it’s a healthy way to work through the experience to allow room for positive growth and forgiveness.

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整。

A.Learn to really trust yourself.

B.It is putting confidence in someone.

C.Stop regarding yourself as the victim.

D.That’s because they’ve been too badly hurt and they can’t bear to let it happen again.

E.Seeing the positive side of things doesn’t mean you aren’t paying attention to what happened.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网